Gündem

Derince’de 23 Nisan Şölen Havasında Kutlandı

Derince’de 23 Nisan Şölen Havasında Kutlandı

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Derince Belediye Stadyumu’nda gerçekleşen program coşku içerisinde geçti

derince belediye başkanı zeki aygün.
derince belediye başkanı zeki aygün.

23 Nisan Coşkusu Yaşandı

Pandemi şartları nedeniyle stadyumlardaki kutlamalara zorunlu olarak verilen aranın ardından kısıtlamaların kalktığı ortamda gerçekleşen bu yılki 23 Nisan törenleri coşku içerisinde geçti. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu anlamlı gün nedeniyle Derince Belediye Stadyumu’nda düzenlenen programa hem protokol hem de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

derince belediye başkanı zeki aygün,
derince belediye başkanı zeki aygün,

 

Kocaeli Öğretmenler İlkokulu tarafından düzenlenen etkinliği Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Garnizon Komutanı Vekili Dz. Alb. Ali Karaca, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Müftüsü Mecit Amil, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, muhtarlar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

19
derince belediye başkanı zeki aygün,
derince belediye başkanı zeki aygün,

Dereceye Giren Öğrencilere Ödül

20

Ülke genelinde tüm coşkusuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Derince’de de büyük ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ana sınıfı öğrencilerinin çeşitli gösteriler sahnelediği programda seslendirilen şiirler de büyük beğeni topladı. Türküler eşliğinde sahnelenen halk oyunları gösterileri, yöresel oyunlar ve mehteran gösterileri ile devam eden programın son bölümünde ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Dallı, Garnizon Komutanı Vekili Karaca ve Başkan Aygün tarafından ödülleri takdim edildi.

21

 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER:

 

RESİM YARIŞMASI:

1-Asrın Öntürk (Öğretmenler Anaokulu)

2-Elif Erdoğan (Bülent Türker Anaokulu)

3-Halenur Topaloğlu (Hayme Ana Anaokulu)

 

ŞİİR:

1-Tuna Yazıbağlı (Kocaeli Öğretmenler İlkokulu)

2-Ayşe Melek Yaşa (Çınarlı İlkokulu)

3-Ayberk Öztabur (Pakmaya Huriye Pak İlkokulu)

 

KOMPOZİSYON:

1-Ümmühan Nur Uçar (Piri Reis Ortaokulu)

2-Ayten Karakaya (Sırrıpaşa Ortaokulu)

3-Sümeyra Dizman (Çınarlı Ortaokulu)

 

İlgili Makaleler