Gündem

Amacımız toplumun tüm kesimlerine hizmet etmektir

Hocaoğlu: “Artık, İzmit Belediyesi ve Fatma Kaplan Hürriyet denince akla…”

AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Fikret Hocaoğlu, İzmit Belediyesi’ndeki kirli para akışını perdelemek için ortaya çok farklı polemik konuları atıldığını belirterek, “Ama İzmit Belediyesi ve Fatma Kaplan Hürriyet denince artık herkes neyin ne olduğunu biliyor” dedi.

KONUYU BİLEREK SAPTIRIYOR

Hürriyet’in son olarak Cemevleri meselesi ortaya çıkardığını belirten Hocaoğlu, “AK Parti’nin hem genel hem de yerel yönetimlerde Cemevlerimize desteği Fatma Hanımın yaptıklarından kat ve kat fazla olduğu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmesi gereken bir meseleyi İzmit Meclisine getirerek siyasi rant peşinde koşuyor. Ama asıl amaç kirli para akışlarını konuşturmamak, perdelemek”dedi. Hocaoğlu, şöyle devam etti:

ÖNERGE VERDİK SES YOK

“1-) Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğenlerine kurdurduğu şirket de paravan çıktı.

2-) Denetim komisyonu raporunu açıkladıktan sonra, yeğeni şirket ortaklığından ayrılarak hisselerini kardeşine devretti.

19

3-) Ayrıca, adresinde bulunamayan ve etrafında hiç kimsenin tanımadığı yeğenin adresinde, yakın zamana kadar, iki yıldır belediyeden 1.5 MİLYON TL ihalesiz iş alan başka bir firmanın tabelası çıktı.

20

4-) Artık İzmit Belediyesi ve Fatma Kaplan Hürriyet deyince akla ilk olarak; kirli para ilişkileri, paravan şirketler, İstanbul ve Kırıkkale’de kurulan şirketler geliyor.

21

Dolayısıyla ortak bir araştırma komisyonu kuralım dedik, tabi ki korktukları için gündeme bile alamıyorlar.”

YAPILANLAR ORTADA

“5-) Ancak ve maalesef, kendileri de bu konunun belediye meclislerinin konusu olmadığını kabul ettikleri halde, Cemevleri ile ilgili konuyu meclise taşıyarak, kendi örtülü iş ve ilişkilerini perdelemek istiyorlar.

Bizler ne cemevleri ne de başka bir inanç ya da kültür üzerinden bugüne kadar siyaset yapmadık bu konu üzerinden de yapmayacağız.”

SORGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Cemevleri’ne hem hükümetimizin hem de belediyelerimizin götürmüş olduğu hizmetler herkesin malumudur. Ancak İzmit Belediye başkanı her zaman olduğu gibi bu konuda da hizmet yerine şovu tercih etmiştir.

Bizler Cumhur İttifakı olarak, yaptığımız tek şey; inancı, dini, dili, rengi ne olursa olsun toplumun tüm kesimlerine hizmet etmektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm güç ve imkanlarımız nispetinde bu hizmetlerimiz devam edecektir.”

İlgili Makaleler