Gündem

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Projelerdeki titiz yaklaşımıyla inşaat sektöründe fark yaratan Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Kocaeli’de gerçekleştirdiği vizyon projeleri adından söz ettiren Zeray İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Zeray İnşaat, çalışan gazeteciler gününü bir kahvaltı organizasyonu ile yerel basını bir arada buluşturarak kutladı. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray da organizasyona katıldı. 2008 yılında Zeray İnşaat’ı kuran Zeki Zeray, ve ilk projelerine Gölcük’te başladı. 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 14 başarılı projeyi tamamlayan Zeray İnşaat, 2011 yılına gelindiğinde artık tüm Kocaeli’de ses getiren konut ve işyeri projeleri gerçekleştiriyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Bugüne yaptıklarımı çok emek harcayarak başardık

 

Programda konuşan Zeki Zeray, “Kamuoyunun haber alma hakkına büyük bir özveri ile ışık tutan, demokrasinin gelişimine katkıda bulunan ve her zaman toplumun sesi olan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım” diyerek basın mensuplarına katılımlarından ötürü teşekkür etti.

Welborn Otel’de gerçekleşen basın buluşmasında daha sonra soruları yanıtlayan Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray; “Bugüne yaptıklarımı çok emek harcayarak başardık. El etek öpmeden bugünlere geldik. Kentimiz gerçekten, konut yapımında geride kaldı. Çok düşündüm, kafa yordum. Biz bu kentte mümkün olduğunca nitelikli yapılmayanı üretmek istedik. Tasarıma öncelik verdik. Klonik hale gelen bir yapı var. Ekonomik olarak özellikle bazı tabular yıkılamıyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Kocaeli’de 5 yerde aktif şantiye sahamız var

 

2014 yılına kadar sıfır kar ile süreci yönettik. Geleceğe yatıırm yaptık. 2019 yılından itibaren Kartepe’ye yoğunlaştık. İlçe belediyelerle görüşüp yanıt alamayınca boş bulduğumuz alanları dolduruyoruz. Kocaeli’de yeni inşaat alanları için en uygun yer Kartepe ve Başiskele ilçeleri. Bünyemizde çalışan sayısı binin üzerinde ve aratarak devam ediyor. Gebze bölgesinde de projeler başlatmak istiyoruz. TÜSİAD’a üye olduk. Firma olarak 1040 personelimiz bulunuyor. Aktif şantiye Kocaeli’de 5 tane, 4 şantiye de hazırlanıyor. 2022 yılında 10 proje planlıyoruz” dedi.

19

Genel merkezin İstanbul’a taşınıp taşınmayacağı sorusuna yanıt veren Zeray; “Kocaeli’de 5 yerde aktif şantiye sahamız var. 4 tane de hazırlamakta olduğumu şantiyemiz var. Genel merkezi İstanbul’a taşıyoruz. Orada bir plaza binasına taşınacağız. Bu ay sonu taşınma işlemi gerçekleşir” dedi.

20

 

21

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzü kutladı

 

Zeray Vakfı ile ilgili soruya yanıt veren Zeki Zeray; “Anadolu kültüründen geldiğimiz için eğitime ve sağlık gibi bir çok alana yönelik katkılarımız oluyordu. Bunları daha kurumsal hale getirebilmek adına neler yapılabilir diye düşündük. İzmit’te ki merkez binamızı ona tahsis edeceğiz. O vakfın üniversitesi de hastanesi de olacak. Açılı Nisan ayında yapmayı planlıyoruz. Vakfın merkezi bu şehirde olacak 5 yıllık planlarımız var. 2025 yılı sonuna geldiğimizde 10 bin nitelikli daire tamamlamış olmak istiyoruz.”  şeklinde konuştu.

 

 

İlgili Makaleler