Gündem

Van’dan Kutuplara İklim Değişikliği Sergisi Kocaeli Bilim Merkezi’nde

“Van’dan Kutuplara” İklim Değişikliği Arktik-Antarktika Resim Sergisi, Kocaeli Bilim Merkezi’nde

 

Van’dan Kutuplara İklim Değişikliği Sergisi Kocaeli Bilim Merkezi’nde

 

Van Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü 12. sınıf öğrencilerinin, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırma Enstitüsü’nün internet sitesindeki yayınlar, belgeseller, kutup bölgelerinin özellikleri, önemi, canlı ve bitki türleri, iklim değişikliklerinin etkisi konularından yola çıkarak yaptıkları resimlerden oluşan sergi, Kocaeli Bilim Merkezi’nde açıldı. TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü ve Kocaeli Bilim Merkezi’nin desteğiyle açılan ücretsiz sergi, 19 Haziran 2022 tarihine kadar Atrium Alanında gezilebilecek.

Van’dan Kutuplara İklim Değişikliği Sergisi Kocaeli Bilim Merkezi’nde
Van’dan Kutuplara İklim Değişikliği Sergisi Kocaeli Bilim Merkezi’nde

VANLI ÖĞRENCİLER ÇİZDİ

Öğrencilerin kutup bölgelerine dair bilgilerini belirlemek ve bilgi çeşitliliğini artırarak onlarda oluşan bilincin, toplumda yapılacak olan kutup bölgeleri ve iklim değişikliği konulu farkındalık çalışmalarına katkısını araştırmak amacıyla Van Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü 12. Sınıf öğrencilerine TÜBİTAK MAM Kutup Araştırma Enstitüsü’nün internet sitesindeki yayınlar, belgeseller, kutup bölgelerinin özellikleri, önemi, canlı ve bitki türleri, iklim değişikliklerinin etkisi konularında bilgilendirme toplantıları yapıldı. 6 ay süren çalışma sonucunda araştırmaya katılan öğrenciler tarafından yapılan; her yaştan bireyin, kutup bölgeleri hakkında bilgi sahibi ve çevreye duyarlı olma bilincine katkı sağlaması amaçlanan “İklim Değişikliği/Arktik-Antarktika” konulu yağlı boya resimler ortaya çıktı.

19

20

 

21

GEBZE’DE KUTUP ŞENLİĞİNE KATILDILAR

Öğrencilerin resimlerinden oluşan sergi, ilk olarak Van Üvercinka Kültür Sanat Merkezinin sanat galerisinde açıldı. TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Kpt. Yük. Müh. Sinan Yirmibeşoğlu’nun da katıldığı sergide eserler incelenirken; çizimler üzerinden küresel iklim değişikliğiyle ilgili bilimsel bilgiler de verildi. Daha sonra eserler ve eser sahipleri TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü desteği ile TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde gerçekleştirilen 2. Kutup Şenliği’ne katıldı. Çalışmaya katılan öğrenciler, küresel ısınmanın kutuplarda yarattığı etkiye dikkat çeken yağlı boya tablo çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

 

İlgili Makaleler