Türkiye

Tekstil işletmecileri, imalatçı firmalara çağrıda bulundu

Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu fabrikaların bir bölümü yıkıldı, bazı OSB’lerde sadece birkaç duvar çatladı ama tüm bölge ağır yaralı, kayıplarına ağlıyor.

Deprem bölgesindeki sanayiciler bölge insanına yeniden ayağa kalkma desteği verebilmek için güç toplamaya çalıştıklarını, bu yolda devletten destek beklediklerini söyledi. Adıyaman’dan sonra kentin ikinci büyük OSB’nin yer aldığı Kahta’da bir yandan yaralarını sararken bir yandan da iş hayatına dönmek istiyor.

İki haftadır kapalı olan Kahta OSB’de faaliyet yürüten OSB işletmeleri sahipleri, düzenledikleri toplantıda LC Waikiki, Defacto, Koton ve Polo gibi firmalara iş desteği vermeleri çağrısında bulundular. 

Toplantı sonunda yapılan açıklamada; “Kahta OSB olarak yaptığımız toplantıda eğer imalatçı firmalar LC Waikiki, Defacto ,Koton ve  Polo gibi firmalar bize iş imkanı sunarlarsa ek istihdam olarak 2 bin aileye iş imkanı sağlıyacağız ve Adıyamanlı kardeşlerimize her türlü desteği vereceğiz. Gerekirse her fabrikanın itfaiye yoluna mağdur aileler için konteynır kurup aileye iş imkanı vereceğiz” şeklinde çağrıda bulundu.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler