Gündem

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi kayıtlarına başladı

TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ KAYITLARINA BAŞLADI

Kentimizde eğitim öğretim hayatına başladığı ilk günden itibaren öğrencilerini bilim, sanat, spor, yaratıcı düşünme gibi alanlarda yetkinleştirmek için çalışmalar yapan TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi kayıtlarına başladı.Bu okulda “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” ilkesiyle yetişen gençlergeleceğe ışık tutuyorlar.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde öğrencilerin bilim ve teknoloji ile ilgili yeteneklerini geliştirmek amacıyla uygulanan BİYP (Bilim İnsanı Yetiştirme Programı) bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ve sosyal problemlere ilgi duyan öğrencilerinyeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlıyor.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri,eğitim öğretim yılı içerisinde yapılan P4C, Yaratıcı Drama, Diksiyon ve Etkili Konuşma, Yaratıcı Yazma Sertifika Programlarıile düşünsel becerilerini geliştirir, yaşantılarından yola çıkarak doğaçlama yapar, topluluk içerisinde kendini ve fikirlerini etkili bir şekilde ifade eder ve yaratıcı yazma alanlarında yeteneklerini keşfederler.

Bu okulun 2021-2022 öğretim yılı içindeTürkiye çapında ve uluslararası platformlarda yapılan “Uluslararası Bilgisayar Yarışması Dr. CT, Teknofest NASA Space Apps Challenge, Akıllı Şehirler Yapay Zekâ Yarışması-Hackathon Etkinliği, Siber Güvenlik Uzmanlığı, Aseljam Oyun Geliştirme Maratonu,  TÜBİTAK İstanbul Asya Bölge Finali, Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları Bölge Finali, Bilim Kahramanları Buluşuyor, Uluslararası Matematik Yarışması Finali, 11. TED Liseler Arası Matematik Yarışması” gibi bilimsel proje yarışmalarında başarı kazanan öğrencileri yine fark yarattılar.

Ayrıca, “Türkiye Motocross Şampiyonası, Türkiye Kısa Kulvar Küçükler Yüzme Şampiyonası, Okul Sporları Gençler Yüzme Müsabakaları, Türkiye Yüzme Şampiyonası, Küçük Erkekler Basketbol Türkiye Yarı Finali” gibi spor müsabakalarında ve “7.Oğuz Atay Öykü Yarışması, TED Bursa Koleji Deneme Yazma Yarışması, TED Alanya Koleji Arkadaşlık Temalı Öykü Yazma Yarışması” gibi yaratıcı yazmayarışmalarında öğrencilerimiz okulumuzda kazandıkları ve geliştirdikleri yetenekleri ile isimlerinden söz ettirdiler.

TED Kocaeli Kolejinin ilkesi, öğrencilerinin her alanda kendini fark ettirebilecek, topluluğa yön verebilecek bireyler olarak yetişmesidir. Bunun bir kanıtı da 2020-2021 eğitim öğretim yılında bu okulun Lise kademesinden mezun olan öğrencilerin Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşerek Türkiye çapında gösterdikleri başarıdır.TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Mezunlarıaldıkları eğitim ve öğretimden edindikleri bilgi, donanım ve sosyal becerileri sayesinde birer meşale olarak TED kültürünü temsil etmeye devam edecekler.

19

2022-2023 öğretim yılında TED Kocaeli Kolejinde 9. sınıf okuyacak öğrencileri büyük ve güçlü TED ailesinin birer ferdi olmaya davet ediyoruz. Ayrıntılı bilgi için 0 262 281 41 41 numaradan iletişime geçebilirsiniz.

20

 

21

 

İlgili Makaleler