Kültür

Başkan Söğüt, “Tüm değerlerimizle güzeliz”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Avcılar Derneği ile Körfez Taşköprülüler Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Söğüt, “Birlikte Körfez’i güzelleştiriyoruz” dedi

 

Başkan Söğüt, “Tüm değerlerimizle güzeliz”

 

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Avcılar Derneği ile Körfez Taşköprülüler Derneği’ni ziyaret etti. İlk olarak Körfez Avcılar Derneği’ni ziyaret eden Başkan Söğüt’e, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna ve Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan da eşlik etti. Heyeti Dernek Başkanı Nejdet Şengül ve yönetimi karşıladı.

Körfez Avcılar Derneği
Körfez Avcılar Derneği

AVCILAR’A KONUK OLDU

Sohbet ortamında gerçekleşen buluşmada ayrıca Körfez Avcılar Derneği Başkanı Nejdet Şengül’ü tebrik eden Başkan Söğüt, “Kısa süre önce kongrenizi gerçekleştirdiniz. Uzun yıllardır dernek başkanlığı görevini yürüten Recep Kan, görevi sizlere devretti. Sizler de bu görevi en iyi şekilde yürüteceğinize inanıyorum” dedi. Başkan Söğüt, yeni başkan Şengül’e plaket takdim etti.

19

 

20

MANCARLI PİDE İKRAMI

21

Başkan Söğüt daha sonra Körfez Taşköprülüler Derneği’ni ziyaret etti, Dernek Başkanı Ceyhun Atik ve üyeler ile bir araya geldi. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Özkan ve önceki dönem belediye başkanı İsmail Baran da yer aldı.

 

BAŞKAN SÖĞÜT’E TEŞEKKÜR

Program öncesinde konuşan Dernek Başkanı Ceyhun Atik, Başkan Söğüt’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Metin Şentürk de Başkan Söğüt’e ayrı bir parantez açmak istediğini belirterek, “Yerel değerlerimizin yaşatılması için kendisi hep bizim yanımızda oldu. Taşköprü evi projemizi de heyecanla bekliyoruz” dedi.

 

BAŞAN SÖĞÜT, “KÜLTÜREL BİR DEĞER”

Başkan Söğüt de sivil toplum kuruşlarının bu kentin önemli değerlerinden biri olduğunun altını çizerek, “Körfez’in güzelliklerine, kültürüne ve tarihine dair tüm değerlerine dönük atılacak adımlarda derneklerimizle birlikte adım atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. Taşköprü kültürü, bu kent için gerçekten önemli bir kültürel değer. Sizler de bu değeri gelecek nesillere aktarmak için çok sayıda çalışma yapıyorsunuz.

 

TAŞKÖPRÜ KÜLTÜR EVİ

Nesillerimizin bu kültürel mirasla büyümesi, Anadolu kültürünü, Taşköprü kültürünü tanımasını için sizlerle birlikte Körfezli çocuklarımıza ve gençlerimize dönük proje üretmeye devam edeceğiz. Taşköprü Kültür Evi’de bunlardan bir tanesi. Projemizi hazırladık. Gerekli altlıkları da oluşturduğumuzda hızlıca ihalesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

 

YAŞAYAN BİR MÜZE

Nitelikli eserlerin ve çalışmaların şehrimize kazandırılması içinde adım atmaya devam edeceğiz. Hereke Kalemizin restorasyonunu tamamladık. Orada kapalı iki nokta var. Birini Etnografya Müzesi şeklinde düşünüyoruz. Arkadaşlarımız proje üzerinde çalışıyor. Orası da bir yaşayan müze olacak. Ayrıca Hereke Halısı için atölye ve müze çalışmamız var. Amacımız, tüm değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak” dedi

 

İlgili Makaleler