Yerel

Resim sanatçıları ağırlandı

Göçtur Turizm kurucusunun ismini taşıyan ve ağırlıklı olarak sanat, kültür ve eğitim konularında faaliyet gösteren Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı tarafından 2013 yılından bu yana düzenlenen Resim Çalıştayı, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 28 resim sanatçısını ve ülkemizin değerli üniversitelerinde görev alan profesörleri bir kez daha Kuşadası’nda bir araya getirdi. 

Eşsiz misafirperverlik anlayışı, kendisine ait koyu, sahili, mavi bayraklı plajı, muhteşem doğası ve otelin tüm mekanlarında sergilenen sanat eserleriyle misafirlerine mutlulukla hatırlanacak anlar yaşatan Pine Bay Hotels & Resorts, her zaman olduğu gibi çalıştay katılımcılarının konaklamasına ev sahipliği yaptı. 

Değerli resim sanatçıları Emel Atalay ve Umur Türker küratörlüğünde yürütülen Resim Çalıştayının sanatsal çalışmaları, DoubleTree by Hilton Kuşadası arkasında restore edilen Eski Tabakhaneler'de gerçekleştirildi. Eski Tabakhaneler, çalıştayın kapanış sergisi ve kokteyline de ev sahipliği yaptı. İlk yatırımı Pine Bay Hotels & Resorts olan Göçtur bünyesinde faaliyete geçirilen DoubleTree by Hilton Kuşadası, beldeye kazandırılan ilk dünya markası olma özelliği taşıyor.

Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı’nın, sanata ve sanatçıya desteğini yıllardır sürdürdüğünü ifade eden Emel Atalay, “Küratörlüğünü Umur Türker ile birlik gerçekleştirmekten onur duyduğum ve bu yıl 8.si düzenlenen uluslararası resim çalıştayı, Türkiye, Azerbaycan, Bangladeş, Fransa, Özbekistan ve Rusya olmak üzere farklı ülkelerden tanınmış sanatçıları ve değerli akademisyenleri bir araya getirdi. Sanatsız kalan bir toplumun gelişmeyeceğini bilen Vakıf, sanata çok değerli destekler vermektedir. Çalıştay katılımcılarının ortaya koydukları eserlerin yanı sıra sanatsal, kültürel ve duygusal diyalogları, sanatın iyileştirici gücünü bir kez daha pekiştirmiş oldu” dedi.

Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı’nın sanata desteğini katlayarak sürdürme azminde olduğunu dile getiren Göçtur Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen, “Göçtur Turizm kurucusu, babam merhum Mehmet Nuri Göçen’in hayat felsefesini ve anısını yaşatan Vakfımız, sosyal, bilimsel, spor, sanat, kültür ve eğitim gibi birçok alanda etkinlikler düzenlemek ve gençlerin eğitimlerine destek olmak amacı taşıyor. Vakfımız ayrıca, her yıl düzenlenen Seramik ve Resim Çalıştaylarına ve gençlik koşularına ev sahipliği yapıyor. Otellerimizde yer alan “Vintage” mağazalarında satılan eşyalar ve koşudan elde edilen gelirler, vakıf tarafından öğrenci burslarına kaynak olarak aktarılıyor. Bunun yanı sıra bir kültür mirası oluşturan sanat eserleri, otellerimizde yaşam alanlarında sürekli olarak sergileniyor” şeklinde konuştu.

Turizmci ve iş insanı vasıflarının yanı sıra eğitime verdiği önemle de hatırlanan Göçtur kurucusu Mehmet Nuri Göçen, yaptırdığı okullar ve verdiği eğitim bursları ile de hatırlanıyor.

19

8. Resim Çalıştayına Katılan Sanatçılar

20

Atilla Atar, Ayşe Bilir, Ayşe Mesude Kumbasar, Bengü Bahar, Bernard Rebated, Bige Gürses, Burak Erim, Elçin Ünal, Esra Berk, Evrim Özeskici, Hasan Mutlu, Hikmet Çetinkaya, Kübra Yıldız, Lena Binesti, Lilou le Gars, Mahmut Dündar, Mehmet Kanlı, Melihat Tüzün, Merih Tekin Bender, Ömer Çam, Pervaş Hasan Rigan, Reyhan Abacıoğlu, Sema Barlas, Sulpan Bilalova, Vahid Novruzov, Yasemin Sözer, Yüksel Önder Mağden, Zaur Mansurov

21

8. Resim Çalıştayı Asistanları

Ali Kaya, Cemile Kaya, Ece Atalay, İbrahim Öztürk, Mehmet Şahutoğulları, Zeynep Şahin

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler