Gündem

Kendini keşfeden öğrenciler, yaz okulunu tamamladı

Kendini keşfeden öğrenciler, yaz okulunu tamamladı

Çocukların kendini keşfederek öğrendiği programların beşinci yılını tamamlayan ÇYDD, muhteşem bir organizasyonla eğitim dönemini kapattı

ÇYDD Kocaeli şubesinin 2019 yılında vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattığı proje çığ gibi büyüdü. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında yaklaşık 70 öğrencinin etkinliğe katıldığı Tüysüzler Mualla Eke Eğitim Merkezi’ndeki AIESEC İngilizce yaz okulu tamamlandı. Yaz okulu programının tamamlanma etkinliğine ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Şubesi eksi başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, eğitim alan kadınlar, çocuklar ve mahalle sakinleri katıldı.

MERAL DÖNMEZ
MERAL DÖNMEZ

EKOLOJİK TARIMDAN HALK OYUNLARINA

Ekolojik tarım, halk oyunları, resim, müzik başta olmak üzere çocukların kendini keşfedebildiği tüm alanlarda eğitimin verildiği merkezde Halk eğitim Merkezi öğretmenleri görev alıyor. Öğretmenim Doğa, Çocuklarla Felsefe gibi öğretirken eğlendiren programlarla çocuklar; yaz aylarını değerlendirme imkanı buldu. Uluslararası programla Tunus ve Ekvador’dan ülkemize gelen öğrenciler ise İngilizce dersi verdi. Türk öğrencilerin koordinatörlüğünde çocukların İngilizce derslerine büyük katkı sunan bu program için veliler ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez ve yönetimine sonsuz teşekkürlerini iletti.

Kendini keşfeden öğrenciler, yaz okulunu tamamladı
Kendini keşfeden öğrenciler, yaz okulunu tamamladı

‘KENDİMİ GELİŞTİRMEYE BAŞLADIK’

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez, bir ay süren eğitimle alakalı bilgi vererek “AIESEC programının bu yıl beşincisini düzenledik. Pandemide ara vermek zorunda kaldık. Yaklaşık 70 öğrenci eğitim aldı. Mahalle projesiyle başladık, burayı pilot bölge olarak seçtik. 2013 yılında Öğretmen Mualla Eke bizlere bu merkezi bağışladı. Öğrencilerimiz burada hafta sonları ders desteği aldı. Kadınlarımıza okuma yazma kursu, çocuklarımıza atölye çalışmaları yaptık endişe ışığını keşfedecek çalışmalara öncü olduk. Burada o kadar çok şey öğrendik ki kendimizi daha fazla nasıl geliştirebiliriz diye yollar aradık. Burada ekip arkadaşlarımızla birlikte ürettik. Maddi manevi desteğini esirgemeyen yüce gönüllü insanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu mahallede artık mutsuz anne, baba ve çocuk görmeyeceğiz inşallah” dedi.

19

‘ÇOCUĞUN IŞIĞINI FARK ETMESİNİ SAĞLIYORUZ’

20

Sözlerini sürdüren Başkan Dönmez, “Çocuk kendini tanırsa başkasının ışığına gerek duymayacaktır. Çocuk önce kendi ışığını fak edecek biz bunu sağlıyoruz. Kadınlarımız okuma yazmayı öğrendikten sonra hırs yapıp ilkokul, lise diplomasını aldı. Ardından üniversite kazanan bile oldu. Ekim ayında programlarımız tekrar başlayacak halk eğitim merkezi ile işbirliği içinde çalışmalarımızı yapıyoruz. İzmit Belediyesi’nden atölye çalışması desteği aldık. Kültür Müdürlüğü ile ortaklaşa duvar boyama etkinliği yaptık. Çocuklarla akıl oyunları, resim, müzik, halk oyunları etkinlikleri yaptık. Bu çalışmaları daha da büyüyerek çocukların isteği doğrultusunda programlarımızı geliştiriyoruz. Birlikte düşünüp birlikte geliştirmek istiyoruz. Biz bu programlarla ülkeler arası köprü de oluşturuyoruz” dedi.

21

İlgili Makaleler