Gündem

Sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemlidir

KOCAELİ YOZGATLILAR FEDERASYONUNDAN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET

Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Erol Akalın ve yönetim kurulu üyeleri; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı ziyaret etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘ EnÇok Staj Yapma İmkânı Sunan Kamu Kurumu’ ödülünü alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı tebrik eden; Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın; aynı zamanda üzerine Yozgat’ın değerlerinin işlendiği çiniden yapılmış bir plaket takdim etti.

Sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemlidir
Sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemlidir

‘KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ’

Federasyon olarak kuruluş amaçlarını ve yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Akalın, “ Amacımız, doğduğumuz yerle; doyduğumuz yeri birleştirmektir. Yeni yetişen neslimize sahip çıkmak; değerlerimizi unutturmamaktır. Gurbette bulunan Yozgatlılara sahip çıkmak; esas gayemizdir. Birlik ve beraberlik içinde; örnek bir sivil toplum kuruluşu olmak için gayret gösteriyoruz. Üniversite öğrencilerimize burs veriyoruz. Kocaeli’nde bulunan her bir Yozgatlıya sahip çıkmak bizim en önemli görevlerimizdendir. Ne doğduğumuz yeri unutacağız; ne de doyduğumuz yeri yok sayacağız. İkisi de bizim için çok önemlidir. Önümüzdeki süreç içinde; Arabaşı etkinliği düzenleyeceğiz. Federasyon olarak oluşturduğumuz hizmet birimleriyle çalışmalarımız devam etmektedir. Bu gün, artık Yozgatlı, Kocaeli siyasetinde, ticaretinde, temsil makamında söz sahibidir.” dedi.

 

‘STK’LAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemlidir. Kent kültürüne çok önemli katkıları bulunmaktadır. “Güzel ülkemizin her köşesinden Kocaeli’mize gelen vatandaşlarımız beraberinde bir tarihi ve bir geçmişi bunun yanında bir kültürü de getiriyor. İşte bu da millet ve şehir olarak bir zenginlik kaynağımızdır. Dünyada ülkelerin yaşadığı sıkıntılar, ülkemizin bulunduğu bölgedeki birçok olumsuz gelişmeler, aslında bizlerin birbirimize kenetlenmemiz için yeterli birçok sebebi de içerisinde barındırıyor. Bizler ülkemizin ve şehrimizin geleceğe daha güzel bakması için çalışan tüm STK’larımızla iftihar ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak da sivil aklın ve vicdanın yanında yer almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

19

20

21

İlgili Makaleler