Gündem

İlimtepe’ye ‘sağlıklı’ sağlık ocağı

Uzun yıllar prefabrik içerisinde faaliyet gösteren İlimtepe Sağlık Ocağı, Körfez Belediyesi tarafından yapılan İlimtepe İş ve Yaşam Merkezi’ndeki yeni yerine taşındı.

Sağlık ocağı, 7 bin nüfuslu İlimtepe’ye yakışan ‘sağlıklı’ bir alanda hizmet verecek

UZUN YILLARDIR PREFEBRİK YAPIDAYDI, MODERN HALE GETİRİLDİ

İlimtepe’ye ‘sağlıklı’ sağlık ocağı

İlimtepe’ye ‘sağlıklı’ sağlık ocağı
İlimtepe’ye ‘sağlıklı’ sağlık ocağı

‘Körfez’in geleceği’ olarak görünen ve TOKİ tarafından yapılacak evler ile birlikte Millet Bahçesi’nin de hayata geçmesiyle adeta cazibe merkezi haline gelecek İlimtepe’de Körfez Belediyesi tarafından büyük bir eksiklik daha giderildi. Uzun yıllardır prefabrik alanda hizmet veren ve özellikle kış aylarında hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar için kötü koşulların oluştuğu Sağlık Ocağı için geçtiğimiz yıl ilk adımı Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt atmıştı.

SAĞLIK OCAĞI
SAĞLIK OCAĞI

DOKTORLARDAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

İlimtepe Sağlık Ocağı için yapımı tamamlanan İlimtepe Kültür Merkezi’nde yer ayıran Başkan Şener Söğüt, iç tefrişat çalışmalarını da gerçekleştireceklerini belirtmişti. Kısa süre içerisinde hazır hale getirilen alan, hafta başı itibariyle modern yerinde İlimtepelilere hizmet vermeye başladı. İlimtepe Aile Sağlık Merkezi doktorları Dr. Gamze Zaloğlu ve Dr. Furkan Mercan da İlimtepe Mahalle Muhtarı Kazım Elmas ile birlikte Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

19

 

20

MUHTAR ELMAS, “ŞEHİR HASTANESİ GİBİ”

21

İlimtepe Muhtarı Kazım Elmas, bölge için gerçekten önemli bir eksikliğin tamamlandığını belirterek, “İlimtepe nüfusu her geçen gün artıyor. Kötü bir prefabrikte hizmet veriliyordu. Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Şimdi gerçekten bizler için ‘şehir hastanesi’ gibi bir alanda halkımız hizmetten yararlanacak” ifadelerini kullandı.

 

DAHA SAĞLIKLI HALE GELDİ

İlimtepe’nin güzelleşmeye devam ettiğini belirten Başkan Şener Söğüt, “İlimtepe’nin en önemli eksikliklerden biri sağlık ocağımızın hizmet verdiği mekandı. Prefabrik bir yapıydı. Çok şükür İlimtepe İş Ve Yaşam Merkezimizi bitirdikten sonra sağlık ocağımıza çok güzel bir alan oluşturduk, tamamladık ve hizmete aldık. Vatandaşlarımız çok güzel ve daha sağlıklı bir ortamda bu hizmetlerinden yararlanabilecek” dedi.

 

MODERN BİR YAPIYA KAVUŞTULAR

Körfez Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile İlimtepe İş ve Yaşam Merkezi içerisinde hayata geçirilen yeni Aile Sağlığı Merkezi binası içerisinde 5 oda yer alıyor. İki doktor, bir hemşire ve bir ebenin yer aldığı Aile Sağlığı Merkezi içerisinde bir adet mutfak, depo ve ortak kullanım alanı da bulunuyor. Vatandaşlar için bekleme yapabilecekleri bir salon da oluşturuldu

İlgili Makaleler