Yaşam

Siyaset ön planda

Bilindiği gibi Finlandiya’nın NATO üyeliğine sıcak bakan Türkiye’nin İsveç’in üyeliğine ilişkin çekinceleri ise sürüyor. Yurt içinde ise HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde açılan davada yasal süreç devam ediyor. Bugün Anayasa Mahkemesi, partinin Hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulmasına ilişkin kararın kaldırılması talebini görüşecek. Hatırlanacağı gibi ilgili süreçte son olarak HDP’nin, kapatma davasının, seçim sonrasına bırakılması için yaptığı başvuru Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

TL: USD/TL’de 3 ve 1 aylık volatilite arasındaki makasın uzun zaman sonra ilk kez belirgin şekilde yukarı yönlü tepki vermeye başlaması dikkat çekiyor. Dolayısıyla 18,90’ın hızlı bir şekilde kırılıp 18,95’e yaklaşılması volatilite makası ile de örtüşür nitelikte. Ayrıca Fed’in sıkı para politikası adımlarını artırabileceğine yönelik mesajların yoğunlaştığı içinde bulunduğumuz dönemde gelişmekte olan ülke para birimlerinin kırılgan bir görünüm sergilemesi beklenebilir. Bu kapsamda USD/TL’de bir süredir gördüğümüz hafif yukarı yönlü eğilimin şaşırtıcı olmadığını düşünüyoruz.

Borsa İstanbul: Siyasetin yarattığı yüksek volatilitenin azalması ile Borsa İstanbul genel hatlarıyla dengeli bir görünüm sergiliyor. Bankacılık endeksinin güçlü bir tablo ortaya koymasının ise endeks açısından itici bir güç olarak çalışmaya devam ettiğini görüyoruz. XBANK’taki dünkü değer kazanımı yaklaşık %4 olurken bu durum BIST-100 endeksinin artı bölgede kapanış yapmasını sağladı. Dışarıda ise Powell’ın yarıyıl sunumunun ardından oluşan baskı giderek hafiflerken ilk etapta oluşan bozulma daha çok kendi iç dinamikleriyle hareket eden yurt içi piyasalarda anlamlı bir bozulma yaratmadı. Öte yandan bilanço sezonu devam ederken bugün büyük ölçekli şirketlerden TCELL sonuçlarını açıklayacak. (UNLU: 1,334 mn TL, Kon: 1,980 mn TL). Teknik açıdan baktığımızda ise daha güçlü bir momentum oluşması için 5500 puanın üzerinde kapanışlar yapılması gerektiğini düşünmeye devam ediyoruz. 

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 6122 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 6080, 6031, 5988 ve 5939 destek olarak izlenebilir. 6165, 6214, 6257 ve 6306 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

Kaynak: Ünlü & CO
Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler