Yerel

Başkan Özkan’dan 30 Ağustos mesajı

Başkan Özkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101'inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 7’den 70’e amansız mücadeleler sonucu elde edilen 30 Ağustos Zaferi’nin, bir toplumun küllerinden doğmasının yanı sıra esaret altındaki birçok ulusa da örnek olduğunu vurguladı.

“Türk milleti nice destanlar yazdı”

Türk milletinin, tarihin her döneminde nice destanlar yazdığını vurgulayan Başkan Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos Zaferi, aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir. Hepimizin ortak gurur ve övünç kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos tarihinde başlayan ve 30 Ağustos 1922'de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız düşmandan arındırılmış, aziz Türk milleti, bağımsız bir biçimde yaşama şerefine kavuşmuştur. Bu zafer aynı zamanda, Türk milletinin gücüne inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da en güzel örneklerinden biri olmuştur. Türk milleti, bu topraklarda ve şanlı bayrağımızın gölgesinde, daima birlik ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edecektir. Bu vesileyle, büyük zaferin yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna canlarını hiçe saymış tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler