Gündem

Şeker,Gebze–Darıca Metrosu şantiyelerinde incelemede bulundu

ŞEKER, GEBZE-DARICA METRO ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

 

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapımı hızla devam eden Gebze–Darıca Metrosu şantiyelerinde incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

Şeker,Gebze–Darıca Metrosu şantiyelerinde incelemede bulundu
Şeker,Gebze–Darıca Metrosu şantiyelerinde incelemede bulundu

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e yapmış olduğu ziyarette Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Gebze-Darıca Metrosu Proje Amiri Murat Canbal, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya,beraberindeki heyet ve proje yetkilileri eşlik etti.

METRODAN GÜNLÜK 330.000 KİŞİ YARARLANACAK  

Metronun özellikle Gebze ilçemizin kuzeyindeki yoğun sanayi tesisleri ile Gebze merkez ve Darıca arasında ulaşımda ana arter olacağını ifade eden Şeker, yapmış olduğu açıklamada;

Şeker,Gebze–Darıca Metrosu şantiyelerinde incelemede bulundu
Şeker,Gebze–Darıca Metrosu şantiyelerinde incelemede bulundu

“Gebze-Darıca metro hattı, Gebze ve Darıca ilçelerimizdeki yoğun yerleşim merkezleri ile sanayi arasında rahat ve konforlu ulaşım hizmeti verecek, kuzey-güney aksında efektif bir raylı sistem hattı oluşturacak.

19

Metro, her bir tüpü 15,4 kilometre olan ve toplamda 30,8 kilometre uzunluğunda iki tüpten oluşmakta. Bu hatlar üzerinde 11 adet istasyon, bir adet depo sahası ve kontrol merkezi bulunmakta. Şuana kadar yaklaşık 27,3 kilometresi açılmış.Yapımı tamamlandığında günlük 330.000 yolcunun yararlanacağı metronun tasarım hızı 90 km/sa, işletme hızı ise 80 km/sa’dir. Planlanan seyahat süresi ise 22 dakikadır.”

20

DENEME SÜRÜŞLERİ BAŞLIYACAK   

21

“Metro inşaatı yapılırken herhangi bir yapısal deformasyon olmaması adına tüm önlemler alınıyor, jeolojik izlemeler yapılıyor.

Bu projenin yapımında direk ve endirek 20 bin civarında kişi istihdam ediliyor. Gebze Gar- Osb Portal arasında olan 1.etapta deneme sürüşleri nasipse önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor.”

METRODA YERLİLİK ORANI MEMNUNİYET VERİCİ

“Metro ihalesi kapsamında sözleşmede yer alan malzeme ve verilen mühendislik hizmeti baz alındığında projedeki millilik oranı %87. Projede yapılan elektronik mühendisliği hizmetinin yerlilik oranı ise %100’dür. Bu Türkiye’de ilk ve tek. Cumhurbaşkanımız önderliğinde başlatılan yerlilik ve millilik seferberliğinde ilimizde yapılan bu projenin yerlilik oranı da çok sevindirici.”

GEBZE’DEN İSTANBUL’A METROYLA GİDİLECEK

İleride Gebze’den metro ile İstanbul’a gidileceğini söyleyen Şeker;

“Gebze-Darıca metrosu hizmete açıldıktan sonra ikinci etapta inşallah bu metro hattımız Sabiha Gökçen’e kadar uzatılarak İstanbul metrosuyla entegre olacak. Vatandaşımız lastik tekerlekli ulaşım araçlarını kullanmadan direk metro ile Gebze’den İstanbul’a gidebilecek. Vatandaşımız bu hizmetlerin daha fazlasını hak ediyor, bizler de aziz milletimize hizmeti vermeye devam edeceğiz.

İlimize bu yatırımların yapılması kararını veren Cumhurbaşkanımıza ve bakanımıza teşekkür ediyorum.Yapmış olduğumuz ziyarette bizlere eşlik eden heyetimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimize hizmet yolunda durmak yok, çalışmaya devam.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler