Gündem

Körfez’de hayvancılığa büyük destek

Körfez Kaymakamlığı, Körfez Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile aşı küpe bedelleri ve uygulama ücretleri Körfez Belediyesi tarafından karşılanacak ve üreticiden herhangi bir ücret alınmayacak

Körfez’de hayvancılığa büyük destek (2)
Körfez’de hayvancılığa büyük destek (2)

Körfez’de hayvancılığa büyük destek

Körfez Kaymakamlığı, Körfez Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilecek olan ‘Üretim Sizden, Aşı ve Küpe Bizden Projesi’ kapsamında imzalar atıldı. Körfez Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semra Koşumcu ile ilgili personel katıldı.

ÜRETİCİ ÜCRET ÖDEMEYECEK

Körfez’de büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpelenmesi ve aşılanmasının desteklenmesi ile hayvan hastalıklarının azaltılarak veriminin artırılması amacı ile gerçekleştirilecek proje kapsamında; hayvancılık işletmelerine ücretsiz küpe, aşı temini ve uygulaması sağlanacak. İlçemizdeki hayvan yetiştiricileri küpe ve aşı bedelleri ile uygulamalar için ücret herhangi, bir ücret de ödemeyecek.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Proje ile İlçemizin köy statüsündeki mahallelerinde geçimini hayvancılıkla sağlayan yetiştiricilerimizin hayvanlarına, ücretsiz küpe ve aşı yaparak; artan maliyetler karşısında onlara destek olacağız” diyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semra Koşumcu, “Yetiştiricilerimize mali konuda destek sağlamanın yanı sıra küpelenen ve aşılanan sağlıklı hayvan sayısı artacak, hastalıklara bağlı ölümler engelleneceğinden ekonomik kayıplar azalacak, dolayısıyla ilçe, il ve ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır” dedi.

19

BAŞKAN SÖĞÜT’E TEŞEKKÜR

20

2005 yılından itibaren Körfez Belediyesi ile birlikte ortak birçok projeye imza attıklarını belirten Koşumcu, “Son olarak “Üretim Sizden Aşı, Küpe Bizden Projesi” uygulamak üzere Protokol imzaladık. Sayın Körfez Belediye Başkanımız Şener Söğüt’e ve ekibine ilçe tarımına dolayısıyla ülke tarımına vermiş oldukları katkılardan dolayı kurumum ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

21

DESTEĞİMİZ ARTARAK SÜRECEK

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de proje kapsamında aşı küpe bedelleri ve uygulama ücretlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirterek, “Bu yılın ikinci 6 ayında sisteme kayıtlı olan yaklaşık 7 bin büyükbaş ve 5 bin küçükbaş hayvan aşılama kapsamına alınacak” dedi. Tarım ve hayvancılığın desteklenmesine önem verdiklerini belirten Başkan Söğüt, bu kapsamında da bir çok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

TARIM VE HAYVANCILIK ÖNEMLİ

Başkan Şener Söğüt, “Tarım alanında tohum, toprak analizi, fide ve fidan gibi bir çok desteği İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz projelerle vatandaşlarımıza sunuyoruz. Bunlara bir de Büyükşehir Belediyemizin ve Bakanlığımızın destekleri eklendiğinde üreticiye verdiğimiz desteğin ne kadar güçlü olduğu ortaya çıkıyor. Sloganımız belli; üretim sizden, destek bizden” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK BİR PROJE OLDU

Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de projenin önemine vurgu yaparak, “Tarımda ve gıda alanında çiftçilerimiz rolü, emeği çok büyük, her üründe onların alın teri yer alıyor. Hayvancılık maliyetlerinin arttığı günümüzde, yetiştiricilerimize destek olması açısından bu projenin tüm il ve ilçelerde uygulanmasının yararlı olacağı düşüncesiyle, tüm belediyelere örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler