Ekonomi

Berberlerin Fiyatları Yüzde 100 Zamlandı!

Kocaeli Berberler Esnaf Odası’nın yeni fiyat tarifesi de Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından onaylandı.

Berberlerin Fiyatları Yüzde 100 Zamlandı!

Kocaeli Berberler Esnaf Odası’nın yeni fiyat tarifesi de Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından onaylandı. Yeni düzenlemeyle saç-sakal kesimi, şekillendirme ve cilt bakım hizmetleri yüzde 100 oranında artırıldı.

 

Kocaeli Berberler Esnaf Odası’nın yeni fiyat tarifesi de Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından onaylandı. Yeni düzenlemeyle saç-sakal kesimi, şekillendirme ve cilt bakım hizmetleri yüzde 100 oranında artırıldı. Ancak, berberlerin büyük bölümü en üst sınır olan bu rakamları uygulamalarının zor olduğunu belirterek, asgari müşterekte birleşilecek bir fiyatı uygulayacaklarını belirtti.

2020 başından bu yana sürekli artan girdi maliyetleri geçtiğimiz günlerde gelen su zammı başta olmak üzere asgari ücrette yapılan artış  Kocaeli Berberler Esnaf Odası’nı zam kararı almaya itti. Mustafa Bozkurt başkanlığındaki oda yönetimi yeni tarifeyi hazırlayarak, berberlerin zam talebini KESOB’a iletti. Lüks, A Sınıfı ve B Sınıfı olarak üç farklı kategoride fiyatlandırma yapıldı. Onaylanan yeni tarifeyle Lüks sınıfta 120 lira olan saç kesimi 250 liraya, A sınıfında 80 lira olan ücret 180 liraya,  sınıfında ise 60 lira olan ücret 130 liraya çıkartıldı. Sakal kesim ücreti için de lüks sınıfta 120 TL, A sınıfında 100 lira, B sınıfında da 80 lira alınacak.

DAMAT TIRAŞI 1000 LİRA OLDU

Berberlerin yeni tarifesinde en yüksek fiyat damat tıraşında oldu. Daha önce 500 lira olan damat tıraşı ücreti yüzde 100 artışla 1000 liraya çıkartıldı. Bu fiyat, her üç sınıfta da aynı şekilde uygulanacak. Berberlerde saç yıkama ücreti olarak da sınıflarına göre 60-80 ve 100 lira olarak alınacak.

19

 

20

21

İlgili Makaleler