Gündem

Destici ,“Vicdanen mazlumun yanındayız”

“Terör inşallah bitecek”
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadelede sona yaklaşıldığını ifade etti
Merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün 13. Yılı anma programına katılmak için Kocaeli’ye gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Destici ,“Vicdanen mazlumun yanındayız”
Destici ,“Vicdanen mazlumun yanındayız”

“Tükettiğimizden fazlasını üretme zorunluluğumuz var”
Sekapark içerisinde bulunan Maide Restoran’da sabah kahvaltısında Destici, “ Dışarıdan; ürettiğimizden fazla talep olduğunda ürettiklerimizin çoğu dışarıya gidiyor. İçeride de fiyatlar anormal seviyelere çıkıyor. Bunun da tedbiri önceden alınmalı” dedi. BBP İl Başkanı Remzi Kaya ve yöneticilerinin yanı sıra BBP İl Kadın Kolları yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya çok sayıda yerel ve ulusal medya mensubu katıldı.
“Başkanımızı ve kardeşlerimizi kaybettik”

Destici ,“Vicdanen mazlumun yanındayız”
Destici ,“Vicdanen mazlumun yanındayız”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici sözlerine BBP Genel eski Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na rahmet dileyerek başladı. Destici, “Bundan tam 13 yıl önce 25 Mart 2009 tarihinde şehit lider Muhsin başkanımızı ve kardeşlerimizi kaybettik. Şehit lider ve arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Camiamızın bütün fertleri ile birlikte her sene bu haftayı şehitlerimizi anma haftası olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Cuma günü Ankara’da anma programlarımıza başladık. Bugün de Kocaeli’deyiz. Gün boyu Kocaelili kardeşlerimiz ile buluşacağız, akşam ise şehit liderimizi anma programı gerçekleştireceği” dedi.
“Vicdanen mazlumun yanındayız”
Mustafa Destici “2 yıldan uzun bir süredir pandemi ile mücadele ediyoruz. Salgın nedeniyle 100 bin vatandaşımız hayatını kaybetti. Son günlerde ülkemizde vaka ve ölüm sayısında ciddi bir düşüş var. Başta sağlık bakanımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Salgın sadece ölümlere neden olmadı. Ekonomik kriz de baş gösterdi. Sadece bizde değil bütün dünyada bu görüldü. Bizim gibi ekonomisi istim üzerinde olanlar daha çok etkilendi. Bununla ilgili önlemler alınmışken bir ay önce de Rusya ile Ukrayna arasında savaş patlak verdi. Rusya’yı saldırılarından dolayı bir kez daha kınıyorum. Rusya’nın saldırı nedenlerinin gerçeklik payı yoktur. Bu tür durumlarda dünyadaki kurumların aciz kaldığını görüyoruz. ABD’si, Rusya’sı başta olmak üzere bu tür ülkeler istedikleri zaman istedikleri ülkelere saldırabiliyorlar. Türkiye savaşın tarafı değil ve olmamalı. Ama bizi vicdanen mazlumun yanındayız. Türkiye başından bu yana dengeli bir politika izledi” diye konuştu.
“Milletimiz önceliğimizdir”
“Bugün şu saatlerde İstanbul’da Rusya ile Ukrayna heyetleri barış görüşmeleri gerçekleştiriyor” diyen BBP Genel Başkanı Destici, “Bu da Türkiye’nin iki tarafla da ilişkilerinin ne kadar sağlıklı olduğunu ortaya koyuyor. ABD, Ukrayna Devlet Başkanı’na başından itibaren arkandayız mesajı verip Rusya’yı tahrik ederek savaşın önünü açtı. O bölgede yeni bir Afganistan oluşturma amaçları var. Bir anda paralı savaşçılar Ukrayna’ya geldi. Onları oradan çıkarmak fazla zaman alacaktır. Karadeniz ABD’nin çok fazla etkin olduğu bir bölge değil. Karadeniz’in kuzeyini istikrarsızlaştırıp kendine yer bulma arayışında. Bunun alt yapısının hazırlandığını görüyoruz. Milletimizin hak ve menfaatleri önceliğimizdir. Ardından soydaşlarımın haklarını önemsiyoruz. Daha sonra da sınırlarımızda barış istiyoruz. Bir ay içerisinde Türkiye’yi 10’dan fazla devlet başkanının ziyaret etmesi Türkiye’yi savaşın bitmesi için umutların bağlandığı bir ülke haline çevirmiştir. Saldırıları ve savaşları doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı
“İnşallah terör bitecek”
Terör faaliyetleri hakkında da konuşan Destici,“Ülkemizin kanayan yaralarından bir tanesi de terörle mücadelemiz. Türkiye 40 yıldan fazla bir süredir terör ile mücadele ediyor. Bunun yanında da 1 trilyon dolardan fazla bir parayı da terör ile mücadeleye harcadık. Türkiye, terör ile uğraşsın, çevresine bakmasın diye uğraşıldı. Emperyalistler ne yazık ki bunda da başarılı oldu. İnşallah terör bitirilecek. ABD’de Suriye’de yeni bir terör devleti kurma isteği oldu. Sonra bunu yapamayacağını anladı. Bunu Türkiye’de bir iktidar değişimi ile yapacağına yönelik bir umut besledi. Cumhur İttifakı dışındaki ittifaklar da Avrupa Birliği üyesi ülkeleri ve Amerika’yı ümitlendirdiler. Bunu yaparken PKK ve onun uzantısı HDP’yi de ümitlendirdiler” dedi.
“HDP ile ilişkinizi bitireceksiniz”
Destici sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP başkan ve başkan yardımcılarının sözlerini duyunca kulaklarımıza inanamıyoruz. Kılıçdaroğlu, bunun içinden nasıl çıkacaksın? HDP, PKK’yi bir kere bile lanetlemezken nasıl oluyor da HDP’yi meşru bir parti olarak görebiliyor. Biz terör ile şiddeti meşru göremeyiz. HDP, ‘PKK terör örgütüdür, onların yaptığı eylemleri kınıyoruz’ dediği anda kendisi kapatılma davasını durdurur. Bunun aksine PKK silahlı siyasal örgüttür diyorlar. Kılıçdaroğlu, Babacan, Davutoğlu siz bunları onaylıyor musunuz? Onaylamıyorsanız HDP ile ilişkinizi bitireceksiniz”
“Ekonomiye kalıcı çözümler gerekli”
Ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Vatandaşlarımız alım gücünün düşmesi, başta gıda ürünleri olmak üzere ürünlerin anormal bir şekilde fiyatlarının artması. Buna karşılık devletin aldığı önlem paketleri var. Dün Bakanlar Kurulu toplantısında ekonomi ile ilgili önemli kararlar alındı. Birçok sektörde KDV indirimi yapılacağı açıklandı. Bu indirimler bir nebze de olsa vatandaşlarımızı rahatlatacaktır. Kalıcı çözümler nedir? Enflasyonun düşürülmesi ve Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kazanmasıdır. Milletimiz çok ağır fiyatlarla karşılaştıktan sonra değil önceden tedbir alarak sıkıntı yaşanmamalı” dedi.
“Daha ağır yaptırımlar gerekli”
Destici,“Kendi çıkarlarını düşünen ahlaksızların, fırsatçılarında bu durumun oluşmasında parmakları olduğunu görüyoruz. Devletimiz bu tip durumlara karşı daha ağır yaptırımlarda bulunmalı. Bu tür insanların mallarına en konulmalı, ticaretten men edilip hapis cezası verilmeli. Yılbaşından önce asgari ücret komisyonu toplanmadan bir teklifte bulunmuştuk. Asgari ücretin 4 bin 500 lira olmasını ve yılda iki kere olmak üzere zam yapılması gerektiğini belirtmiştik. Bunun sebebini ise yüksek enflasyon olarak açıklamıştık. 6 aylık zamlarla vatandaşlarımızın hak kayıplarının giderilmesini istedik. Kocaeli, Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden birisi. Üreten bir ilimiz. Sanayicilerimize teşekkür ediyoruz. Ama bu üretimin asıl mimarı emekçiler. Burada işçilerimizin hakları gözetilmelidir. İşçinin hakkı verilmeli” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler