Vefat Haberleri

Kurulduğu1985 yılından bugüne vefat eden tüm üyeleri andı

AYDINLAR OCAĞI’NDAN YİTİK ÜYELERİ ANMA TOPLANTISI

 

       Kocaeli Aydınlar Ocağı gelenekselleşen anma toplantılarının 4’ncüsüyle birlikte yitik üyelerini yâd etti. Kurulduğu1985 yılından bugüne vefat eden tüm üyelerin ortak anma etkinliği Fuar alanındaki Sivil Toplum Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya KAO başkanları Süleyman Pekin, Av. Ruhittin Sönmez, Ahsen Okyar ve Dr. İbrahim Kahraman ile ocak üyeleri ve vefat eden üyelerin yakınlarının yanısıra e. Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, KBB e. Başkan Vekili Zekeriya Özak, Birleşik Emekliler Derneği Temsilcisi Alp Timincioğlu, İyi Parti İl ve Merkez İlçe yöneticileri, Zafer Partisi İl yöneticileri katıldı. Sunuculuğunuİdris Türkten’inyaptığı program Diyanet Birlik Sen Kocaeli Şube Başkanı Numan Uysal’nın Kuran okuması ve Diyanet Birlik Sen Marmara Bölge Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı’nın okunan metnin anlamını gecenin mânâ ve muhtevasıyla birlikte derli-toplu vermesiyle başladı.Akabinde Yumurtacı Mescidi İmam-Hatibi Aziz Şahin Hocayine sıradışı bir sunum ve üsluplagecenin duasını yaptı/yaptırdı.

Kurulduğu1985 yılından bugüne vefat eden tüm üyeleri andı
Kurulduğu1985 yılından bugüne vefat eden tüm üyeleri andı

 

Toplantınınaçılış konuşmasını yapan Ocak Başkanı Süleyman Pekin, geleneksel anma toplantısının dördüncüsüne katılanlara teşekkür ederek ölümün hayatın öbür yüz olması hasebiyle hem yaşamsal bir denge oluşturması hem de geçmişteki ortak hatıraları yâd etmenin bir zikir yani anma olma açısından toplantının önemine dikkat çekti. Aydınlar Ocağı’nın Kuran-ı Kerim konu olduğunda hep anlamı ve yaşamsal çerçevede anlamlandırılması üzerine vurgu yaptığını dile getirerek gecenin bereketli olmasını diledi. Sonrasında eski başkanlardan Dr.İbrahim Kahraman, Ahsen Okyar ve Av. Ruhittin Sönmez ile emekli Vali YardımcısıŞükrü Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zekeriya Özak, İyi Parti Yöneticileri Orhan Çakar ve Cemil Uslu, Ankara Aydınlar Ocağı üyesi Makine Y. Mühendisi Hüseyin Taşar gibi katılımcılar söz alarak merhumlarla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Anma toplantısına konu olan Aydınlar Ocağı’nın vefat eden üyeleri: bürokrat Mehmet Kalyoncuoğlu, nöroloji profesörü Turhan Bayar, avukat Hüseyin Şimşek, mühendis Ali Altunbaş (1988), mühendis Osman Sinanlıoğlu(1995), dahiliye doktoru Ahmet Hasan Şahin (1999), KBB doktoru Seyfi Delilbaşı(1999), kumaşçı Hamit Aykan (2004), sendikacı Özcan Hun (2009), işletmeci Ali Balkaya(2011), müteahhit Kemal Selim (2011), başhekim M. Şefik Postalcıoğlu (2011), mimar Sedat Onaran (2013), avukat Nedret Pınar Erkaya (2004), mühendis Yaşar Şener (2014), avukatBeytullahUslu (2015), avukat Selim Selami Çakıcı (2017), sigortacı Nihat GÜRER (21 Ocak 2017), mühendis Fevzi İkizoğlu(2018), belediye başkanı İbrahim Gençer (2019), işadamı Kenan Yılmaz (2019).yönetici Mehmet Şenoğlu (2020), eğitimci Mehmet Ali Bilgin, mobilyacı Ali Koç (2020), sendikacı Sabidin Konyalı (2021), iş insanı Erdal Baykara (2022).

Toplantı hatıra fotoğrafı çekimiyle sonlandı.

19

20

21

İlgili Makaleler