Gündem

Balıkçılar yeni sezona hazır

1 Eylül’de başlayacak olan balık av sezonu için heyecanlı olan Kocaelili balıkçılar, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

1 Eylül’de başlayacak olan balık av sezonu için heyecanlı olan Kocaelili balıkçılar, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Balıkçılar, palamut dışında diğer balık türlerinin bol olacağına inanıyor.

Balıkçılar yeni sezona hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 1 Eylül Cuma günü açılacak balık av sezonu öncesinde kentteki balıkçılara destek oldu. Büyükşehir Belediyesi, 12 metrenin altında geleneksel yöntemlerle balıkçılık yapan 588 kişiye tekne bakım malzemesi desteği sağladı. Ayrıca İzmit Körfezi’ne balıklandırma projesi ile 41 bin yavru balık salarak balık çeşitliliğini ve bolluğunu arttırmak için çalıştı.

Balıkçılar yeni sezona hazır
Balıkçılar yeni sezona hazır

“BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ” 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarı ile sona erecek. Balıkçılar, teknelerini onarırken, ağlarını da hazırladı. Denize açılmak için sabırsızlanan balıkçılar, Büyükşehir’in yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını söyledi.

Kandıra Bağırganlı Balıkçı Barınağı Balıkçılar Liman Kooperatif Başkanı Mustafa Altıntaş, palamut açısından zor bir sezon geçireceklerini ancak diğer türlerin bol olacağını umduklarını belirtti. Altıntaş, “Allah’tan ümit kesilmez. İnşallah bol bol balık tutarız. Büyükşehir’in verdiği destek bizim için çok önemli. Giderlerimizi azalttı. Tahir Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“KÖRFEZ’DE BALIK SAYISI ARTTI” Doğma büyüme balıkçılık yapan Turgay Gürbüz ise yeni sezonda hamsi ve çinekop gibi türlerin bol olmasını beklediklerini ifade etti. Gürbüz, “Büyükşehir’in bize verdiği destek çok güzel bir jest oldu. Küçük balıkçının yüzünü güldürdü” diye konuştu. Gürbüz, İzmit Körfezi’ne bırakılan 41 bin balığın etkisini gördüklerini de söyleyerek, “Körfez’de balık sayısı arttı. Hatta kalkan balığı bile gördük” dedi.

19

15 yıldır balıkçılık yapan Emre Turan da yeni sezondan umutlu olduğunu dile getirdi. Turan, “Büyükşehir’in bize verdiği destek çok değerli. Tekne bakım malzemeleri bizim için büyük bir masraf. Bu sayede daha rahat ettik” dedi. Turan, Büyükşehir’in balıklandırma projesinin de faydalı olduğunu belirterek, “Körfez’de balık çeşitliliği arttı. Bu da bizim işimize yarıyor” diye konuştu.

20

“BALIKÇILARIMIZIN YANINDAYIZ” Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise yaptığı açıklamada, balıkçılığın kentin önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi. Başkan Büyükakın, “Balıkçılık sektörünün gelişmesi ve sürdürülebilirliği için çalışmalarımız devam ediyor. Balıkçılarımızın yanındayız. Onlara tekne bakım malzemesi desteği sağladık. Ayrıca İzmit Körfezi’ne balıklandırma projesi ile balık popülasyonunu arttırmak için çaba gösteriyoruz. Balıkçılarımıza yeni sezonda bol kazançlar diliyorum” dedi.

21

İlgili Makaleler