Gündem

Fx piyasalar

USD/TRY: Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününde de zayıf risk iştahı hakim. Yüksek enflasyon ortamında Fed’in sıkılaştırma adımları ile birlikte giderek artan resesyon endişeleri çoğu varlık sınıfında satışlara neden oluyor. Çin’in sıfır Kovid politikasından geri adım atmaması, tedarik sıkıntılarının devam etmesi ve Rusya gazına getirilmesi planlanan yasak risk algısını daha da bozuyor. Fiyatlamalar tarafında borsa endekslerinde satışlar gözlenirken, Dolar endeksinde (DXY) yükseliş eğilimi sürüyor. Çoğu gelişmekte Olan Ülke para birimi de zayıf bir görüntü sergiliyor. TL’de ise küresel fiyatlamalara bağlı olarak baskı gözleniyor. Dolar/TL’de teknik seviyelere bakıldığında, 15,02 direnç olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 14,9250 ve 14,8850 sıralı destekler konumunda. Bu hafta yoğun bir şekilde Fed yetkililerinin açıklamalarını izlenecek. Çin ve ABD enflasyon verileri de makroekonomik veri akışında öne çıkmakta. Yurtiçinde ise yarın mart ayı iş gücü istatistikleri, cuma günü mart ayı sanayi üretimi verisi takip edilecek. Ayrıca bugün ve yarın Hazine ihraçları izlenecek.


EUR/USD: Fed’in ECB’ye göre şahin bir tutum sergilediği ve Avrupa Bölgesi ekonomisine yönelik endişelerin arttığı ortamda EURUSD paritesi de baskı altında. Rusya gazına getirilmesi planlanan yasak da EURUSD için aşağı yönü riskleri artırıyor. Paritede teknik seviyelere bakıldığında, 1,0470 desteğinin altında 1,0430 ardından 1,04 seviyesine kadar düşüş sürebilir. Yukarıda ise 1,0560 ve 1,0605 sıralı dirençler konumunda.

XAU/USD: Neredeyse tüm varlık sınıfında satış baskısı sürerken, değerli maden de satıcılı seyrediyor. Dolar endeksi (DXY) ise ABD on yıllık tahvil faizinin %3,16’ya kadar çıktığı ortamda yükseliş gücünü koruyor. Tedarik sıkıntılarının devam etmesi ve Rusya gazına yönelik yasakların gündemde kalması sıkılaştırma beklentilerini canlı tutup değerli maden üzerinde potansiyel baskı oluştursa da küresel resesyon endişelerinin artması diğer yandan destekleyici olabilir. Bu kapsamda, Ons Altın’da olası baskı sınırlı kalabilir. Teknik seviyelere bakıldığında, aşağıda 1.861 – 1.850 sıralı destekler olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1.882 – 1.903 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler