Türkiye

Bakan Güler, Milli Savunma Üniversitesi Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı ile Milli Savunma Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 10’uncu Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5’inci Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12’nci Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Yaşar Güler, güçlü yönetim ve liderliğin önemine vurgu yaptı.

Bakan Güler, "Bölgemizde ve dünyada çok boyutlu gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli değiştiği kritik bir süreçten geçilmektedir. Böyle bir ortamda ülkemizin sahip olduğu stratejik konum, hep diri ve uyanık bulunmamızı, ayrıca güçlü bir yönetim ve liderliğe sahip olmamızı gerekli kılmaktadır." diye konuştu.

Savunma ve güvenlik konularının her zamankinden daha önemli hale geldiği bu hassas dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın direktifleri, amir ve komutanların emirleri ve personelin emsalsiz kahramanlığıyla son bir asrın en kapsamlı, en etkili faaliyetlerini gerçekleştirmekte olduğunu aktaran Bakan Yaşar Güler, devletin bekası, vatandaşların huzur ve güvenliği için gerekli her türlü tedbirin alındığını vurguladı.

Bakan Yaşar Güler, "Bu kapsamda şanlı ordumuz, yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla terörle mücadelede büyük başarılar elde etmekte, hudutlarımızın emniyetini en yoğun ve etkili tedbirlerle sağlamakta, mavi ve gök vatanımızda hak ve menfaatlerimizin korunmasına yönelik faaliyetlerini de başarıyla sürdürmektedir. Başta Kıbrıs olmak üzere, Azerbaycan'da, Libya'da, Kosova'da, Bosna Hersek'te, Katar'da, Somali’de ve daha birçok coğrafyada kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek vermektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, tahıl ihracatı sorununun çözümünde etkin bir rol üstlendiğini anımsatan Bakan Yaşar Güler, şöyle devam etti:

19

"Kahraman ordumuz da Tahıl Koridoru'nun yürütülmesine yönelik koordinasyon göreviyle dünya barışına ve istikrara katkı sağlamaktadır. Bu faaliyetlerimizin başarıyla sürdürülebilmesi için de eş zamanlı olarak karada, denizde ve havada bugüne kadarki en kapsamlı tatbikatlar icra edilmekte, mütemadiyen geliştirilen yerli ve milli savunma sanayi ürünü silah sistemleriyle ordumuzun imkan ve kabiliyetleri her geçen gün daha artırılmaktadır. Kahraman ordumuz, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında terörle mücadelesini artan şiddet ve tempo ile sürdürecek, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam edecektir."

20

Bakan Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgesinde ve dünyadaki seçkin ve saygın konumunu muhafaza edebilmesinde en önemli unsurun sahip olduğu insan kaynağı olduğuna dikkati çekerek, "Dolayısıyla personelimizin niteliklerini geliştirmek için çalışmalarımızı planlı ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede harp sanatı ve askeri bilimler konusunda en üst düzey bilim ihtisas kuruluşları olan Harp Enstitülerimizle verilen Komuta, Kurmay ve Karargah Subaylığı eğitimleri, çok yönlü personel ihtiyacının karşılanması bakımından son derece önemli bir safhadır." ifadelerini kullandı.

21

Konuşmasında mezun subayları tebrik eden Bakan Yaşar Güler, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kahraman ordumuz, anayasaya ve kanunlara bağlı olarak milli, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla bilimin rehberliğinde tüm paydaşlarıyla uyum, koordine ve istişare içerisinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine verilecek her türlü görevi başarıyla yerine getirerek asil milletimizin gurur kaynağı olmaya devam edecektir. Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bugüne kadarki tüm devlet büyüklerini ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum. Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.''

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler