Gündem

BBP Kartepe İlçe Başkanı Oktay; Gazilerimiz Gururumuzdur

 

BBP Kartepe İlçe Başkanı Oktay; Gazilerimiz Gururumuzdur

BBP Kartepe Başkanı Ali Oktay, BBP Genel merkezi ve Kocaeli Teşkilatının tensipleri ile bu göreve atanmasından sonra yoğun bir çalışmasına girerek, ilçe binasını ve yönetimini oluşturdu, ardından hiç hız kesmeyerek “Bizim için değerlisiniz Kartepe” mottosu ile Kartepe Bölgesinde ziyaretlere başladı.

BBP Kartepe İlçe Başkanı Ali Oktay, İlçe Kadın Kolları Başkanı ve İlçe yönetimi ile birlikte 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Kıbrıs Barış Harekatı’nda gazilik mertebesine ulaşan Gazi Sedat Karakaya ve görev yaptığı askeri birlikte elim bir kaza sonucu yaralanan Gazi Remzi Eken’i ziyaret edip, Gaziler günlerini kutladı.

Bizler sizlerin öz evlatlarıyız, ilelebet hizmetkârınızız...,
Bizler sizlerin öz evlatlarıyız, ilelebet hizmetkârınızız…,

Bizler sizlerin öz evlatlarıyız, ilelebet hizmetkârınızız

Bağımsızlığımız, güvenliğimiz uğruna, iç ve dış mihraklarla mücadelede Dünya ve şanlı Türk tarihine adını yazdıran gazilerimizin, vatanımız ve milletimiz adına yaptıkları fedakârlıkiçin kendilerineminnet şükran duyduklarını ifade eden BBP Kartepe İlçe BaşkanıOktay şöyle konuştu “19.09.2022 günü BBP Kartepe teşkilatı olarak bölgemizde bulunan iki gazimizi ziyaret ettik.Misafirperverlikleri, hoş sohbetleri için teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bölgemizde, günün özelliği nedeniyle çok fazla gidemediğimiz ülkemiz için canını hiçe sayan gazilerimizi ziyaretlerine devam edeceğiz. BBP Kartepe ilçe teşkilatı olarak yanlarında olup gönüllerini alıp dertleşeceğiz. Bu dünyadan ahirete intikal etmiş şehit ve gazilerimize Allahtan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlık sıhhat ve afiyet diliyoruz. Ne sizleri ne de bu vatan uğruna yaptıklarınızı unutmadık. Bizler sizlerin öz evlatlarıyız, ilelebet hizmetkârınızız”dedi.

 

19

Gazi maaşını almayı bile kabul etmeyen bu gazilerimize karşı duyduğumuz saygı ve minnetin bir ölçütü ve ifadesini anlatamam”

20

 

21

Sözlerine şu şekilde devam eden Oktay“Gazilerimizbizim gururumuzdur. Ziyarete gittiğimiz gazilerimiz ile duygu yüklü sohbetlerimiz oldu. Bu sohbetler sırasında Partimizin kurucusu şehitliderimizmerhum MuhsinYazıcıoğlu’ndan bahsettiğimiz anlarda yaşadığımız duyguları, merhum başkanımız ile ilgili gazilerimizin duygu yüklü söylemlerini kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Bu duygu ve düşünce yoğunluğu, Devletimize, vatanımıza ve milletimize olan bağlılıkları, göstermiş oldukları fedakarlıklara rağmen gazi maaşını almayı bile kabul etmeyen bu gazilerimize karşı duyduğumuz saygı ve minnetin bir ölçütü ve ifadesini anlatamam.Bu vatan sizlerle var oldu, ilelebet var olacaktır” ifadelerinde bulunan Oktay, Konuşmasınaşöyle devam etti;“Gazilerimiz ile yaptığımız sohbet esnasında yaşanan duygu yoğunluğunu, gazilerimizin en derinlerinde hissettikleri vatan aşkının sohbetimize yansımasını tam manası ile anlatmak çok güç fakat gazilerimizin söylediği, beni ve orada bulunan teşkilatımı derinden etkileyen önemli cümleleriaktarmak istediğini”söyledi.

Gazi Remzi Eken “1967 yılının 11. Ayında Askeriyede yemek yaparken üzerime benzin dökülmesi sonucu bacaklarım yandı. Kırklareli devlet hastanesine sevk edildim orada yanıklarım sarıldı.21 gün boyunca orada kaldım. Daha sonrasında Çorlu Askeri hastanesinden gelip beni aldılar, hastanede vaziyetimi gören Albay ‘Benim askerimin hiç haysiyeti yok mu? yanık sarılmaz ki dedi.

Burada yapılan müdahalelerden sonra rapor yazıldı Albay’a bana yazdığı raporun ne olduğunu sorduğumda, sivil hayatımda gazi maaş alabileceğimi söyledi, o sırada ben ağladım. ‘Ben Çanakkale’de şehit olan dedemin madalyasını taşıdığımı söyledim. “Gazilik maaşı almak istemedim. İnanır mısınız? Orada Albay “senin gibileri de varmış demek “diyerek benimle birlikte gözyaşı döktü. Raporuma işaret koyduğunu, istersem alabileceğimi söyledi. Burada askeri şube müdürü olan dayım; maaş almayı neden kabul etmediğimi sorduğunda “Ben Çanakkale’de şehit olan dedemin madalyasını taşıyorum o bana yeter ben çalışırım kazanırım dedim o maaşı istemedim”

Eken konuşması sırasında, gözleri dolarak “Şehit lider BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu için, Kahramanmaraş’a her gittiğimde aklıma gelir ve ağlarım” diye konuştu.

 

Kıbrıs Harekâtında Gazi olan Sedat Karakaya anıları ile ilgili şöyle açıklama yaptı

“Biz harekata ilk çıkartma gemisi ile gidenlerdeniz. Avrupa ve Amerika’dan silahımı, tankımızı kullanamazsınız ambargosu uyarıları geldi. Tabi onları kim dinler. Bölgeyi çok iyi bilen mücahitlerin de bizlere yardımı çok oldu.Daha biz oraya gitmeden sızmalar yaşanmış iki adam kaç kişiyi yok ettiriyordu bilemezsiniz. Kalleşliğe dağlar dayanmaz, bunlar kalleş ve hala devam ediyor. Biz teslim olmayız, biz öyle bir millet değiliz bunu dünya biliyor. Medeniyet dünyaya nereden yayıldı? Bizden yayıldı.Bunun herkes farkında. Onların çok kuvvetli bir teknolojisi olabilir lakin onların teknolojisinden bir şey çıkmaz. Bugün bizimde silah sanayimiz gelişti. Kıbrıs’ta çok mezalimliği, öldürülenleri, eziyete maruz kalanları gördüm. Düşününce, psikolojimizin sağlıklı kalabilmiş olması mucize gibi bir şey. Çünkü orada yaşananlar insanlığa sığacak şeyler değil neyazık’ki. Rumlarla savaşıp Türk köylerini gerialdığımız ’da köylerde insanlık dışı hadislere şahit oldum. Öldürürken akıl almaz işkenceler yaptıklarını,gördük, ifade etmesi çok güç.

Bütün bu yaşadıklarımızdan sonra yakın tarihe de bakınca benim zoruma giden ne biliyor musunuz? Ben Atatürkçüyüm diyen gerçek milliyetçilere ne oldu? Onlar öldü mü? Türk milliyetçisiyim dediğiniz zaman İslam’ı unutmayacaksınız. O sebeple “Muhsin YAZICIOĞLU demek benim yarı canım demek. “dedi.

İlgili Makaleler