Spor

Alkışlar kızlarımıza

Sevgili okurlarım hepimizin bildiği gibi A Milli Kadın Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu.

Alkışlar kızlarımıza

Sevgili okurlarım hepimizin bildiği gibi A Milli Kadın Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Final maçını kazandıktan sonra yapılan törende ay yıldızlı şanlı bayrağımız göndere çekildi ve İstiklal Marşımızı tüm Avrupa dinledi. Daha sonra kupa kahraman kadın voleybolcularımızın ellerine teslim edildi. Kupayı alan şampiyon kızlarımız Filenin Sultanları Belçika’nın Brüksel şehrindeki spor salonunda takımımızın İtalyan antrenörüyle birlikte “Erik dalı” oynayarak şampiyonluğu kutladılar.

Bu şampiyonluk spor tarihimizde bir ilkti. Gerek olimpiyatlarda, gerek Dünya şampiyonalarında ve gerekse Avrupa şampiyonalarında şimdiye kadar birçok branşta madalyalar kazandık. Çok önceki senelerden başlayıp yakın zamana kadar güreşçilerimiz şampiyonluklar kazandılar. Daha sonra soydaşımız Naim Süleymanoğlu Bulgaristan’dan ülkemize iltica ederek halterde birçok madalyalar kazanarak göğsümüzü kabarttı. Mete Gazoz okçulukta olimpiyat ve Dünya Şampiyonu olarak milli gururumuz olup göğsümüzü kabarttı.

Evet, bireysel başarılarımız oldu spor tarihimizde. Ama şimdiye kadar hiçbir takım sporunda böylesine bir başarı kazanmamıştık. İlk kez takım sporunda Avrupa Şampiyonu oldu Kadın Voleybol Milli Takımımız.

Ben final maçını nefesimi tutarak izledim. Kızlarımızın smaçta topu rakip sahasına çivi gibi çakmasında havalara sıçradım. Maç sonundaki törende İstiklal Marşımız çalınırken ayağa kalkıp ben de söyledim milli marşımızı boğazım düğümlenerek gözlerim nemlenerek. Daha sonra sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız paylaşımlarda gördüm ki kendini Türk hisseden tüm vatandaşlarımızın da benimle aynı duyguları paylaşmış. Kızlarımızı tekrar kutluyorum bizlere bu gururu yaşattıkları için.

Yarı final maçından sonra final maçına hazırlanırken Kadın Voleybol milli takımımızın yıldızı, en değerli oyuncusu Ebrar Karakurt sosyal medya hesabından “Savaşa savaşa kazanıyoruz” paylaşımını yaptı gayet doğal olarak. Gerçekten de savaşa savaşa kazanıyorlardı kızlarımız. Ebrar’ın bu paylaşımının altına yorum olarak adı Abdülhamid olan bir kullanıcı da “Müslüman Türk Milleti olarak sana tahammül etmeye devam ediyoruz…” yazdı. Ebrar da ona boş konuşma anlamına gelen bir cümle ile “Boş yapma Abdülhamid” diye cevap verdi. Bu cevap üzerine milli takımımızın altın kızı Ebrar neredeyse linç ediliyordu. “Ecdad düşmanı” ilan edildi kızcağız, ne ilgisi varsa Abdülhamit adındaki sosyal medya kullanıcısıyla ecdadın? Bunun üzerine Ebrar da ikinci bir açıklama yapmak zorunda kalarak “Söz konusu arkadaşımızın ismi Ahmet, Mehmet veya Berke olabilirdi. Konu başka yerlere çekilmeye çalışılıyor. Pazar günü büyük bir maçımız var, ona konsantreyim. Ülkeme sevgiler” paylaşımını yaptı.

Zırvalayan sadece o Abdülhamit mi? Hayır ne yazık ki bir sürü saçmalayan insan var ülkemizde. Mesela hani şu jelibon rezervine bulunduğunu söyleyen bir eski başkan vardı ya ismi lazım değil. O da girdi bu topa “Ebrar konusunda tek geri adımımız yoktur biline… Sultan Abdülhamid’e laf eden Tanzimat artıklarının milli takımda yeri olmamalı” paylaşımında bulundu. Jeliboncu eskimiş başkana benim burada bir şey yazmama gerek yok.   Ünlü Spor Spikeri Güntekin Onay, gerekeni söyleyerek “Nasıl para kazandığın belli değil. Yolsuzluk iddiaları tavan yapmış” paylaşımını yapmış.

19

 

20

Bu konuya balıklama dalan birisi daha var. Bu kişi de Ebubekir Sofuoğlu… Kim bu Sofuoğlu derseniz hatırlamanıza yardımcı olayım. Kendisinin adının önünde Prof. Dr. unvanı var. Yani üniversitede öğretim üyesi. Daha önce üniversiteler için “Fuhuş yuvası” benzetmesi yapan şahıs. Sofuoğlu “Yavrularımızı tehdit eden lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum” demiş.

21

Milli takımımızın yıldız sporcusu Ebrar Karakurt’un cinsel tercihini söz konusu etmiş bu aklıevveller.

Ebrar’ın cinsel tercihi kimseyi ilgilendirmez. Kimseye kendi cinsel kimliğine özendirmiyor. Hatta birçok ihtiyaç sahibi çocukların spor yapmasına yardımcı olmak için cebinden para harcayan bir insan olduğu bilgisine ulaştım yaptığım araştırmada.

Cinsel kimliği kimseyi ilgilendirmemesi gerek. Yıllarca cinsel kimliğini saklamayan Zeki Müren’i “Sanat güneşimiz” diye bağrına bastı bu millet. Günümüzde cinsiyet değiştiren Bülent hanım Cumhurbaşkanı Sarayı’ndaki iftar yemeklerine davet ediliyorken Ebrar’a bu düşmanlık ne ile izah edilebilir?

Şampiyonanın sonundaki törende ayyıldızlı bayrağımız göndere çekilirken İstiklal Marşımızı gözyaşları içinde okuyan Ebrar kadar insan olabilseniz keşke ona dil uzatanlar.

Milli gururumuz olan kızlarımızın maçını izlerken ben heyecandan adeta nefesimi tutup dilim damağım kurumuşken o kızların şortlarına dil uzatanlar siz ne yiyor ne içiyorsunuz da o şortları görüyorsunuz? Ben rakip takım sporcularının kafasına inen smaçlarla havalara zıplarken siz nasıl oluyor da şort görüyorsunuz?

Siz bu tür zırvalıklara kulaklarınızı tıkayın filenin sultanları. Hepinizi yürekten kutluyor o tertemiz alnınızdan öpüyorum.

İlgili Makaleler