Son Dakika

Bakan Yerlikaya: “Bartın’da 137’ye yakın vatandaşımızı kurtardık”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, selin vurduğu Bartın’da son duruma ilişkin bilgileri paylaştı.

Bakan Yerlikaya’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç Bey’le her daim istişare halindeydik. Tarım, Ulaştırma ve Altyapı, Enerji Bakanımızla hep birlikte istişare halindeydik. Her birimizin görev alanlarıyla ilgili Bartın olmak üzere aşırı yağıştan etkilenen, sel olan tüm illerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz, beldelerimizle ilgili ortak hareket ettik. Her zaman olduğu gibi devletimizin tüm kurum ve kuruluşları birlik, beraberlik içerisinde vatandaşlarının yanındaydı. Sivil toplum kuruluşlarımıza da her zaman şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz.

137’ye yakın vatandaşımızı helikopterle, botlarla, iş makineleriyle Bartın ilimizde hamd olsun kurtardık. Şükürler olsun. Can kaybımız, yaralanan bir vatandaşımız yok. Arama kurtarma ve hayatın normalleşmesi, iyileşmesi bütün sel sularının getirmiş olduğu çamurların temizlenmesiyle ilgili büyük bir gayret var. Toplamda Bartın ilimizde aktif çalışan ve dinlenen, yedek her an buradan olan arkadaşlarımızın sayısı 3 bin 333. 170 iş makinemiz, 1 helikopterimiz, 156 aracımız, 20 ambulansımız, 11 kurtarma botumuz, mobil ikram araçlarımız var.

Son 3 yıldan beri buna benzer aynı zamanlarda aşırı yağışlardan kaynaklanan sel oluyor. Hükümetimiz her zaman yanlarında. Sayın Cumhurbaşkanımız devamlı burayı takip ediyor.

Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bilinen bir gerçek var. İklim değişikliği. Hükümetimiz, Çevre, Şehircilik Bakanlığımızın ismini bile değiştirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oldu. İklim değişikliği bizim elimizde olan bir şey değil. İklim değişikliğine olumsuz tesir eden davranışlarımızı hep beraber bilimin ışığında gözden geçiriyoruz.

Batı Karadeniz’de hamd olsun artık kuvvetli yağış etkisini kaybetti. Meteoroloji saat 10.00 itibarıyla bu uyarıyı verdi. Orta Karadeniz’de de öğleden sonra saat 15.00’ten itibaren etkisi yitiriyor. Buradan Giresun, Trabzon, Rize ve Artvinli hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Bu gece saat 00.00’a kadar kuvvetli yağış metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış almayla ilgili tahmin olduğunu belirtmek istiyorum. Batı ve Doğu Karadeniz’de bu risk bitti.”

19

Bakan Tunç’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

20

“Hemşehrilerimize, bütün Batı Karadeniz’deki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dün sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’in başta Bartın, Zonguldak ve Düzce olmak üzere önce sahil bölgelerini etkileyen daha sonra iç kesimlere doğru da kuvvetlenen yağışlar nedeniyle sel taşkınları yaşadık. Bu taşkınlar sebebiyle de maddi hasarlarımız oluştu. Çok şükür can kaybımız bu bölgemizde olmadı. Tesellimiz bu. Maddi hasarların giderilmesiyle ilgili olarak çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.”

21

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler