Otomotiv

Aşırı hava koşullarında afet yardım destekçisi Mercedes-Benz

Mercedes-Benz’in zorlu arazi kullanımı için özel tasarlanmış Unimog model serisi Unimog U 4023 ve U 5023, afetlere müdahalelerde önemli bir yardım aracı olarak hizmet veriyor. Ä°klim deÄŸiÅŸikliÄŸi, orman yangınları, ÅŸiddetli yaÄŸmur, sel ve heyelan gibi doÄŸal afetler sebebiyle yerleÅŸim alanlarına ulaşım konusunda yaÅŸanan zorluklara Unimog çözüm getiriyor. Yüksek arazi kapasitesine sahip kamyonlar birçok belediye filosunda giderek daha fazla kullanılıyor.

Sert ve ÅŸiddetli hava koÅŸullarından etkilenen alanlarda vakit kaybetmeden hayat kurtarmak ve felaketlerinin sonuçlarını verimli bir ÅŸekilde ortadan kaldırmak söz konusu olduÄŸunda, arazi kullanımına uygun ve derin sudan geçiÅŸ özelliÄŸine sahip Unimog araçları devreye giriyor. Unimog, farklı üstyapı ve ataÅŸmanların kullanımı için gerekli tüm hidrolik altyapıya sahip. Unimog ilave olarak karla mücadele, yükleme veya taşımacılık görevleri için de kullanılabiliyorlar. 

Unimog U 5023, acil durumlarda her daim hazır

Aracın yüksek yaklaÅŸma ve uzaklaÅŸma açısının yanı sıra 3 bin 850 milimetre aks mesafesine sahip kompakt boyutu, ekstrem arazi koÅŸulları kabiliyeti, ÅŸasisinin yüksek burulma kabiliyeti ve düÅŸük ağırlık merkezi, arazide U 5023 için büyük avantaj saÄŸlıyor. Araçla her hızda devreye sokulabilir dört çeker özelliÄŸi ve aksların 30 dereceye kadar salınım kabiliyeti sayesinde en çetin arazı koÅŸullarına dahi uyum saÄŸlayarak  olumsuz hava koÅŸullarından etkilenmeden hedefe mümkün olduÄŸunca güvenli bir ÅŸekilde ulaÅŸabiliyor. U 5023 standart olarak 80 santimetre, opsiyonel olarak 120 santimetre derinliÄŸindeki sulardan geçebiliyor. 

Özel sürüÅŸ ve arazi kullanımına yönelik özellikleri, U 5023'ün doÄŸal afet durumunda bile mümkün olan en kısa sürede sahaya ulaÅŸmasını saÄŸlar: 1,20 metrelik sudan geçiÅŸ kabiliyeti sayesinde çamurlu ve taÅŸlı sahaları, alüvyal kumlu alanları ve ıslak zeminleri geçebildiÄŸi gibi su basmış yollarda ve çimenlik alanlarda, metro, tünel ve sanayi tesislerinde de güvenli ÅŸekilde ilerleyebiliyor. Küçük aÄŸaç gövdelerinin ve kayaların üzerinden geçmek, U 5023 için aşılmaz bir engel deÄŸildir. Tork tüpü teknolojisine sahip portal aksları, Unimog’a yerden yarım metreye kadar yükseklik saÄŸlayarak geniÅŸ bir yaklaÅŸma/uzaklaÅŸma açısı saÄŸlıyor.

Unimog U 5023, afet bölgesine eriÅŸim için yol temizliÄŸi için de uygun

19

DoÄŸal afetlerde U 5023 öncelikli olarak belediye alanlarındaki sel ve su baskınlarının neden olduÄŸu ciddi hasar ve yıkımın ortadan kaldırılması yönünde kullanılıyor. ÖrneÄŸin Unimog, afet bölgesine ulaÅŸmaya çalışan diÄŸer yardımcı araçlar için güzergahtaki engellerin temizlenmesi için kullanılabildiÄŸi gibi aynı zamanda ÅŸiddetli yağışlar, çamur akıntıları ve toprak kaymalarından sonra gerekli olabilecek hemen hemen tüm diÄŸer temizlik çalışmaları için de kullanıma uygun. TaÅŸ, moloz, aÄŸaç gövdeleri, kaya veya çamur kütleleri ile dolu 6,5 tona kadar yükleme kapasitesine sahip roll-off konteynerler, kancalı kaldırıcı kullanılarak düzenli depolama alanlarına yüklenebilir, taşınabilir ve boÅŸaltılabilir. 

20

Hibya Haber Ajansı

21

Ä°lgili Makaleler