Yaşam

AK Parti Grup Başkanı Yılmaz: “Anayasa değişikliği teklifini önümüzdeki hafta gündeme alacağız”

Yılmaz’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ayrıcı yaklaşımlarına yol açmamak için bu anayasa değişikliğine ilişkin teklifimizi çıkartacağız. 85 milyon bunun arkasında. Hiç şüpheniz olmasın. Milletimiz bu teklife destek veriyor. Şu ana kadar açıkça biz buna karşıyız diyeni gördünüz mü.? Hayır. Milleti temsil eden hiçbir parti bu milletin değerlerini temsil eden iki maddelik anayasa değişiklik teklifine hayır diyebilmesi mümkün değil. Bundan sonra milletin tamamının desteğini almak lazım. Önümüzdeki dönemde milletimizin talebi ne ise o doğrultuda hareket edeceğiz. Şimdiden anayasa değişikliği teklifi hayırlı olsun diyoruz. Herkesinde desteğini bekliyoruz.

Biz 400’ün üzerinde Meclis’ten geçmesini bekleriz. Meclis’ten geçince bu anayasa değişikliği yayınlanır. Artık  toplumumuzun gündeminden çıkmış olur. Ancak eğer 360 ile 400 arasında kalırsa Sayın Cumhurbaşkanımızın bu anayasa değişiklik teklifini referanduma sunmaktan başka alternatifi kalmaz. Ama inanıyoruz ki temel hak ve hürriyetlerin halk oyuna sunulmaması esastır.  Temel hak ve hürriyetlerin kanun kanusu olmaması da esastır.

CHP ve İYİ Parti sorusu

Ziyaretin uygun olmadığını ifade ettiler. Ama bu anayasa değişikliğini istemiyoruz desteklemiyoruz talepleri var mı.? Eğer böyle bir şey diyorlarsa millete cevabını verecekler. Sözde kararda milletindir.

Uzlaşmaya açığız, yeterki sorun ortadan kalsın.”

 

19

Hibya Haber Ajansı

20

21

İlgili Makaleler