Yaşam

Eyüp Sabri Tuncer’in CEO’su Engin Tuncer’e Altın Lider Ödülü

KREA M.I.C.E. tarafından 20-22 Aralık tarihleri arasında düzenlenen “Altın Lider Ödülleri 2022” ödül töreninde, Türkiye’nin 100 yıllık geçmişe sahip en köklü markalarından biri olan, ‘Koku Duayeni’ markası Eyüp Sabri Tuncer’in Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, Türkiye’nin En Beğenilen CEO’su seçilerek ‘Altın Lider Ödülü’nün sahibi oldu.

“Altın Lider Ödülleri” platformunda, Türkiye’de iş hayatında aktif rol oynayan 46.000’den fazla çalışanın tekil oy kullanarak katılımları sonucunda belirlenen ödüller, 20-22 Aralık tarihlerinde düzenlenen gala gecesinde sahiplerini buldu. “En Beğenilen 50 CEO” arasında yerini alan, 2023 yılında 100’üncü yılını kutlayacak Türkiye’nin ‘Koku Duayeni’ markası Eyüp Sabri Tuncer’in CEO’su Engin Tuncer, Altın Lider Ödülü’nü aldı. Teşekkür konuşmasında “Ödülümü çalışma arkadaşlarım adına alıyorum” diyen Engin Tuncer, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle pandemide gerek kolonya gerekse temizlik ürünleri olarak sektörümüz en çok ihtiyaç duyulan sektör haline geldi. O dönemde benim ekibim özel izinlerle 24 saat canı gönülden çalıştılar, onlar sayesinde toplumumuzu en ihtiyaç duydukları kolonyadan dezenfektana kadar hiçbir üründen mahrum bırakmadık. Fabrikadan merkeze kadar tüm ekip arkadaşlarımla ortak bir anlayışla, ortak bir hedefe hep birlikte yürüyoruz. Buradan hepsine çok teşekkür ediyorum, ödülümü onların adına alıyorum.”

Hasan Engin Tuncer Hakkında:

Eğitimini Ankara’da tamamlayan Hasan Engin Tuncer, genç yaşta iş hayatına atılarak aile işinin her aşamasında görev aldı. 1995 yılında Eyüp Sabri Tuncer’de yönetimi devralmasını takiben Ankara Lalahan’da son derece modern, yüksek üretim kapasiteli ve teknolojili Uluslararası GMP (Good Manufacturing Practices) standartlarıyla çalışan fabrikayı hayata geçirdi.

Tuncer Eyüp Sabri Tuncer markasını bir dünya markası yapmak hedefiyle farklı konseptteki markaları bir çatı altında toplayarak Gizli Bahçe, Perfume Jewels ve EST1923 markalarını geliştirdi. 2000’li yılların başında online alışveriş sitesini hayata geçirerek markasının online satış kanalında ilkler arasında yerini almasını sağladı. Markayı kolonya ile kişisel bakım ürünü markası haline dönüştüren Tuncer; diş macunundan temizlik ürünlerine kadar 600’den fazla ürün çeşidi oluşmasını sağladı. Türkiye’nin ilk Vegan ve Vejetaryen Sertifikalı kozmetik markası olan Eyüp Sabri Tuncer’i, Türkiye’nin dışa açılan markalı kozmetik firması olarak konumlandıran Tuncer, Hong Kong’dan Amerika’ya Avrupa Birliği ülkelerinden Mauritius adalarına kadar uzanan 70’ten fazla ülkeye ihracat yapan ülkemizin alanında bayrak taşıyan kurumlarından biri haline gelmesine liderlik etti.

Hasan Engin Tuncer; Benin İstanbul Fahri Konsolosu, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı, Yüzyıllık Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Kurucusu, Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini devam ettirmektedir. Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Bunun yanı sıra, ILO (Uluslar Arası Çalışma Örgütü) tarafından kurulan GAN (Küresel İş başında Eğitim Ağı) Türkiye kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, UN (Birleşmiş Milletler) Global Compact Sürdürülebilir kalkınma hedefi Türkiye İmzacısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Bahçeli FM Yayıncılık A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin Mütevelli Yönetim Kurulu üyeliği ile TACCI  (Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası Birlikleri Derneği) ve KOCAV (Kültür Ocağı Vakfı) Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Doğaya olan ilgisi sebebiyle nesli yok olmakta olan sakız koyunu yetiştiriciliğini sürdüren ve ırkın yeniden yaygınlaşması için akademik çalışmalara destek olan Hasan Engin Tuncer, Eyüp Sabri Tuncer Kozmetik Sanayi A.Ş ’de markanın 3.kuşak temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

19


Hibya Haber Ajansı

20

21

İlgili Makaleler