Yaşam

Bakan Nebati: “Enflasyonla mücadele konusunda elbette taviz vermiyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati’nin konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün yedili koalisyon ortaklarının bize ‘Yapamazsınız. Ne gerek var ki şimdi buna? Bunu asla başaramazsınız.’ dedikleri ancak milletimizin çok uzun yıllardır hayallerini süsleyen hangi eser hangi hizmet varsa çok şükür gerçekleştirmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizlere nasip oldu. Allah’ın izniyle ülkemiz, Mersinimiz için daha neler neler yapacağız.

Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak adımları da art arda alıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kurulu gücün toplam kurulu güç içindeki payını da yüzde 38,6’dan 54,5’e çıkardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazı inşallah 20 Nisan’da devreye alarak ülkemizin bir diğer hayalini de yine AK Parti hükümeti olarak gerçekleştirmiş olacağız. Ülkemizin ilk nükleer enerji projesi olan Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni yakın gelecekte ülkemizin hizmetine sunacağız. İlk elektrik üretimini de 2024 yılında yapacağız.

Mersin’deki bu tesisimiz ülkemizin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayacak ve tek başına bunu karşılamakla da yetmeyecek çevreye zararlı sera gazı salımı yapılmadan da bu faaliyetini gerçekleştirecek.

Küresel sarsıntıların eşiğinde tüm dünyayla birlikte bizim de sorunumuz haline gelen enflasyonla mücadele konusunda elbette taviz vermiyoruz. Nitekim geçtiğimiz yılın kasım ayından itibaren gerileme eğilimine giren ve mart ayında da 50,5 seviyesine gelen enflasyon her geçen gün aşağı doğru belini kıra kıra indiriyor.

İnsanımızın işine, ekmeğine, huzuruna göz diken ve bazı mümessillerin bizlere geçmişten bugüne içirmeye çalıştığı acı ilaçlarla, ezber reçetelerle değil, tedrici ve bütüncül insan odaklı bir anlayışla ilerliyoruz. Enflasyonu tek haneli seviyelere düşürünceye kadar da bu mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz.”

19

Hibya Haber Ajansı

20

21

İlgili Makaleler