Gündem

34 binden fazla Filistinliyi ÅŸehit etti

Bu zulme sessiz kalanlara görmezden gelenlere sesleniyoruz gazzede altı ayı aşkın süredir insanlık ölüyor.

Bu zulme sessiz kalanlara görmezden gelenlere sesleniyoruz gazzede altı ayı aşkın süredir insanlık ölüyor.

Şuanda Gazzede büyük zulümler işleyen işgalci İsrail, saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalciler, son 6 aylık süreçte, büyük bir çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere, 34 binden fazla Filistinliyi şehit etti.  72 binden fazla kardeşimiz yaralandı. 2 milyon insan evlerinden yurtlarından oldu. Önce güneye gitmeye zorlanan gazzeliler şuanda refah’ta ve burada 1,5 milyondan fazla sivil var her gün Siyonistlerin refah’a saldırı yapacağı haberlerini alıyoruz. Refah’a  yapılacak saldırı ile adeta taş üstünde taş kalmayan Gazze’nin  kuzey bölgelerine gitmeleri için baskı kurulan Gazzeli insanların bulundukları yerlerden hareket etmeleri ile her gün şahit olduğumuz katliamlara daha büyüklerinin eklenmesinden endişe ediyoruz.

34 binden fazla Filistinliyi ÅŸehit etti
34 binden fazla Filistinliyi ÅŸehit etti

Gazze’de soykırım artarak devam ediyor. Tüm insanlığa sesleniyoruz bu soykırıma daha ne kadar seyirci kalacağız.

İşgalciler, Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor.

Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Camiiler, hastaneler, okullar, ibadethaneler ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde en acısıda hastaneler hizmet veremiyor. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katlediliyor. İşgaliler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları Gazze’ye yağdırıyor.

İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor.

BÄ°RLEÅžMÄ°Åž MÄ°LLETLER KARARLARI UYGULANMIYOR.

19

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. Alınan ateşkes karaları uygulanmıyor.

20

Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor.

21

Şu an dünya, insan hakları söyleminin hükmünün kalmadığı.

Zorbalığın küreselleştiği, soykırımın alkışlandığı,

Babaların, Annelerin evlatlarının naaşlarını bulamadığı

İnsanların acılarını yaşamaya fırsat bulmadığı bir zamanı yaşıyor.

Ve ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslâm ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar.

Yalnızca vatanlarını işgale teslim etmedikleri için ağır bedeller ödeyen, yakınlarını kaybeden, evlerini kaybeden ve hatta her an kendi hayatlarını kaybetme tehlikesi bulunan Filistinliler, haklı davalarından asla vazgeçmiyorlar. Filistinli kardeşlerimiz, verdikleri mücadele ile insanlığın onurunu korumaya devam ediyorlar.

İşgalci İsrail’in saldırıları bir kere daha gösterdi ki, Siyonizm yalnızca Filistin için değil, başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehdittir.

Tarih, çok zalim devletler gördü. Tarih boyunca zalim hiçbir devlet, âbâd olamadı. Her biri er ya da geç işledikleri zulümlerin bedelini çok ağır bir şekilde ödedi ve nesillerine zulümlerini bir utanç olarak bıraktılar. İsrail de Allah’ın izniyle hedefine asla ulaşamayacak.

İşgalci İsrail rejimi, yaralıların tedavisini dahi engelliyor. Hatta Gazze’ye yakıt girişini yasaklayarak kuvözdeki bebekleri ve yoğun bakımdaki ağır hastaların ölümüne sebep oldu.

Yıllardır Filistinlilerin topraklarını işgalci teröristler eliyle gasp eden İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de uyguladığı soykırımla Filistinliler şahsında tüm insanlığa kast etmektedir.

İsrail; masum insanlara, çocuklara, kadınlara, yaşlılara saldırdığı gibi, tüm bu olayların dünyaya duyurulmasını sağlayan basın mensuplarını katletmekten de çekinmiyor.

Bugün burada ve tüm Türkiye’de Kudüs sevdalılarıyla birlikte Ä°srail’in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyOruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceÄŸiz.

İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için tüm dünyanın vicdanında hapsedildiği gibi uluslararası hukuk önündede hesap vermelidir

bizler biliyoruz’ki filistinde yaşanan soykırım sadece filistinle kalmayacak bu vahşetin sınırları büyüyecek ve tüm dünyayı saracaktır.

filistin topraklarında yaşananlar orta doğuda ortaya konulmaya çalışılan projenin adımlarından bir tanesidir. dil, din, ırk ayırt edilmeden çocuk, kadın ve yaşlı ayırt edilmeksizin planlanan büyük katliamlar uygulanmaya devam ediyor, tüm insanlığı bunları görmeye davet ediyoruz.

Gazzede insanlık ölüyor.

Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün, Filistin’in ve dünyanın özgürlüğü, siyonist zulmün ve iÅŸgalin sona ermesi için, yapılan eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Bizler Türkiye’nin sivil toplum kuruluÅŸları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar dünyanın her yerinde zulümler son buluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceÄŸiz.

Ä°lgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir