Gündem

Erdoğan, şiddet mağduru kadınların aileleri ile iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şiddet mağduru kadınların aileleri ile iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şiddet mağduru kadınların aileleri ile iftarda buluştu

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Şiddet mağduru tüm kadınlarımızı tazimle yad ediyorum.. Kadına şiddet konusunda ülkemizde yüksek bir hassasiyet oluşması tek temennimiz. İnsanın insana şiddet uygulaması kabul edilemez. Kadın sevginin sembolüdür.

Büyük bir üzüntüyle belirtmek isterimde ki ülkemizde de kadına şiddet vakaları ve bunun sonucunda ortaya çıkan cinayetler halen daha ortaya çıkmaktadır. Durum kadın olunca çok daha yaralayıcı bir hal almaktadır. İnancımızın muhatabı da kadın ve erkek değil, bizatihi insanın kendisidir.

Diğer pek çok mesele gibi bununda tek bir sebebi vardır. Bu da Cehalettir. Bugün gelişmiş oldupunu söyleyen Batı ülkeleri kadına şiddet ve cinayet listelerinde ilk sıralarda yer alıyor. Batı ülkeleri kadına şiddet listelerinde ilk sıralarda.Şiddetin kendisiyle birlikte şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldırana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz

Bizim medeniyetimizde kadın özverinin sembolüdür.İnsanın insana şiddet uygulaması kabul edilemez. Ülkemizi kadın cinayetleri ayıbından kurtarmakta kararlıyız. Kadına şiddetin kaynağı cehaletle mücadele ediyoruz.

Bizi biz yapan değerleri, bilmemekten kaynaklanan cehalettir. İşte biz kadına şiddete neden olan bu cehaletle mücadele ediyoruz. 

Meclis’te kurulmasına öncülük ettiğimiz komisyonla yasamanın da meseleye sahip çıkmasını sağladık. Bakanlıklarımız hepsi tarihi reformları yerine getirdiler. 

19

Bu konudaki en büyük devrim 2012 yılında çıkardığımız Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi kanunudur.

20

Zihinleri ve kalpleri kuşatacak kapsamlı adımlarla ülkemizi kadına şiddet ve kadın cinayetleri ayıbından kurtarmakta kararlıyız. Bugüne kadar hazırladığımız 4 ayrı kadına şiddetle mücadele eylem planını harfiyen uygulamaya çalıştık.

21

Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunuyla birlikte hayatın her alanında kadının korunmasını sağlamıştır.

Her alanda çok önemli ilerleme yaşandığını görüyoruz. Yargıya intikal eden konuların hızlıca neticeye kavuşması için de özel savcılar görevlendirilmiştir. Sadece müdahaleleri ve cezaları arttırarak bu sorunun çözülemeyeceğini biliyoruz. Şiddeti yaratan herşeyi ortadan kaldırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”


Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler