Gündem

Piyasa gündemi

Çin’de artış kaydeden vaka sayıları, Avrupa’da olası bir enerji krizi endişeleri ve resesyon korkuları küresel risk iştahı ve riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Cuma günü beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında bugün ABD’de açıklanacak TÜFE rakamı piyasaların seyri ve Fed’in faiz kararı üzerinde etkili olacaktır. Pazartesi ve salı günü Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olan yurt içi piyasalarda küresel gelişmelerin etkisi izlenecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    12:00 Euro Bölgesi – Sanayi Üretimi Önem: Orta
•    15:30 ABD – TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Tatil nedeniyle yurt içi piyasaların kapalı olduğu haftanın ilk bölümünde ekonomik kaygıların hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturduğu görüldü. Merkez bankalarına yönelik agresif sıkılaşma beklentileri ve resesyon endişeleri gündemdeki yerini koruyor. Bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verisi fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. ABD borsaları dün günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak sınırlı yükselişler hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,31 – 17,32 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 17,35’li seviyelerden işlem görmekte. Bayram tatilinin ardından BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt içi piyasaların kapalı olduğu süreçte yurt dışında ağırlıklı olarak satıcılı bir fiyatlama öne çıktı. Küresel çapta dolar değer kazanımlarını sürdürürken, petrol cephesinde talep kaynaklı endişelerle yeniden 100$ altına sarkıldığı görülüyor. Geçen haftanın ikinci yarısında toparlanma çabasının gözlendiği ancak teknik görünümde zayıflığın sürdüğü BIST-100 Endeksi’nde geri çekilmelerde 2.420 seviyesi altında 2.400 ve devamında 2.400 – 2.346 aralığını takip edeceğiz. Bir süredir vurguladığımız 2.346 seviyesi altına sarkmanın yaşanması halinde çok daha sert satışlarla karşılaşılabileceği dikkate alınmalıdır. Küresel çaptaki gelişmeler ve risk iştahının seyri endeksin görünümü üzerinde etkili olacaktır. Endekste toparlanmanın devamında ise 2.450 – 2.469 ve 2.500 seviyeleri direnç konumundadır.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler