Güncel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

İl Başkanımız Bülent Sarı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

İl Başkanımız Bülent Sarı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sarı açıklamasında Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz yargı sürecine de değinerek şu ifadeleri kullandı;

“İnsanlığın doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin tüm dünyada kabul ve ilan edilişinin 75. yılındayız.

2023 yılı içinde de ülkemizde hak ihlalleri katlanarak arttı. 2023 yılında da saray rejimin dayatmaları ile şekillenen yargı süreçlerinden her alanda yurttaşlarımız etkilendi. Düşünce ve basın özgürlüğü ile işini yapan gazeteciler tutuklandı.

Ülkemiz Anayasa Mahkemesi kararlarının dahi uygulanmadığı hak ihlallerinin merkezi oldu. Bir kez daha gördük ki; Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verilen karar ile demokrasi ve halkın seçim yapma iradesi de yok sayıldı. “

2023 TÜRKİYESİNDE…

19

“Ülke genelinde toplumun her kesimi kadar öğrencilerimiz de ihlallerden payını aldı. Eğitim alma hakkı yaşam koşulları nedeniyle ellerinden alınan gençlerimiz eğitimlerine devam etse dahi barınma sorunları ile karşı karşıya kalarak eğitim hayatına son verdi. 2023 Türkiyesi’nde aileler, çocuklarını okula beslenme çantalarını boş gönderdi.

20

Milyonlarca emekçimiz AKP’nin başarısız ekonomi politikaları sonucunda açlık sınırının altında kaldı. Gizlenmeye ve farklı konularda gündem yaratmaya çalışan iktidar medyası bile bu durumu gizleyemedi. “

21

“ 2023 yılında Türkiye, yetmiş ülkede internet özgürlüğünün değerlendirildiği bir raporda “özgür olmayan ülkeler” kategorisinde yer aldı.

Hukuk Üstünlüğü Endeksi 2023 yılı açıklanan resmi rakamlara göre her yıl listede gerileyerek son sıralara yaklaşarak 173 ülkeden 148. Sırada yer aldı.

Dezenformasyon Yasası, muhalif siyasetçiler ile gazetecilerin susturulması için kullanıldı. Türkiye’de sansür yaygınlaştı.

Türkiye’de 2023 yılında istismara, şiddete, tacize, tecavüze karşı meydanlara çıkan kadınlar, fabrika önlerinde hakkını arayan emekçiler, eşit, bilimsel, kamucu, laik eğitim isteyen eğitimciler, doğasına sahip çıkan yurttaşlar hak gaspına maruz kaldı.”

“ANTİDEMOKRATİK YÖNTEMLERE SON VERECEĞİZ”

Cumhuriyet Hak Partisi olarak bizler, insan haklarının sınırlandırılmaya çalışıldığı ülkemizde tek adam rejiminin antidemokratik uygulamalarına demokratik yöntemlerle son vereceğiz.

Tüm örgütümüz ile birlikte eğitimin, sağlığın, barınmanın, gıdanın, çalışmanın, düşünce ve ifade özgürlüğünün, şiddetsiz bir toplumun var olabilmesi için hak mücadelelerine omuz vermeye devam edeceğiz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir