Gündem

GENÇLİĞİN VATAN PARTİSİ VAR!

Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Başkanları Toplantısı Tamamlandı:

GENÇLİĞİN VATAN PARTİSİ VAR!

Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Başkanları Toplantısı, 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde Vatan Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın da katıldığı toplantıda Öncü Gençlik, 2023 seçimlerine giden süreçte gençliğin taleplerini Vatan Partisi programı ile buluşturmak için kolları sıvadı.

 

VATAN PARTİSİ’NİN GÜNLERİ GELDİ

Halkın artık mevcut siyasi partileri bir seçenek olarak görmediğini, yeni bir adres, yeni bir seçenek aradığını ve Vatan Partisi’nin günlerinin geldiğini belirten Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, “Büyük zorluklar, büyük krizler geldi. Toplum, önündeki sorunları yalnızca Üretim Devrimi ile çözebilecek bir noktaya geldi. Üretim Devrimi programının lideri Vatan Partisi tarih sahnesine çıkıyor. Biz de o partinin gençleriyiz, Öncü Gençliğiz, öncü partinin genç kuşaklarıyız. Bu süreç hepi mize daha fazla sorumluluk yüklüyor.

Devrim en sonunda toplumu değiştirmek ve dönüştürmek demektir. Devrim nasıl olacak? Toplumun en geniş ve en etkili kuvvetlerini aynı zamanda birleştirerek olacak. Türkiye devriminin temel vatansever güçleri birleşti. Birleşmenin zemini, emperyalizme ve onun ideolojik ve kültürel dayatması olan LGBT’ye karşı. Bu zeminde birleşenler de sapına kadar antiemperyalistler.” dedi.

19

MECLİSİ GENÇLEŞTİRECEĞİZ

20

Sözlerinin devamında Bursalı: ‘Türkiyeyi yöneteceğiz. Vatan Partisi Türkiye’yi yönetecek. Vatan Partisinin Öncü Gençlik’i de Türkiye’yi yönetecek. Meclisi de gençleştirecek, yönetimi de dinamikleştirecek ve vatanımızın bütünlüğü, bağımsızlığımız, üreten bir Türkiye için en önde, en kararlı, en örnek örgüt Öncü Gençlik olacak.’ ifadelerini kullandı.

21

 

TÜRK GENÇLİĞİ SORUNLARINI VATAN PARTİSİ’YLE ÇÖZER

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, Türkiye’nin sorunlarını yalnızca Vatan Partisi programı ile çözüleceğini söyleyerek, “Türkiye’nin sorunlarını umutlu, mutlu, insanlarla kol kola, sıcakkanlı, ülkemizin ihtiyaçlarını görebilen kadrolarla çözeceğiz. Önümüzde zorluklar var ve her zaman bu zorlukları vurgulayacağız ama güçlüklere yenilmeyeceğiz. Sıra arkadaşlarımızın karşısına da bu kararlılık ve cesaretle çıkacağız.”

“Bu sene ilk kez oy kullanacak 6 milyon arkadaşımız var. İlk kez sandık başına gidecek 6 milyon arkadaşımızın ve tüm gençliğin sırtındaki yükler ortak: Ekonomik zorluklardan, gelecek kaygısından, işsizlikten, barınma sorunlarından kurtulmak için seçenek arıyor. Bu sorunları Vatan Partisi programı çözer! Öncü Gençlik ile tüm zorluklar aşılır.”

“Zorlukları yenmek için kendimize ve milletimize güveniyoruz. Partimize güveniyoruz. Türk gençliğinin Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olacağı Vatan Partisi iktidarı için tüm üniversite ve liselerde devrimci seçeneği yükselteceğiz.” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ BİR SEÇİMDEN FAZLASI

2023 seçimlerini kazanmaktan öte geleceği kazanma mücadelesi vereceklerini belirten Demiralay: “Önümüzde 2023 seçimlerini kazanmaktan çok öte bir süreç var. Mesele 2023 seçimlerini kazanmak değil. Artık meselemiz Türkiye’nin geleceğini kazanmaktır. Türk gençliğinin geleceğini kurmaktır. Türkiye’nin Atlantik sisteminden kopmasıdır. Üreten ve bağımsız Türkiye’nin kurulması için devrimci bir hükümetin kurulmasıdır. Vatan Partisi bu devrimci sürece önderlik ediyor. Öncü Gençlik şimdi büt&u uml;n gençliğe o özlemini duyduğumuz Dünya ve Türkiye için örnek olacak. Nasıl yapılır, nasıl mücadele edilir, geleceğimiz nasıl kurulur, çözüm nasıl yaratılır örnek olacak. Öncü Gençlik’in öncü ve vatansever kadroları Türkiye’nin her yanında işbaşı yapacak.” dedi.

KURULTAYDA ŞÖLEN HAVASI ESECEK

Vatan Partisi Amiral Soner Polat 11. Olağan Genel Kurultayı’nda Türkiye’nin 81 ilinden gençlerin katılımıyla şölen havası estireceklerini söyleyen Barış Demiralay, “Türkiye’nin dört bir yanında Vatan Partisi’nin 11. Olağan Genel Kurultayı için çalışacağız. Bizim olduğumuz her üniversitede, her lisede, her sınıfta Vatan Partisi de vardır. Gençlerin yetki sahibi olduğu bir iktidar için binlerce genç Vatan Partisi kurultayına akın edecek. Türk gençliğini zorlukların üstesinden gelme ve sorunları çözme iradesinde birl eştireceğiz.” dedi.

SEÇENEKSİZ DEĞİLİZ VATAN PARTİSİ VAR

Gençliğin seçeneksiz olmadığına değinen Vatan Partisi Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Sueda Babacan, “Türkiye’yi kutuplaştıran, gençliği ayrıştıran, seçeneksiz bırakan partilerden değiliz. Gençleri işsiz bırakan, evsiz yurtsuz bırakan, aldığı diplomayla ortada bırakan, üç kuruş harçlığını mecbur bıraktıkları kaynak kitaplara harcatan, mecliste vekilsiz bırakan, hayata borçla başlatan sisteme meydan okuyoruz. Ve bizimle beraber milyonlarca genç meydan okuyor, sisteme itiraz ediyor.” dedi.

HER BİR GENCİN KALBİNE DOKUNACAĞIZ
Öncü Gençlik üyelerinin her bir sıra arkadaşının derdini dert edindiğini belirten Vatan Partisi Öncü Gençlik Van İl Başkanı Sedat Cavak, “Amacımız insanlara dokunabilmek ve partimize kazanabilmek. İnsancıl bakışımız olmazsa teşkilatçı olamayız. Gençlerin derdiyle dertlenmezsek teşkilatçı değilizdir. Devrim yapmak istiyorsak önceliğimiz insanları kazanmak olmalı.” dedi.

Tunceli’den Van’a üniversite okumak için gelen arkadaşını evinde misafir ettiğini söyleyen Cavak, “Her bir gencin kalbine dokunacağız. Örneğin, bu sene Tunceli’den gelen iki arkadaştan birine yurt çıkmış diğerine çıkmamış. Bir arkadaşımız dışarıda kalıyorsa evimizde rahat uyuyamayız. Öncelikle kendimize ve arkadaşlarımıza güveneceğiz.” dedi.

GENÇLİK ÖNÜNDEKİ PROBLEMLERİ ÇÖZMEKTE KARARLI

Vatan Partisi Öncü Gençlik Antalya İl Başkanı Raşit Ekinci, gençlerin önlerindeki sorunları tartıştığını ve yeni çözüm yollarına yöneldiğini vurgulayarak, “Üniversitelerde gençliğin önündeki problemleri tartışıyoruz. Kimse sistem partilerinin gençlerin sorunlarını çözeceğine inanmıyor. Ülkemizin ekonomik sorunları bizleri ciddi şekilde etkiliyor. Liselilerin sorunları da Türkiye’nin sorunlarından ayrı değil. Antalya’da bir lise öğrencisi okula tek otobüsle gidip sadece simit-ayran yese bile aylık 600 liradan faz la masrafı var. Bu liselilerin doğal olarak gündemi. Ve bunları çözmek için mücadele etmekte kararlı.

“Partimizin çözümlerini ve programını anlatıyoruz. Biz, programımızı anlattığımız, somut çözümlerimizi aktardığımız her arkadaşımızı partimizle buluşturuyoruz.” dedi.

ÖNCÜ GENÇLİK’İN OLDUĞU YERDE YOZLAŞMA OLMAZ

Vatan Partisi’nin yönettiği Türkiye’de çürümenin olmayacağını söyleyen Vatan Partisi Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı Murat Katlanç, “Üniversitelerde Öncü Gençlik’in olduğu yerde yozlaşma olmaz. Uyuşturucu olmaz. Çürüme olmaz. LGBT dayatmaları olmaz. Haksızlık, eşitsizlik olmaz, israf olmaz. Torpil, adam kayırma olmaz. Vatan Partisi’nin yönettiği Türkiye’de bunlar olmaz. Gençler biliyor ki bütün partilerde bunlar vardır, bir tek Vatan Partisi’nde yoktur.” dedi.

KUTU: ÖNCÜ GENÇLİK YENİ LİDERLERİNİ SEÇTİ

Toplantıda Öncü Gençlik’in çalışmalarına önderlik edecek yeni liderleri de seçildi.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Yönetim Kurulu üyeliklerine; Öncü Gençlik Genel Merkez Yöneticisi Kıymet Yıldarı, Öncü Gençlik Van İl Başkanı Sedat Cavak, Öncü Gençlik Ankara İl Sekreteri Taha Küçükuygun, Öncü Gençlik İstanbul İl Sekreteri Gökalp Erbaş, Öncü Gençlik Ankara İl Yöneticisi Mihriban Bicil, Öncü Gençlik Ankara İl Yöneticisi Emircan Fırıncı, Öncü Gençlik İzmir İl Yöneticisi Betül Kaya ve Öncü Gençlik Konya İl Yöneticisi Zeynep Koyuncu seçildi.

 

İlgili Makaleler