Politika

Akşener: “Ey kadınlar, bu mücadelem sizin içindir”

Türkiye’de yaşayan her vatandaşın değerine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Akşener, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın sözlerine ilişkin; “14 Mayıs akşamı seçimi kazanırsak biz işgalciymişiz.  Hadi oradan be. Bu ülkenin has evlatları nereden işgalci oluyor? Kendinize gelin.” ifadelerini kullandı.

“Ben bütün psikiyatrları bu arkadaşları tedaviye davet ediyorum’’

Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun erkek erkeğe evlilik ve erkeğin hayvanla evliliğine ilişkin sözleri hakkında, “Bunlar kafayı yemiş, kafayı. Ben bütün psikiyatrları bu arkadaşları tedaviye davet ediyorum. Bir kere başlı başına bunlar birer hezeyan ve gerçekten ruh hastalığıdır.” diye konuştu.

“Bu da bir iftiradır”

İktidarın Isparta çiftçisi yerine; Kanada, Sırbistan ve Amerikan çiftçisini zengin ettiğini iddia eden Akşener; “Ispartalının gülünü, Ispartalının elmasını para ettirmek yerine mazotla, ilaçla yerle bir ettiniz. Fiyat vermediniz ondan sonra da dönüp bize helal alınlarınızla, temiz alınlarınızla seccadeye kafa koyacağınızı söylüyorsunuz. Bir kere ben 7 yaşından beri 5 vakit namaz kılan hacı bir kadınım ağzıma hayatımda alkol değmedi be. Bu da bir iftiradır.” şeklinde konuştu.

“Reis değil, cumhurbaşkanı istiyoruz”

Akşener, konuşması esnasında kalabalıklar arasından bir vatandaşın pankartını okuyarak “Reis değil, Cumhurbaşkanı istiyoruz. Aynen. Biz patron seçmiyoruz. Biz bizi yönetecek vekalet verdiğimiz bir kişi seçiyoruz.” dedi.

19

20

“Sinan Ateş’in katilini unutturmak istiyorlar”

21

Bir başka vatandaşın; ‘’Sinan Ateş’i katledenler nerede?’’ pankartına karşılık Akşener, “15 Mayıs sabahı bulacağız kızım hiç merak etme. Bütün bunlarla şuculuk buculuk üzerinden Sinan Ateş’in katlini unutturmak istiyorlar. Sizin dertlerinizin konuşulmasını unutturmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Biz kadınlar öldürüldük, yine de suçlu biz olduk”

Akşener, AK Parti iktidarı boyunca kadınların hakarete uğradığını ileri sürerek, “Bu ülkenin bütün kadınları bu dönemde yaşadıkları acıların hiçbirini, bir başka dönemde yaşamadılar. Biz kadınlar sürtük olduk, biz kadınlar sırtından sopayı karnından sıpayı eksik edilmemesi gereken varlıklar olarak tanımlandık, ‘kız mıdır kadın mıdır belli değil’ dendi, tacize uğradık, tecavüze uğradık, öldürüldük ve yine de suçlu biz olduk.” diye konuştu.

“Ey kadınlar, bu mücadelem sizin içindir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde bir kadın olarak uğrayabileceği en ağır hakaretlere maruz kaldığını öne süren Akşener, ‘’Ben Recep beyin iktidarında kocamı aldatmış bir kadın imasıyla karşılaştım. Benim için ölümle eş değerdi. Sayın Erdoğan yüzüne de bunu söyledim. Ve mahkemeye gittim beraat ettiler. Bunlar size de yapılıyor. Ey kadınlar, bu mücadelem sizin içindir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

 

İlgili Makaleler