Kültür

2.Sivas Gardaşlık Buluşmasına Davet Ediyoruz

2.Sivas Gardaşlık Buluşması öncesi Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Zortaş ve yönetimi lansman yaptı.

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği,

2.Sivas Gardaşlık Buluşması öncesi Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Zortaş ve yönetimi lansman yaptı. Buluşma hakkında konuşan Başkan Kadir Zortaş, 1850 kilo Sivas Köftesi’nin pişeceği buluşamaya tüm Kocaeli’yi davet etti ve ilerleyen günlerde Sivasspor ile Kocaelispor arasında gardaşlık maçı oynanmasını istediklerini belirtti.

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği,
Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği,

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, ‘Haydi Gardaş Sen de Gel’ sloganıyla bu ikincisi düzenlenecek olan ‘Sivas Gardaşlık Buluşması’ öncesi lansman programı düzenledi. Rok Teknik isimli firmanın bahçesinde düzenlenen lansmana Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Zortaş başta olmak üzere yönetim kurulundan ve dernek üyeleri katıldı. 6 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek buluşmanın detaylarını  Kadir Zortaş açıkladı. Kartepe Seka Kamp Mesire Alanı’nda gerçekleşecek buluşma saat 10.00’da başlayacak saat 22.00’ye sürecek. Sanatçılar Orhan Ölmez, Ayaz Aydın, Pınar Dağdelen ve Gürünlü Tarık buluşmada sahne alacak.

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği,
Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği,

Buluşmada Sivas Köftemizi pişireceğiz

 

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Zortaş, lansmanda yaptığı konuşmada: “Bu yıl gardaşlık buluşmasının ikincisini gerçekleştireceğiz. Buluşmada Sivas Köftemizi pişireceğiz, Sivas Köftesi sadece et ve kaya tuzundan yapılır. Ayrıca köftemizin pişirme tekniği vardır, yüzeyi kızardığında ateşten alınır. Aksi takdirde sert olur. Bu yıl 1850 kilo Sivas Köftesi ikram edeceğiz, geçen sene 580 kilo misafirlerimizi ikram etmiştik. Geçen yıl yoğun bir katılımla buluşmamızı yapmıştık, bu sene daha da yoğun bir katılım bekliyoruz. Alanı hınca hınç doldurmak istiyoruz. Tüm Kocaeli’yi buluşmaya davet ediyoruz.

19

Ben Sivas’a gittiğimde bana ‘İzmitli’ diyorlar,

20

 

21

Ben Sivas’a gittiğimde bana ‘İzmitli’ diyorlar, buraya geldiğimde ‘Sivaslı’ diyorlar. Demekki gittiğimiz yerde oraya gittiğimiz yeri yansıtıyoruz. Tüm Sivas ilçeleri yanına Kocaeli ilçelerinin adını koyduk, birlik beraberlik havası oluşturduk. Kim olduğuna bakmaksızın herkesin sorunlarına çözmeye çalışıyoruz. 1,5 yıl önce göreve geldik ve koltuklarına değer katan insanlarımızı bir araya getirdik. Mikro milliyetçilikten yana olmadık, burada Sivas’ı,  Sivas’ta da Kocaeli’yi anlatmak için çalışıyoruz. Sivas Kent Meydanı’nda Kocaeli stant kuracağız ve orada Kocaeli’yi anlatacağız. Bunu yaparken bu güzel şehrin insanlarını anlatacağız.

2.Sivas Gardaşlık Buluşmasına Davet Ediyoruz
2.Sivas Gardaşlık Buluşmasına Davet Ediyoruz

Biz oturduğumuz koltuklardan güç almıyoruz

 

Gittiğimiz yere değer katmak için çaba harcıyoruz. Biz oturduğumuz koltuklardan güç almıyoruz, koltuklara güç veriyoruz. Bu kentin en büyük markası Kocaelispor ve ben de bu marka için maçlara gitmiş bir insanım. Sivas’ın en büyük markası Sivasspor’dur.

toplu resim
toplu resim

Bu iki büyük markayı bir araya getirmek istiyoruz, gardaşlık maçı yapmak istiyoruz. Bu 2 camianın müzesinde Türkiye Kupaları var. Bu kentin arasında gardaşlık bağı kurmak için elimizden geleni yapacağız. Bu kentte yaptığımız çalışmalarda bize destek olan herkese, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum.”

İlgili Makaleler