Gündem

Belediyenin bütçesi halka, şehre hizmet olarak sunuluyor

ŞEKER : “ HDP, GERÇEK DIŞI VE KARALAMAYA YÖNELİK TEMELSİZ İFTİRALAR ATIYOR!”

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, HDP’nin vermiş olduğu araştırma önergesi üzerine AK Parti Grubu adına söz alarak konuşma gerçekleştirdi.

BÜTÜN İHALELER CANLI YAYINLANIYOR

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, HDP’nin vermiş olduğu araştırma önergesi üzerine AK Parti Grubu adına söz alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak konuşma gerçekleştirdi.

HDP’nin araştırma önergesindeki iddiaların gerçek dışı ve karalamaya yönelik temelsiz iftiralardanoluştuğunu ifade eden Şeker,

“Başkan Vekilleri döneminde ve şu anda Diyarbakır Belediyesi’nde yapılan bütün ihaleler kamuoyu

önünde belediyelerin ‘web’ sayfasında, diğer sosyal platformlarda canlı yayınlanarak yapılmaktadır.

19

İhaleler elektronik ortamda tüm isteklilerin teklif vermesine uygun bir şekilde de yapılmaktadır. Diyarbakırlı firmalar, diğer şehirlere nasıl gidip ihalelere girip iş alabiliyorsa diğer şehirlerdeki müteahhitler de Diyarbakır’a gidip iş alabilirler. Benim kendi seçim bölgemde -hatırladığım kadarıyla- en az 4 tane Diyarbakırlı firma Büyükşehir Belediyemize ve diğer kurumlara iş yapmaktadır.”

20

BÜROKRATLARIN 2-3 MAAŞ ALDIKLARI TAMAMEN GERÇEK DIŞI

21

“Belediye bürokratlarının belediyeden 2-3 maaş aldıkları iddiası var, tamamıyla gerçek dışıdır. Mevcut 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre böyle bir şey olması mümkün değildir ancak bütün büyükşehir belediyelerinde ve şirketi olan bütün belediyelerde üst düzey yöneticiler başkanla birlikte 7/24 saat esasına göre görev yaptığı için mevcut verilen maaşın yetersiz olması nedeniyle belediyelerin şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olarak bulunurlar ve oradan da huzur hakkı alırlar. Bu geçmişte de öyleydi bugün de böyle, geçmişte HDP’li belediyede de aynı şekilde ödemeler yapılmıştı.”

DAĞA DEĞİL HALKA HİZMET EDİLİYOR

“Değerli milletvekilleri, aslında bu araştırma önergesi başkan vekilleri yönetimindeki belediyelerin dağa değil şehre yani halka hizmet ettikleri için bir rahatsızlık neticesidir. Terör bertaraf edilince şehirlere yapılan hizmetler bütün görkemiyle gün yüzüne çıkıyor, huzur iklimi bölgenin üzerinde bir rahmet bulutu gibi bereket getiriyor.”

DİYARBAKIR’DA SON DÖRT YILDA 2450 PROJE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Kadim şehrimiz Diyarbakır’da son dört yılda tarımdan sanayiye, ulaşımdan haberleşmeye, eğitimden sağlık ve sosyal hizmetlere ve diğer alanlarda toplam 79,4 milyar TL tutarında 2.450 proje gerçekleştirildi. 2017 yılında bütçeden 10,8 milyar TL yatırıma ayrılırken 2020 yılında 26,2 milyar TL ayrıldı. Gerçekleştirilen bazı projeleri anlatacak olursam, Lojistik Köy Projesi, kentin elli yıllık çöp sorununu çözecek olan entegre katı atık öğütümü, sosyal destek projeleri, altyapı-üstyapı projeleri, üniversiteye giden öğrencilere destek projeleri, spor okulları, bilgi evleri, akademi liseleri, millet kıraathaneleri, Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Aile Okulu, Anne-Baba Mektebi gibi birçok proje yapıldı. Başkan Vekili yönetimindeki Büyükşehir Belediyemiz hizmet etti ve etmeye de devam ediyor. Bu hizmetler neticesinde artık millet huzur içerisinde; gençler, çocuklar, kadınlar dağa kaçırılmıyor, eğitim görüyorlar; Diyarbakır’a ve Kocaeli’ye hizmet yapmaya devam ediyorlar.”

YATIRIMLAR YUKARI YÖNLÜ İVME İLE DEVAM EDİYOR

“HDP’li belediye yönetimindeki 2015 yılı bütçesinde yatırımın sadece yüzde 25’i harcanırken başkan vekilleri döneminde, 2022’de bütçenin yüzde 52’si yatırımlara harcanıyor. Başkan vekilleri döneminde yıllara göre yatırımlar sürekli yukarı yönlü ivmeyle artmaktadır çünkü belediyenin bütçesi artık dağa değil, millete, halka, şehre hizmet olarak sunulmaktadır diyor, hizmet veren başkan vekillerinin de hepsini tebrik ediyor, Meclisi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler