Gündem

Dünyayı çocuklara verelim bir günlük de olsa!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Millet Bahçesi etkinliklerinde konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Millet Bahçesi etkinliklerinde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Buradaki evlatlarımızın nezdinde tüm milletimizin tüm çocukların 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.

Uluslararası seviyede düzenlenmeye başlandığı 1979 yılından beri dünyanın 120 farklı ülkesinden 30 binin üzerinde çocuğu ağladığımız bu şenliğimize hepiniz hoş geldiniz.

Salgın sebebiyle zorunlu ara verdiğimiz misafir çocuklarımızı ağırlama programlarına önümüzdeki yıldan itibaren tekrar başlayacağız.

Tabii özellikle de yakın çevremizdeki gelişmeleri göz önüne getirince oralarda yaşayan çocuklar adına derin bir üzüntü yaşıyoruz. Güneyimizde on binlerce çocuğun hayatını yitirdi yüz binlerce çocuğun yetim öksüz kaldı on binlerce çocuğun Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında kaybolduğu bir trajedi hala sürüyor.

Kuzeyimizde 2. ayını bitiren savaşında acı neticeler de olarak devam etmesini endişe ile takip ediyoruz. Böyle dönemlerde çocukları etlerindeki saf sevgiye onların hayatımızı güzelleştiren gülüşüne neşesine dokunuşuna her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Bizim savaşları bitirmek krizleri sona erdirmek güvenlik ve huzur iklimini genişletmek için gösterdiğimiz gayretlerin en önemli motivasyon kaynağı çocuklardır. Çocukların kulakları bomba sesleri ile değil işte burada olduğu gibi akranlarının neşeli sesleriyle çınlamalıdır.

Çocukların yürekleri tedirginlikler ile değil coşkuyla umutla çarpmamalıdır.

19

Ankara’da toplanan Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi bundan dolayı milli mücadelemizin en kritik dönüm noktası olan 23 Nisan’ın çocuklarımıza armağan edilmesinin ardından da işte bu inanç bu hayal vardı.

20

Merhum bir sanatçımız “Yakarsa Dünyayı Garipler Yakar” diyor ya! Aslında bu sözün tersinden doğrusunu güzelleştirirsek dünyayı çocuklar güzelleştirir diye ifade etmek lazım.

21

Dünyayı çocuklara verelim bir günlük de olsa!

Evet dünyayı çocuklara verdiğimiz gün her şeyin daha vicdanlı daha şefkatli daha seve can olduğunu göreceğiz.

Bugünün çocukları sizler yarın hayatın farklı alanlarında söz etki yetki sahibi olduğunuzda,

Sakın ola zamana yenik düşmeyin.

Sakın ola kirlenmeyin ailenize arkadaşlarınıza okullarınıza sıkı sıkıya sahip çıkın.

Teknolojinin imkanlarını kullanın ama asla onun esiri olmayın.

Okulda size öğretilenleri mutlaka alın.  Ama onunla sınırlı kalmayın en iyi öğretici hayattır.

En iyi öğretici hayattır. Onunla  asla bağlarınızı koparmayın. Salgın döneminde aylarca evden çıkamadığınızı biliyorum artık bu sıkıntılı günler inşallah geride kaldığına göre her fırsatta parklarda bahçelerde imkalar her yerde temiz havayla buluşun.

Derslerinizin dışında spordan müziği resimden edebiyata ne olursa olsun kendinizi mutlu hissedeceğiniz bir alanda mutlaka çalışın.

Biz geçtiğimiz 20 yılda sadece eğitim sistemimizin altyapısını güçlendirmekle kalmadık sizlerin işte bu tür çabalarınızı kolaylaştıracak adımları da attık.

Şimdi bu parkı açtığımız gün bu millet bahçesini açtığımız gün gerçekten çok mutluydum ve şu anı işte o açılışta düşledim.

Yeter ki siz isteyin bizim için en keyifli en verimli işler sizin için yaptığımız hizmetlerdir. Gençlerimize nasıl 2053 vizyonunu miras bırakmak için çalışıyorsak sizler için de 2071 vizyonunu tasarlıyoruz.

İnşallah sizler de kendinizden sonraki nesillere çıtayı sürekli yükselterek mirası daha da zenginleştirerek bu emaneti aktaracaksınız.

Bu duygularla bir kez daha 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyorum.

Milli Mücadelemizin Başkomutanı Cumhuriyetimizin banisi ve bu bayramı sizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere istiklalimizi ve istikbalimizin borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımıza şükranla yad ediyorum.

Ülkemizin kuzeyinde Pençe Harekatı’nda şehit olan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, Suriye’nin kuzeyinde şehit olan kardeşlerimi Allah’tan rahmet diliyor hepinizi gözlerin öpüyorum.

 

Hibya Haber Ajansı

 

İlgili Makaleler