Asayiş

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün eylem

TEM Şube Müdürlüğümüzce 13.01.2026 tarihinde düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, milli güvenliği tehdit eden unsurlara karşı yürüttüğü kararlı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü‘nün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen titiz çalışmalar kapsamında, örgütün kritik noktalarından biri olan mahrem yapılanmaya ağır bir darbe indirildi.

Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan derinlemesine incelemeler sonucunda, mahrem yapılanma içerisinde aktif faaliyet yürüttüğü tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düğmesine basıldı. 13.01.2026 tarihinde gerçekleştirilen şafak vakti operasyonunda, önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Operasyonun Detayları:

  • Gözaltı Sayısı: Operasyon neticesinde 16 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Kapsam: Örgütün gizli haberleşme ve yapılanma ağlarına yönelik önemli bulgulara ulaşıldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, il genelinde suçun önlenmesi, terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve faillerin adalete teslim edilmesi konusundaki mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu