Gündem

SAĞLIKÇA Ankara gezisini iptal etti

SAĞLIKÇA Ankara gezisini iptal etti

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Adem Yaman, Ankara’ya yapacakları geziyi iptal ettiklerini açıkladı

SAĞLIKÇA Derneği Başkanı Adem Yaman, 2 Temmuz Cumartesi günü dernek üyeleriyle beraber Ankara’ya kültür gezisi düzenleyeceklerini açıklamıştı. Bazı yayın kuruluşlarında gezi için katılımcılarından talep ettikleri paranın yanlış algılanması ve haber yapılmasını değerlendiren Adem Yaman, “Ankara gezimizi iptal ettik” açıklamasında bulundu. Yaman’ın detaylı açıklaması şöyle:

‘İHTİYAÇLAR İÇİN TALEP ETTİK’

2 Temmuz 2022 Cumartesi tarihinde Ankara Gezisi ve Anıtkabir ziyareti gerçekleştirmek amacı ile yapmış olduğumuz İzmit Belediyesi ile ortak bir proje sonucu 45 kişilik bir organizasyon planlanmıştır.Yapmış olduğumuz duyuru ve ilanlarda sağlık çalışanlarına avantaj sunacak bu gezinin bütün ulaşım giderleri İzmit Belediyesi tarafından karşılanacağını ve herhangi bir ücret talep edilmediğini sizlere paylaştık.Gezi esnasında sabah kahvaltısı, tesislerde çay kahve, su vb. ihtiyaçlar, araç içi ve dışı ikramlar, gece kumanyası, soğuk meşrubat ile otopark, yolculuk esnasında ulaşım ve rehberlik konularındaki ihtiyaçların karşılanması, misafir katılımcılarımızın masraflarının karşılanması gibi onlarca konuda mağduriyet yaşanmaması için yönetim olarak belirlenen 200TL toplanmasının yeterli olacağı kanaati ile bu ücretin katılımcılardan alınmasının uygun olacağı düşünülmüş ve bu şekli ile katılımcılara ilan edilmiştir.Katılımcılarımızda bu hali ile katılmayı kabul etmişlerdir.

‘HİÇBİR ZAMAN TARAF OLMADIK’

Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Yönetimi, kurulduğu günden bu güne kadar hiçbir kurumun siyasi tarafı olmadığını, Resmi Kurumlar ile projeler üzerine görüşme yaparak meslektaşlarına yasal ve hukuksal yollardan avantaj ve katkı sağlamak çabası içerisinde olduğunu ve olacağını beyan etmiştir. Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı ve yönetimi bütün siyasi parti ve temsilcileri ile eşit şartlarda görüşme yaparak sağlık çalışanlarının talep istek ve ihtiyaçlarını dile getirmiştir. Meslektaşlarının sözcüsü olmaya çalışmıştır. Kuruluş felsefemiz; bir taraf olmak değil eşit, ilkeli ve kurumlar ile proje üretebilen aktif, çalışkan ve değer katan bir sivil toplum kuruluşu olmaktır. Şehrimizin değerli kurumları ve kuruluşları ile 2 yıldır ortak projeler üreten derneğimiz hiçbir kuruluş ile siyasi çıkar veya rant üzerine görüşmeler yapmadığını her ortamda deklare etmiştir.

19

‘HASSASİYETİMİZ RENCİDE EDİLDİ’

20

Meslek grubumuz nasıl ki hastalarına siyasi görüşü, dini inancı, etnik kökeni, cinsiyet ayrımcılığı, bölge ve millet ayrımcılığı yapmadan meslek etiği ve doğrultusunda, meslek yeminine bağlı hizmet üretiyor ise bizimde kurumlardan talebimiz bizleri bir meslek grubununonurlu üyeleri olarak görmeleridir. 29 Haziran 2002 tarihinde yerel bir gazetede bahsi geçen Ankara gezimiz ve Anıtkabir ziyareti konusunda, gerçek ile alakası olmayan bir haber kaleme alındığı görülmüştür. Bilinçli, taraflı, kasıtlı ve iki kurumu karşı karşıya getirmeye yönelik, değerli bir STK olan derneğimiz üzerinden meslek grubumuzu zorda ve darda bırakabilecek hassasiyetle dikkat ettiğimiz kurumların hiyerarşik yapısını bozmadan taraf olmadan, özenli davrandığımız konularda hassasiyetimizi rencide edecek bir habere imza atılmıştır.

21

‘BAŞKOMUTANA DUA EDEMEYECEĞİZ’

Fikirlerimiz ve görüşlerimiz dahi alınmadan, konunun aslı sorulmadan yapılan böyle bir haberden dolayı yapacağımız geziyi iptal ettik. Bu kararı alma nedeni şudur ki; şahsi menfaatleri ve çıkarları uğruna, devletimizin varoluş sebebi olan ve Cumhuriyetimizin ana gayesini oluşturan kurumlarımızı, karalamaktan çekinmeyen projeler üretemeyen kendini geliştirmeyen oturduğu yerden rant ve çıkar devşirme hesabında olan kin,nefret ve öfkeden beslenen insanların yol açacağı hasar ve kayıpları görmelerini sağlamaktır. Evet, bizler servis edilmiş böyle lüzumsuz bir haber nedeni ile tepki olarak cumartesi günü Anıtkabir’de Gazi Mustafa Kemal’in başında dua edemeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti temellerinin atıldığı Meclisimizi ziyaret edemeyeceğiz. Ankara kalesine çıkıp başkentimiz olmasından onur duyduğumuz o değerli kenti çocuklarımıza anlatamayacağız.

‘HUKUKİ İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ’

Medeniyetler müzesinde tarih anlatan o kokuyu içimize çekemeyeceğiz. Hacı Bayram Veli de Türkiye Cumhuriyeti temelleri, birlik,dirlik ve ilelebet muhafaza edilmesi için edilen o değerli dualara iştirak edemeyeceğiz. Ama böyle bir haber ile yaklaşık 10 gündür heyecanlanan çocuklarımıza bu güzel vatanın her köşesinin ne kadar değerli olduğunu, İnsan olma vasfının bütün makam, mevki, kişisel hırs, kin ve öfkeden değerli olduğunu gözlerinin içine baka baka anlatacağız.Son olarak bu haber ile ilgili yasal sürecin başlatılacağını, Derneğimizi ve Kuruluşlarımızı, Kurumlar arasında siyasi bir taraf ilişkilendirmesi yapmaya çalışan, kurumlar arasındaki iyi niyet ve çıkarsız ilişkilerimize kendi rant ve çıkar ilişkilerinin düşünerek nemelanmak istek ve arzusu içinde olan herkesten yasal ve hukuksal alanlarda gereken işlemleri başlayacağımızı bildiririz.

ADEM YAMAN: SAĞLIKÇA Başkanı Adem Yaman

 

 

İlgili Makaleler