Yaşam

Akşener: ‘‘İYİ Parti bu ülkenin emniyet supabıdır’’

Konuşmasına Kadir Gecesi’ni kutlayarak başlayan Akşener; ‘’Bu akşam Kadir Gecesi. Cenabıhak ettiğimiz, edeceğimiz ibadetleri kabul etsin. Ülkemizi feraha erdirsin. 14 Mayıs gecesi bu ucube sistemden kurtulmayı nasip etsin.’’ dedi.

Önümüzdeki seçimlerin parlamenter sisteme geçmek için son seçim olduğunu belirten Akşener, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin değişmediği takdirde 5 yıl sonra aynı sistem üzerinden seçime gidileceğini ifade ederek oluşabilecek öfkenin ve vatandaş arasındaki kutuplaşmanın altını çizdi.

‘’92 puanla ortada kalmış gençlerin öfkesi’’

‘’Öncelikle Ak Parti’ye oy veren ve sayın Erdoğan’ı çok seven arkadaşlara, kardeşlere seslenmek isterim. Diyelim ki sayın Erdoğan kazandı. 5 yıl o kadar çabuk geçer ki. Bir daha da aday olamayacak. Partisinde damatlardan başka kimse kalmadı.’’ diyen Akşener, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin devam ettiği takdirde oluşabilecek öfkenin kaynağını şu sözlerle ifade etti:

‘’82 puanla, 92 puanla ortada kalmış gençlerin öfkesi; bu ülkede nefes alamayan, sürekli itilip kakılan, tecavüze uğrayan, tacize uğrayan ondan sonra kendi suçlanan kadınların öfkesi. Gece çocuğunu aç uyuttuğu için sabah yanına okula giderken bir yiyecek koyamadığı için öfkeyle uyuyan, öfkeyle kalkan annelerin öfkesi. Emekli olmuş tam oh diyecek; çoluğuna çocuğuna bıraktık, torunlarına bir kuruşluk hediye alamayıp çocuklarından yardım uman emeklinin öfkesi.’’

‘’Venezuela’dan hayvan ithal edildiği bir ülkenin, tarımında çalışan insanların öfkesi’’

Tarımda ve tarımla uğraşan vatandaşların da öfkesinin altını çizen Akşener, konuşmasında; ‘’Dışarıdan mercimeği nohudu geçtik; saman ithal edildiği, Sırbistan’dan et ithal edildiği, Venezuela’dan hayvan ithal edildiği bir ülkenin tarımında çalışan insanların öfkesi.’’ ifadesini kullandı.

19

‘’Sayın Erdoğan’ı çok sevenler, 14 Mayıs’ta İYİ Parti’ye ve Sayın Kılıçdaroğlu’na oy vermeliler.’’

20

Bu öfkelerin birikeceğini ifade eden Akşener; ‘’Ondan sonra seçilen kişi aynı öfkeyi bu tarafa aktaracak.’’ diyerek AK Parti seçmenine şu sözlerle seslendi:

21

‘’Özellikle sayın Erdoğan’ı çok sevenler, Ak Parti’ye yıllarca oy vermiş, bugün de vermek isteyenler öncelikle 14 Mayıs’ta İYİ Parti’ye ve sayın Kılıçdaroğlu’na oy vermeliler. Çünkü bu ucube sistemin değişmesi lazım. Bu ucube sistem değiştiğinde hukukun üstünlüğü gelecek. Liyakat gelecek ve kayırma ortadan kalkacak.’’

‘’Köy okulları yeniden açılacak’’

14 Mayıs’ın ardından seçimi kazandıkları takdirde parlamenter sisteme geçilmesiyle birlikte neler olacağını söyleyen Akşener; ‘’82 puan alan çocuk tayin olacak. 100 bin öğretmen tayin olacak. Hemen atanacak. Köy okulları yeniden açılacak. Esnafın kepenk kapatan esnafın derdi giderilecek. Ve yargıda, adalette; tarafsızlık, bağımsızlık, korkusuzluk, objektiflik sağlanacak.’’ şeklinde konuştu.

‘’Sığınmacılar 2 yıl içinde kendi evlerine dönecek’’

Sığınmacı sorununa da dikkat çeken Akşener, Türkiye’nin Avrupa’nın hendek ülkesi konumuna geldiğini belirterek; "Kevgire dönen sınırlar tahkim edilecek muhkem hâle getirilecek. Bu insanlar gayet böyle hani tırlara doldurulup, trenlere doldurulup değil; davulla, zurnayla iki yıl içinde kendi evlerine gönderilecek. Vatanlarına gönderilecek.’’ diye konuştu.

‘’Bunu başardığımızda bir kişi işsiz kalır mı?’’

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadan kaynaklı çok geniş imkanları olduğunu ve bu potansiyeli 14 Mayıs’tan sonra kendilerinin gerçekleştireceğini vurgulayan Akşener şunları kaydetti:

‘’Türkiye öyle bir coğrafyadaki milletle kavga edeceğimize, bütün sınırdaşlarımızla dövüşeceğimize; onlarla ticaret yapsak, onlarla üretim yapsak Türkiye’miz 7 trilyon dolarlık bir hacmi var, ticaret hacmi var sadece birinci sınırdaşlarıyla. Avrupa’yı ve Asya coğrafyasını koyduğunuzda 21 trilyon dolarlık bir ticaret hacmi var. Bunu başardığımız gün bir kişi işsiz kalır mı? Kalmaz. Bir genç yurt dışına gitmek ister mi? İstemez.’’ 

 ‘‘İYİ Parti bu ülkenin emniyet supabıdır’’

14 Mayıs seçimlerinin önemine bir kez daha vurgu yapan Akşener; ‘’14 Mayıs akşamı bu ucube sistemin gittiği, Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın saygıyla yolcu edildiği, sayın Kılıçdaroğlu’nun da alkışla makamına oturtulduğu bir akşam olacak. Ve 15 Mayıs sabahı bu ülkeye güneş doğacak. İYİ Parti bu ülkenin sigortasıdır. İYİ Parti bu ülkenin emniyet supabıdır. Onun için İYİ Parti’yi 1. Parti çıkaracağız. Ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de başbakan olacak.’’  ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler