Son Dakika

Bakan Uraloğlu: “Sahada 125 makine ve 324 personelle çalışmalarımızı yürütüyoruz”

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bu süreçte 79 su baskını, 54 mahsur kalma, 49 heyelan ve 26 diğer çağrılar olmak üzere yaklaşık 200 civarında çağrı alındı. Bu çağrılarda gereği bir taraftan yapılmak üzere esasında afetin ilk saatlerinden itibaren Giresun, Diyarbakır, Tokat AFAD, AKUT ve gönüllüleriyle beraber hareket edildi. Mahsur kalan 54 vatandaşımız, derhal kurtarıldı. Su baskınları sonucunda 16 araç, 111 konut ve 102 iş yeri ilimizde etkilendi. İl Özel İdaremiz, belediyelerimiz, karayollarımız, DSİ’miz, Orman İdaremiz hepsinin makineleriyle beraber sahada 125 makine ve 324 personelle halen çalışmalarımızı yürütüyoruz.

6 ilçemizde; Piraziz, Bulancak, Yağlıdere, Tirebolu, Espiye ve Güce’de kapalı olan köy yolumuz yoktur. Ancak ara ulaşımları sağlayan mahalle yollarının bir kısmı kapalı, onlara da müdahale ediyoruz.

Özellikle Bulancak-Kovanlık- Aydındere yolumuzda yol kapanmıştı, yolu servis yolunda vermiştik. Heyetimizle beraber gidip oradaki çalışmaları gördük. Şu an itibarıyla da servis yolu olarak verdiğimiz yerden artık kontrollü geçişi mevcut yoldan sağlamış olduk. Orada da yaklaşık 22 personel ve 8 makinemiz ile çalışmalara devam ediyoruz.

Bir taraftan tüm Türkiye’deki etkilenen özellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki çalışmalarımızı yürütürken bir taraftan da zarar, ziyan tespitlerini yapmaya çalışıyoruz. İlk etapta bütün zarara uğramış vatandaşlarımıza gerekli temas sağlanmış, ilk tespitler yapılmış ve bu tespitler sonucunda bunun gerekli çalışmaları yapılarak vatandaşlarımızın bu anlamdaki bütün mağduriyetleri giderilmiş olacak. “

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler