Gündem

Karamürsel para kazanılacak değil, yaşanacak yer

Karamürsel para kazanılacak değil, yaşanacak yer

Salı sabahı Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyeleri olarak Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a misafir olduk.

Ereğli sahilindeki “Şahane Gün Batımı Kahvaltı Cafe ve Restaurant”ta gün batımı olmasa da günün her saatinde gerçekten şahane manzara eşliğinde kahvaltı yaptık.

Kahvaltıda Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a sorularımızı yönettik, gerçekten samimi ve içten cevaplar aldık.

İsmail Yıldırım ilk olarak 2004 yılında Demokrat Parti’den Karamürsel Belediye Başkanı seçildi. Partisi ülke genelinde baraj altında olmasına rağmen o Karamürsel’de seçimi kazandı. İlk seçildiğinde 31 yaşındaydı ve “En genç belediye başkanı” olmuştu. Ülke genelinde çok az oyu olan bir partiden aday olmasına rağmen ilçede çok sevilen bir ailenin evladı olmanın avantajıyla seçimi aldı. Bir röportajında bunu “İlk dönem seçilmemin nedeni; ben babamın ve dedemin mirasını yedim. Onlar bu ilçeye çok hizmet etmiş insanlardı. Sonrasında da kendimizi ispat ettik” sözleriyle açıkladı. 2009 yılındaki yerel seçimde DP’den ikinci kez belediye başkanı seçildi…

İsmail Yıldırım ilimizdeki ilçeler ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 13 ilçeden iktidar partisinden olmayan tek başkan olarak iki dönem başarıyla ilçesini yönetti.

İlimizde iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisinden olmayan tek belediye başkanı olan İsmail Yıldırım’ın gerek ilimizden bakanların, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanının yoğun ısrarlarla partiye davet edildiğini biliyorum.

19

Yıldırım, bazı siyasetçiler gibi gelen tekliften hemen sonra her şeyi bir kenara itip, tüm değerleri hiçe sayarak AK Parti’ye geçmedi… Kapalı kapılar arkasında da pazarlıklar yapmadı.  Çok genç bir siyasetçi olmasına olgun bir davranış sergileyerek, üyesi olduğu partisinin ilçede önde gelen isimleriyle istişare yaparak, seçimde kendisine oy veren seçmene danışarak, herkesten helallik isteyerek, ilçesine daha çok faydalı olabilmek amacında olduğunu açıklayarak AKP’ye geçti…

20

AK Parti, 2014 yerel seçimde Yıldırım’ı yine başkan adayı gösterdi.

21

2 dönem DP ve 2 dönem AK Parti’de olmak üzere 4 dönem 18 yıl Karamürsel’de belediye başkanlık görevini yürütüyor İsmail Yıldırım.

İsmail Yıldırım’ın siyasi hayatını sizlere anlattıktan sonra kahvaltı esnasında bize söylediklerini kısaca aktarayım.

İsmail Yıldırım “Ben çok para kazanacağım diye düşünen bir kişi Karamürsel’e gelmesin. Karamürsel çok para kazanılacak bir yer değil, huzur içinde yaşanılacak bir ilçe” diyerek başladığı konuşmasında “Bu ilçede doktor yoksa sorumlusu benim, okulun çatısı akıyorsa hesabını ben vereceğim. Karamürsel’de bir vatandaşın evine ekmek girmezse bunun vebali benimdir. Çünkü ben iktidarımızın bu ilçedeki temsilcisiyim. Benim ilçemdeki her şeyin sorumluluğu da cefası da bana ait. Buranın reisi benim” diyor.

Başkan Yıldırım “Benim telefonum 7 gün 24 saat açıktır. Karamürselli bir hemşerim başı sıkışıp ihtiyaç duyduğunda gecenin saat üçünde bana ulaşabilmeli” diyor.

Karamürsel’de insanların birbirlerini tanıdığı, birbirlerine yardımcı olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım gazeteci arkadaşlarımızın ilçede turizmi canlandırılması konusunda bunu gerçekleştirmek için tanıtım yapılması konusundaki düşüncelerini sorduklarında “Burası kozmopolit bir yer değil. İnsanlar iç içe, buraya dışarıdan gelen insanların yapacakları davranışlar, asayiş bakımından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Biz ilçemizin huzurunun bozulmasını istemiyoruz” şeklinde cevaplandırdı.

Programın sonunda vedalaşırken Başkan Yıldırım’a “Ben ilçemin Belediye Başkanlığını seviyorum dediniz. Önümüzdeki dönemde tekrar aday mısınız?” şeklindeki soruma evet veya hayır demedi.  Politik bir cevap vererek “Buna ilçe halkı, seçmen karar verir” dedi başkan Yıldırım. Ben bunu evet olarak algıladım. Başkan Yıldırım tekrar adaylığı düşünüyor,AKP aday göstermese bile başka bir partiden, ya da bağımsız olarak seçime girer ve kazanır bence.

İlgili Makaleler