Otomotiv

Chery Tiggo 8 Pro, kaliteli sürüşü tanımlamak için teknolojiden yararlanıyor

7 kiÅŸilik iç mekânı, heybetli tasarımı ve eksiksiz donanımına ek olarak mevcutta en güncel Chery teknolojilerini bünyesinde barındıran Tiggo 8 Pro, 12 farklı ADAS (GeliÅŸmiÅŸ SürüÅŸ Destek Sistemi), 3 farklı dijital ekranı kapsayan kokpit, 360 derece görüÅŸ saÄŸlayan park destek sistemi, otomatik parlama önleyici özellikli iç dikiz aynası ve akıllı sıkışma önleyici hafızalı elektrikli bagaj kapağı gibi teknolojileriyle de premium deneyimi saÄŸlıyor.     

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Chery’nin, Türkiye’deki amiral gemisi SUV modeli Tiggo 8 Pro, markanın ileri teknolojisinin en güncel özelliklerini müÅŸterilerle buluÅŸturuyor. Chery’ye göre gerçek teknoloji, sadece teknolojinin varlığını bilmek deÄŸil; bu alandaki ilerlemenin saÄŸladığı deneyimi de yaÅŸatabilmekten geçiyor. Mart 2023’ün sonunda Türkiye satışlarına baÅŸlanan Chery Tiggo 8 Pro da, pek çok özelliÄŸine ek olarak ileri teknolojisiyle müÅŸterilerden karşılık bularak, son 3 aydır üst üste orta boy SUV segmentinin lideri oluyor.

Chery’nin itici gücü oldu

Tiggo 8 Pro serisi, 2018 yılındaki lansmanından bu yana hem Çin iç pazarında hem de uluslararası pazarlardaki baÅŸarısıyla Chery markasının itici gücü haline geldi. Satışa sunulduÄŸu pek çok pazarda segment lideri ya da en çok tercih edilen SUV modellerden biri olan orta boy SUV, baÅŸta Brezilya olmak üzere birçok ülkede kamu kurumları tarafından da kabul görerek, makam aracı olarak da görev alıyor; “Çin otomobillerinin kalitesi”ni uluslararası pazarlarda da yeniden belirliyor.

Üstün performansıyla beÄŸeni topladı

Tiggo 8 Serisi’nin gücü ve teknolojisi, onu sadece konsiyerj otomobili olarak ilk tercih haline getirmekle kalmıyor, aynı zamanda ÅŸehirli seçkinlerin teknolojik arayışları ve ihtiyaçları ile de son derece uyumlu hale getiriyor. Güç ve zarafeti harmanlayan yapısıyla Tiggo 8 Pro, pazara sunulduÄŸunda dünyanın dört bir yanındaki birçok iÅŸ adamı için de ideal bir SUV haline geldi. Ayrıca denizaşırı tüketicilerin övgüsünü de kazandı. Araç, 7 koltuklu geniÅŸ iç mekan, 1.6 TGDI motor ve 7DGT ÅŸanzıman gibi özelliklerle öne çıkarken Bosch imzasını taşıyan çelik kayış, güç-aktarma verimliliÄŸini arttırıyor.

19

Konforlu ve kaliteli kokpit

20

Sadece güçlü ve geniÅŸ hacimli olmakla kalmayan Tiggo 8 Pro’nun kokpit tasarımı kullanıcı dostu bir yapı ortaya koyuyor. Sürücü ve yolculara rahat bir yaÅŸam alanı sunan kokpitteki ön koltuklar elektrikli ayar ve hafıza iÅŸlevleriyle geliÅŸmiÅŸ bir seyahat konforu saÄŸlıyor. Koltuklar aynı zamanda ısıtma ve havalandırma iÅŸlevleriyle de donatılmış durumda. Bunlara ek olarak deri koltuklarda, uçaklardakini andıran, 4 yönlü ayarlanabilir koltuk baÅŸlıklarıyla premium konfor saÄŸlanabiliyor. Dokunma hissi uyandıran yumuÅŸak dokulu yüzeyler ve vücudu destekleyen koltuk minderleri, yolculara her türlü hava koÅŸulunda konfor ve keyif sunarak geliÅŸmiÅŸ bir seyahat imkanı sunuyor.

21

Endişeyi ortadan kaldıran akıllı teknoloji

En ileri teknolojileri bünyesinde barındıran, her yönüyle mutlak sürüÅŸ keyfi sunan ve kullanıcıların ihtiyaçlarını eksiksiz bir ÅŸekilde karşılayan bir otomobilin akıllı teknolojiden yoksun olması beklenemezdi. Chery’nin üst düzey modeli Tiggo 8 Pro, ACC (Adaptif Hız Sabitleyici) ve FCW (Önden Çarpışma Uyarısı) gibi 12 adet farklı ADAS (GeliÅŸmiÅŸ SürüÅŸ Destek Sistemi) iÅŸleviyle donatılmış durumda. SürüÅŸ destek sistemleri, her türlü koÅŸulda kullanıcılara kapsamlı bir akıllı güvenlik koruma çemberi oluÅŸturuyor. 12,3 inçlik akıllı çok iÅŸlevli gösterge paneli ve 12,3 inçlik yüksek çözünürlüklü, dokunmatik merkezi kontrol ekranına ek olarak üçüncü dokunmatik ekrandan da klima kontrolleri yapılabiliyor.

Tüm ekranlar sayesinde en ileri teknolojiler, harika paketlenmiÅŸ bir biçimde, fonksiyonellikten ödün vermeden kolaylıkla yapılabiliyor. Ultra net 360 derecelik kuÅŸ bakışı panoramik geri vites görüntüsü, aracın çevresi hakkında çok yönlü bilgiler saÄŸlayarak olası güvenlik risklerinin bir bakışta görülmesini saÄŸlıyor. Otomatik parlama önleyici özellikli iç dikiz aynası ve akıllı sıkışma önleyici hafızalı elektrikli bagaj kapağı gibi pek çok teknolojik donanım Tiggo 8 Pro’nun deneyimine katkı saÄŸlıyor.

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler