Güncel

Alnını karışlarım!

Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, bazı kurumlardaki birim amirlerinin üyelerine mobbing yaptığını belirterek “Alnını karışlar, onlara dünyayı dar ederim.” dedi

Türkeş Güney mobbing iddilarıyla ilgili konuştu:

Alnını karışlarım!

Türk Büro Sen, üyeleri ile Antikkapı Restoran’dan kaynaşma gecesinde buluştu. Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, bazı kurumlardaki birim amirlerinin üyelerine mobbing yaptığını belirterek “Alnını karışlar, onlara dünyayı dar ederim.” dedi

Türk Büro Sen Kocaeli Şubesi, üyeleriyle Antikkapı Restoran’da kaynaşma programı düzenledi. Türk Büro Sen Şube Başkanı Cihat Çoban ve üyelerinin ev sahipliğindekiprograma; MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdulkadir Özdemir, Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği programda salonda oturacak yer kalmadı.

Alnını karışlarım!
Alnını karışlarım!

ÇOBAN: HAKTANVE HUKUKTAN YANAYIZ

Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Cihat Çoban, geceye katılan üyelere teşekkür ederek “Bu buluşma, birlikte oluşturduğumuz güçlü bağları daha da pekiştirmemiz için inşallah bizlere benzersiz bir fırsat sunmuş olacaktır. 2021 yılında sendika faaliyetlerimize başladığımızda inanç, güven, doğruluk ve üyelere karşı sorumluluk ilkeleriyle yola çıktık. Türkiye Kamu Sen’in birlik ve beraberlik anlayışını benimseyerek Haktan ve hakikatten yana olma sözüyle bu yolda kararlı adımlar attık. Bu süreçte Türk Büro-Sen Kocaeli şubesini bir marka haline getirme hedefimize sadık kalarak güçlenmeyi hedefledik. Faaliyet kollarımızdaki tüm kurumlarımıza giderek hiçbir çalışanı ayırt etmeden sendikanın önemini ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikasının temel ilkelerini anlatmaya çalıştık.” dedi.

‘HAKLARI KORUMAK VE İYİLEŞTİRMEK İÇİN BİR ARADAYIZ’

19

Üyelerin haklarını her daim koruduklarını ve onların sesi olduklarını belirten Çoban: “Daha güçlü bir sendika olma yolunda kararlı adımlarla ilerlemekteyiz. Sendikamızın ana unsuru olan doğruluk ve ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermeden yolumuzda ilerledik. Gördüğümüz ilgi ve destek, doğru yolda ilerlediğimizi üyelere karşı sorumluluklarımızı doğru bir şekilde yerine getirdiğimizin somut bir göstergesidir. Bundan sonra da geleceğe bakarak sendikamızın daha da güçlenmesi ve memur haklarının iyileştirilmesi için kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Sendikaların gücü, hepimizin bir araya gelerek oluşturduğu güç birliği ile oluşur. Bizler, memur haklarını korumak ve iyileştirmek için bir araya gelmiş bir aileyiz. Bu gece, bizlere birbirimize destek olma ve birlikte daha güçlü olma fırsatını sunmuş olacaktır.” dedi.

20

‘BAZI AMİRLER HAKLARI KISITLIYOR’

21

Sözlerini sürdüren Çoban: “Biz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları doğrultusunda belirli sınavları geçerek memur olarak göreve başlayan kamu çalışanlarıyız. Görevimiz, bu kanunlar çerçevesinde çeşitli kurumlarda yetki verilen alanlarda hizmet etmek ve verilen yetkileri aşmamaktır. Kanunlar tarafından tanımlanan yetki dışına çıkmamız mümkün değildir. Fakat bazı kurum idarecilerinin, resmi sendikal görevi olmamasına rağmen çalışanların sendikal haklarını etkilemeye çalışması zaman zaman karşılaşılan bir durum haline geldiği söylenilmektedir. Kurum idarecilerinin görevi; çalışanların çalışma şartlarını iyileştirmek ve 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile güvence altına alınan hakları korumaktır. Ne yazık ki bazı amirlerin yetkilerinin dışına çıkarak bu

hakları kısıtladığını duyuyoruz. Herkes asli görevini yapmalı ve sendika faaliyetlerini sendikada görevi olanlar yapmalıdır.” dedi.

‘HER ZAMAN HAKSIZLIĞIN KARŞISINDAYIZ’

Türk Büro-Sen’in tüm yetkili organları ile çalışanların haklarını korumak ve haksızlıklara karşı mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Çoban: “Eğer birileri yetkilerinin dışına çıkarak haksızlıklara neden olursa Türk Büro-Sen, bu duruma karşı gerekli adımları atacak ve çalışanların haklarını savunmaya devam edecektir. Bu konuda tüm üyelerimizin bilinçli ve birlik içinde olması önemlidir. Adaletin sağlanması bizim öncelikli hedeflerimizden biridir ve hiçbir üyemizin adaletsizliğe uğramasına izin vermeyeceğiz. Memur için sendika, haksızlığa uğradığında bir sığınaktır. Bir memur sendikadan mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılması için mücadele bekler. Bir memur, sendikasından yapılan toplu sözleşmelerde yaşanabilir bir hayat için maaşlarda artış yaptırılması için canı gönülden mücadele bekler. Bir memur sendikanın yalnızca kendisine yandaş olmasını bekler. Memur sendikasından atamalarda liyakat bekler Kısaca bir memur sendikasından onurlu bir mücadele bekler.” dedi.

‘YETKİYİ ALANA KADAR YILMADAN ÇALIŞACAĞIZ’

Çoban, sözlerinin sonunda “Türk Büro-Sen, tüm kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek amacıyla mücadele eden sağlam temeller üzerinde yükselen çok güçlü bir sendikadır. Kıymetli Genel Başkanımızın rehberliğinde, kaliteli işlere imza atacak ve tüm memurlara yakışır davranışlar sergileyeceğiz. Memurların kaliteli çalışma ortamlarında bulunmalarını sağlamak için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız. Genel yetkiyi alana kadar sizlerin desteğiyle hedefimize ulaşana kadar yılmadan birlikte çalışacağız. Güçlü bir ekip ruhuyla hareket ederek memurların haklarını koruyacak ve geliştirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Bu özel gecenin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, faaliyetlerimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen ilçe işyeri ve sendika temsilcilerimize huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

GÜNEY:BAYRAĞIMIZI BURÇLARA DİKECEĞİZ

Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney ise yaptığı konuşmada: “Bugün gururluyuz, mutluyuz. 5. nesil muharip savaş uçağımız Kaan, bugün gökyüzüyle buluştu. Diğer bir mutluluğumuz Şube başkanımız sizleri bizlerle buluşturdu, sağ olsunlar var olsunlar. 32 yıl önce çıktığımız hak mücadelesinde bugün 100 bine yaklaşan üye sayısı, 100’ü aşan şube sayısıyla büyük bir gurur ve özveriyle yoluna devam ediyor. Millet sevgisin, millet sevgisinin, hizmet aşkının adresinin ve bu kutsal davanın yılmaz savunucusu olmaktan guru duyuyorum. Gün oldu aç kalındı, sürgün edildiler, tehdit edildiler. Hak aramak için çekilen eziyeti kutsal gördüler. Sendikanın kuruluşundan bu yana hizmet den başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler de bu bayrağı burçlara dikmek için mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

‘TÜRKİYE KAMU SEN YIKILMAZ BİR KALEDİR’

Sözlerini sürdüren Başkan Güney: “Devletin olmadığı yerde memur da olmaz gerçeğinden yola çıkarak kamu görev hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi, varlığımızın teminatı Türkiye Cumhuriyeti ve tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Güçsüzün yanında olmanın, ekmek kavgasının kutsal olduğuna inanıyor ve sendikal mücadeleye böyle bakıyoruz. Zorbalıkla üye yapanlar, büyüdüğünü sanarken

aslında küçülmektedir. Değişen dengelerde güce göre saf değiştiren, menfaate göre yer belirleyen omurgasız günün adamlarına inat dosdoğru yolda ilerliyoruz. Türkiye Kamu Sen büyüktür ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Türkiye Kamu Sen’in varlığı sendikal mücadelede yıkılmaz bir kaledir.” ifadelerini kulandı.

‘DÜNYAYI DAR EDERİM’

Memur Sen lehine bazı kurumlarda birim amirlerinin mobbing uyguladığını ifade eden Güney: “Kurumlardaki bazı birim amirleri duyduğumuza göre malum sendikanın lehine gayret gösteriyor memurlar üzerinde baskı yapıyor. Türk Büro Sen üyeleri asla yalnız değildir. Türkiye Kamu Sen, mobbing yapacak birim amirinin alnını karışlar ona dünyayı dar ederim. Memurlarımızın özlük hakları yetkili sendikanın hükümetle masaya oturmasıyla Ağustos ayında yapılan müzakerelerde tespit ediliyor. Bu dönemde 7. Toplu sözleşmeyi gerçekleştirdik. Memurların sorunu asada müzakere edlmedi özlük haklar hak ettiği yere getirilmedi. 1 Ağustos’ta toplu sözleşme süreci başlangıcında yaptığımız çalışmaları Çalışma Bakanlığına ilettik.” şeklinde konuştu.

Hakem heyetinde verilen sözler toplu sözleşme masasında kabule dilseydi bugün memurların bütün sorunları çözülmüş olurdu. Masada bırakılan hakların hiçbirini masada çözülmedi. 3600 ek gösterge verilmesi için mücadele ediyoruz verilene kadar da mücadele edeceğiz alana kadar çalışacağız. Enflasyon farkı her ay memur maaşlarına yansıtılmalıdır. Bu ortama enflasyon farkı bile enflasyondan dolayı ediyor. Ocak ayında yüzde 15 zam verildi, yarısı ocak ayında gitti. Eşel mobil sistem mutlaka hayata geçirilmeli. Başta büyükşehirler olmak üzere geçim sıkıntısı yaşayan mamurlara kira yardımı istiyoruz. Maaşlarda farklılaştırma istiyoruz. Anadolu’daki bir memurla büyükşehirlerdeki memurların geçinme şartları bir değil, taşra teşkilatına ulaşım hizmeti istiyoruz. Nasıl olsa memuru kandırırız diyerek bir kulaklık, bir valiz veriyorlar toplu sözleşme masasında memuru yine kandırmaya çalışıyorlar. Ama artık bu görüşe itibar etmemeliyiz.” dedi.

Memurlar, emekli olduklarında da yararlanabilecekleri bir sosyal tesisi inşallah hizmetinize sunacağız. Bugün gelinen noktada kamu rejimi yama niteliğindedir, sorunu olmayan unvan yok. Memurlarımızın kutsal hakkını bunlara teslim etmeyeceğiz. Memurlarımız da bu konuda uyanık olacak. Bugünmemuru masada satan sendika var. Küçük sendikaların varlığı ancak yetkili sendikaya yarıyor. Türk Büro sen haricinde hangi sendikaya üye olursanız olun yetkili sendikaya destek vermiş olursunuz. Memur bizi masaya göndersin yapamazsak eğer bizi hemen değiştirsin. Hangi eşantiyonu dağıtırsanız dağıtın, hangi birim amirinin arkasına saklanırsanız sakanın korkunun ecele faydalı yok sizi yeneceğiz yetkiyi alacağız.” ifadelerini kullandı

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir