Müzik

Atatürk Kültür Merkezi’nde bu hafta

Anadolu AteÅŸi / 10 Temmuz / AKM Türk Telekom Opera Salonu / 20.30

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiÅŸ 3.000 halk dansı figürü ve halk müziÄŸini içinde barındıran özgün proje Anadolu AteÅŸi, AKM’de yanmaya devam ediyor. Her gösteriminde yoÄŸun ilgiyle karşılanan özel performans, 10 Temmuz Pazartesi akÅŸamı AKM Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluÅŸacak. Bugüne kadar 85 ülkede 3500 gösteri ile 20 milyonu aÅŸan sanatsever tarafından izlenen Anadolu AteÅŸi, AKM misafirlerine halk danslarını bale, modern dans ve dansın diÄŸer disiplinleri ile sentezleyerek modern standartlarda kültürel ÅŸölen yaÅŸatmaya devam edecek.

Nermin Bir AÅŸk Hikayesi / 14 Temmuz / AKM Tiyatro Salonu / 19.00, 20.30

Atatürk Kültür Merkezi, sanatseverleri 14 Temmuz Cuma akÅŸamı AKM Tiyatro Salonunda “Nermin Bir AÅŸk Hikayesi” dans tiyatrosuyla buluÅŸturuyor. 1900’lü yıllarda Endülüs’te baÅŸlayıp Anadolu’ya uzanan farklı iki kültürün insanları olan Nermin ve Jacop’un aÅŸk hikayesini Ä°stanbul izleyicisine aktaracak olan oyun aynı zamanda kendini arayanların bir içsel yolculuÄŸuna dönüÅŸüyor. Flamenko, Türk Halk dansları, bale ve modern dans sentezlerinin yer aldığı performans Metehan Gözütok imzası taşıyor. Nazlı Masatçı’nın hikâye anlatıcılığını üstlendiÄŸi dans tiyatrosunda Nermin rolünü Rasime Öktem canlandırıyor.

Süper Aile De Luca / 15 Temmuz / AKM Tiyatro Salonu / 19.00

AKM, 15 Temmuz Cumartesi akÅŸamı ‘’Süper Aile De Luca Müzikali’’ ile sezonu kapatıyor. AKM Tiyatro Salonunda gerçekleÅŸecek müzikal; kahramanları, fantastik hikayesi, dans performansları ve müzikleriyle hem çocukları hem ailelerini unutamayacakları bir serüvene çıkarıyor. Åžaşırtıcı dönüÅŸümler içeren hikayesiyle hafızalara kazınacak gösteri, insanın karşılaÅŸtığı tüm engelleri, sevgi ve umutla aÅŸabileceÄŸini eÄŸlenceli bir ÅŸekilde aktarıyor.

AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde bu hafta

19

Yazarlık Atölyesi / 11 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 14.00

20

AKM Çocuk Sanat Merkezi, yazıya ilgi duyan çocuklar için ‘Yazarlık Atölyesi’ düzenliyor. 8 -11 yaÅŸ aralığındaki ‘geleceÄŸin yazarları’, bu keyifli atölyede hayal güçlerinin sınırlarını zorlayıp farklı tür ve metotlarla yeni hikayeler kaleme alacak.

21

Ä°lk Sahnem Oyunculuk Atölyesi / 11 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 15.00

AKM, 7-12 yaÅŸ aralığındaki çocukları ‘Ä°lk Sahnem Oyunculuk Atölyesi’nde ağırlıyor. Çocukları tiyatronun temel prensipleriyle tanıştıran atölye, katılımcıların potansiyellerini keÅŸfetmelerine destek oluyor. Deneyimli drama eÄŸitmenleri eÅŸliÄŸinde interaktif eÄŸitimlerin de yer aldığı atölye toplam 6 dersten oluÅŸuyor. Rol yapma, jest, mimik ve beden dilini kullanma, diksiyon gibi temel oyunculuk becerilerini öÄŸrenen çocuklar, atölyenin sonunda küçük bir performans sergileme fırsatı da yakalıyor.

Ä°lk Sahnem Pantomim Atölyesi/ 11 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 16.00

AKM’de 4-6 yaÅŸ grubu çocuklar için tasarlanan ‘Ä°lk Sahnem Pantomim Atölyesi’ baÅŸlıyor.11 Temmuz Salı günü baÅŸlayacak atölyede çocuklar jestler, mimikler, beden hareketleri ve ifadeler gibi pantomim becerilerini öÄŸrenerek, kendi hikayelerini anlatmayı öÄŸreniyor. 6 derslik eÄŸitim programının sonunda katılımcılar, küçük bir gösteriyle ailelerinin ve arkadaÅŸlarının karşısına da çıkıyor.

Resim Atölyesi / 12 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 14.00

Yaz tatili boyunca çocukları sanatın farklı disiplinleriyle buluÅŸturan AKM, 12 Temmuz ÇarÅŸamba günü 7-11 yaÅŸ aralığındaki genç yetenekler için Resim Atölyesi düzenliyor. Metin Ceyran’ın eÄŸitmenliÄŸinde farklı sanat akımlarını keÅŸfeden çocuklar, fırça ve palet kullanma becerilerini geliÅŸtirip, renklerin uyumunu öÄŸreniyor. 4 ders süren atölyede çocuklar kendi imzalarını taşıyan özgün sanat eserleri yaratarak, kiÅŸisel sergilerini oluÅŸturuyor.

Ä°lk Sahnem Perküsyon Atölyesi / 12 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 15.00

AKM, 7-11 yaÅŸ aralığındaki ziyaretçilerine özel ‘Ä°lk Sahnem Perküsyon Atölyesi’ ile yepyeni deneyimlerin kapısını açıyor. Atölyeye katılan çocuklar temel ritmik beceri ve yeteneklerini geliÅŸtirip perküsyonla tanışıyor. 6 ders süren atölye sonunda çocuklar, küçük bir performans sergileme fırsatı da elde ediyor.

Resim Atölyesı Ä°lk Sergim / 12 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 15.00

AKM, çocukların hayal güçlerini ve sanatsal becerilerini geliÅŸtirmek için gerçekleÅŸtirdiÄŸi atölyelere, ‘Resim Atölyesi Ä°lk Sergim’ etkinliÄŸini de ekledi. 4-6 yaÅŸ aralığındaki ‘geleceÄŸin ressamları’, atölye kapsamında resim yapma tekniklerini öÄŸreniyor, farklı renk ve malzemeleri keÅŸfediyor. 4 dersten oluÅŸan atölye sonunda çocuklar ilk kiÅŸisel sergilerini aileleri, arkadaÅŸları ve diÄŸer öÄŸrenciler önünde sergilemenin heyecanı yaşıyor.

Ä°lk Sahnem Mini Müzik Atölyesi/ 12 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 16.00

AKM, 4 -6 yaÅŸ aralığındaki miniklerin müziÄŸe olan ilgilerini beslemek ve yaratıcılıklarını desteklemek amacıyla ‘Ä°lk Sahnem Mini Müzik Atölyesi’ düzenliyor. Çocukların ÅŸarkılar söyleyip, farklı enstrümanları keÅŸfedecekleri atölye 6 ders sürüyor. Katılımcılar atölyenin sonunda müzikal yeteneklerini küçük bir performansla sergiliyor.

Ritim Atölyesi / 13-14-15-16 Temmuz /AKM Çocuk Sanat Merkezi / 13.00, 13.00, 15.00, 13.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleÅŸen ‘Ritim Atölyesi’, çocuklara hem eÄŸlenceli hem de öÄŸretici bir deneyim sunuyor. EÄŸitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öÄŸreniyor, sonrasında toplu olarak oluÅŸturdukları ritim grupları ile çalınan müziÄŸe eÅŸlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için güzel bir fırsat yaratıyor.

Ebeveyn-Çocuk Müzikle Tanışıyorum / 13-14-15-16 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 16.00, 16.00, 16.00, 15.00

Atatürk Kültür Merkezi, 2-4 yaÅŸ aralığındaki minik ziyaretçilerinin geliÅŸimine katkı saÄŸlamak adına ‘Ebeveyn-Çocuk Müzikle Tanışıyorum Atölyesi’ düzenliyor. Minikler, ebeveynleriyle katıldıkları bu atölyede vurmalı çalgıları kullanarak, renklerle, çeÅŸitli görsellerle oyunlar oynuyor ve müziÄŸe eÅŸlik ediyor. Bu atölyede çocukların tempo algıları ve psikomotor becerileri geliÅŸirken, birlikte hareket etme duyguları da artıyor.

Erken Müzik Atölyesi / 13-14-15 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 14.00, 14.00, 16.00

Çocukları erken yaÅŸta müzikle tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Çocuklar bu sayede hem ritim duygularını geliÅŸtiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz-beyin koordinasyonunu geliÅŸtirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde eÄŸitmen Eda Kocatürk’ün yönetiminde gerçekleÅŸen atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzik aracılığıyla keyiflerine keyif katıyor.

Ä°lk Sahnem Dans Atölyesi/ 13 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 15.00

AKM, 7 -11 yaÅŸ aralığındaki çocukların içlerindeki dansçıyı ortaya çıkarmasına ‘Ä°lk Sahnem Dans Atölyesi’ ile destek oluyor. Çocuklar 6 ders süren atölyede doÄŸru duruÅŸ, zarif adımlar ve yaratıcı koreografiler gibi incelikleri öÄŸreniyor, müziÄŸin ritmiyle uyum içinde dans ediyor. Çocuklar atölye sonunda küçük bir performans da sunuyor.

Ä°lk Sahnem Ukulele Atölyesi / 14 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 15.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi, 7 -11 yaÅŸ aralığındaki çocukları ukulelenin büyülü dünyasını keÅŸfe çağırıyor! Atölyede çocuklar temel tekniklerden baÅŸlayarak parmak pozisyonları, akor geçiÅŸleri ve ritimler gibi teknikleri öÄŸreniyor, ÅŸarkıları ukulele eÅŸliÄŸinde çalmanın keyfini yaşıyor. 6 dersten oluÅŸan atölye sonunda çocuklar bir de performansa imza atıyor.

Resim Sevinci / 15 – 16 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 14.00

‘Metin Ceyran ile Resim Sevinci’, AKM Çocuk Sanat Merkezinde geleceÄŸin ressamlarını yetiÅŸtiriyor. Farklı temalarda benzersiz resimlere imza atan 7-11 yaÅŸ aralığındaki çocuklar, duygu ve düÅŸüncelerini kâğıda aktarırken, zengin iç dünyalarını da boyayla dışa vuruyor.

Resimle Tanışıyorum / 15 – 16 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi /13.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde Metin Ceyran’ın eÄŸitmenliÄŸinde düzenlenen ‘Resimle Tanışıyorum’ atölyesi, 4-6 yaÅŸ arasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluÅŸuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir temayla resimler yapıyor. Hayal güçlerini resmin gücüyle birleÅŸtiren çocuklar zihinsel, fiziksel ve ruhsal yönden de geliÅŸiyor.

Çocuklar Ä°çin Yaratıcı Dans Atölyesi / 15 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 13.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki ‘Yaratıcı Dans Atölyesi’, 4-6 yaÅŸ aralığındaki minik sanatseverlere yaratıcılıklarını dans yoluyla ifade etme fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eÅŸliÄŸinde basit dans hareket kombinasyonlarıyla tanışan çocuklar, dans ederken doÄŸaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı öÄŸreniyor. Buse Nur Bekdemir’in eÄŸitmenliÄŸini üstlendiÄŸi atölye, çocukların zihinsel ve bedensel geliÅŸimlerine katkıda bulunuyor.

Mini Bale Atölyesi / 15 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 15.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde, Buse Nur Bekdemir eÄŸitmenliÄŸinde gerçekleÅŸen ‘Mini Bale Atölyesi’, 4-5 aralığındaki geleceÄŸin sanatçılarını küçük yaÅŸtan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar dans ve ritim becerilerini artırmanın yanı sıra bale figürlerinin saÄŸladığı düzen ve ölçüyle el, kol ve bacak koordinasyonlarını geliÅŸtiriyor, canlandırılan masal ve hikâyeler ışığında hayal güçlerini zenginleÅŸtiriyor, daha düzgün, dengeli ve kuvvetli bir bedene sahip oluyor.

Piyano Ä°le Tanışıyorum/ 15 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 14.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde 15 Temmuz Cumartesi günü gerçekleÅŸecek ‘Piyano ile Tanışıyorum Atölyesi’, 4-11 yaÅŸ aralığındaki çocuklara yepyeni deneyimler yaÅŸatıyor. Çocuklar atölye kapsamında önce piyano hakkında detaylı bilgi sahibi oluyor, sonrasında kısa bir resital dinleyip, piyanonun başına geçiyor. Atölye, sokak hayvanları için geliÅŸtirilen #hermamabirnota projesi kapsamında gönüllü öÄŸretmenlik üstlenen Ceren YılmazoÄŸlu’nun eÄŸitmenliÄŸinde yapılıyor.

Çocuklar Ä°çin Dans Atölyesi / 15 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 14.00

Yaratıcılığı dışa vurmanın en güzel yollarından biri olan dans, çocuklarla buluÅŸuyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde 7-12 yaÅŸ aralığındaki katılımcılar ‘Çocuklar için Dans Atölyesi’nde popüler ÅŸarkılar eÅŸliÄŸinde hep birlikte çeÅŸitli kombinasyonlar oluÅŸturup, özgün dans hareketleri ortaya çıkarıyor. Çocuklar müziÄŸin ve dansın büyüsüyle coÅŸarken, aynı zamanda beden koordinasyonları ve ritim duyguları da geliÅŸiyor.

Lego Educatıon Ä°le Yaratıcı Eller Ä°ÅŸ Başında / 15 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 16.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki ‘Lego Education ile Yaratıcı Eller Ä°ÅŸ Başında Atölyesi’, hem çocukların tüm bedenlerini hareket ettirmelerini saÄŸlıyor hem de soyut düÅŸünme, benzerlik kurma, sıralama, ince motor becerileri, ifade gücü, mantıksal düÅŸünme, el-göz koordinasyonu gibi becerilerini geliÅŸtirmelerine yardımcı oluyor. Atölye, çocukların hayal güçlerini heyecanla ve sevinçle beraber kullanıp yeni keÅŸifler yapmalarına destek saÄŸlıyor.

Çocuklar Ä°çin Drama Atölyesi / 16 Temmuz/ AKM Çocuk Sanat Merkezi / 14.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki ‘Çocuklar için Drama Atölyesi’, 7–11 yaÅŸ arasındaki çocukların hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. Çocuklar atölyede rol yapmayı ve doÄŸaçlamayı öÄŸreniyor, bir olaydan yola çıkıp farklı maceralara atılıyor. Atölye, çocukların yaratıcılıklarının geliÅŸmesine katkıda bulunurken, sosyal beceri, iletiÅŸim ve özgüven gibi konularda da sanat yoluyla güçlenmelerini saÄŸlıyor.

Çocuklar Ä°çin Yaratıcı Drama Atölyesi / 16 Temmuz / AKM Çocuk Sanat Merkezi / 15.00

Atatürk Kültür Merkezi, 4 -6 yaÅŸ aralığındaki çocuklar için ‘Yaratıcı Drama Atölyesi’ düzenliyor. Çocuklar bu atölyede hayal kuruyor, rol yapıyor, topluluk içinde kendini güvenle ifade etmeyi deneyimliyor. Atölye, çocukların iletiÅŸim ve dil becerilerinin geliÅŸmesine katkıda bulunurken, konsantrasyon, iÅŸ birliÄŸi, aktif görev alma gibi konularda da güçlenmelerine yardımcı oluyor.

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler