Gündem

Bilişim Vadisi ile FEV Türkiye’den iş birliği

FEV INN Üniversitelerarası Araç Takımları İnovasyon Yarışması’nda finale kalan 7 takım, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi’nde jüri karşısında projelerini anlattı. 100 bin TL büyük ödülü, yerli yakıt pili projesini geliştiren Uludağ Üniversitesi’nden UMAKİT Energy takımı kazandı.

Bilişim Vadisi – FEV Türkiye iş birliği

Togg’un teknoloji üssünün bulunduğu Bilişim Vadisi, otomotiv sektörü için bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Sektörün küresel oyuncularından FEV Türkiye de vadide oluşan ekosisteme katkı sağlıyor. Bilişim Vadisi ile FEV Türkiye iş birliğinde FEV INN Üniversitelerarası Araç Takımları İnovasyon Yarışması, gençlerin inovatif fikirlerini hayata geçirmeleri için tasarlandı.

Uzmanlar mentorluk yaptı

Otomotiv sektöründe mühendislik okulu olarak ülke istihdamına katkı sağlayan FEV Türkiye, bu kez FEV INN yarışması ile üniversitelerin araç takımlarındaki inovasyon motivasyonunu arttırmak niyetiyle yola çıktı. Yarışma ile, üniversite öğrencilerini sektörün içerisindeki uzmanlar vasıtasıyla doğru yönlendirerek mesleki gelişimlerini desteklemek, üniversite – sanayi işbirliğini güçlendirerek gençleri inovasyona teşvik etmek ve ülkenin inovasyon kültürüne katkı sunmak hedeflendi.

7 takım yarıştı

Bu doğrultuda yarışmaya başvuran 26 üniversite takımından 7’si finale kalma hakkını elde etti. Çukurova Üniversitesi’nden “1.5 Adana”, İTÜ’den “Cereyan”, Kocaeli Üniversitesi’nden “KOÜ Formula”, ODTÜ’den “E-Powertrain”, Uludağ Üniversitesi’nden “UMAKİT Energy” ve “UMAKİT Powertrain” ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nden “Electra” takımları şampiyonluk için yarıştı.

19

20

Jüri önünde ter döktüler

21

Büyük bir mücadeleye sahne olan final etabı, Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirildi. Finale kalan 7 takım, 10 uzmandan oluşan jüri önünde projelerini sundu. Final sunumlarını değerlendiren jüri üyeleri yerli yakıt pili geliştiren Uludağ Üniversitesi’nden UMAKİT Energy takımını 100 bin TL ödüle layık gördü.

Ödüller sahiplerini buldu

Birinci takıma ödülü FEV Grup Başkanı ve CEO’su Prof. Stefan Pischinger tarafından verildi. Yarışmada ikinci olan Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Electra takımına plaketi Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu tarafından takdim edildi. Üçüncü olan Uludağ Üniversitesi’nden UMAKİT Powertrain takımı ise plaketini FEV Türkiye Genel Müdürü Dr. Taner Göçmez’in elinden aldı. Yarışmada birinci olan UMAKİT Energy takımı sorumlusu Enes Doğruyol, 100 bin TL büyük ödülü projelerini geliştirmek için kullanacaklarını belirtti.

Gurur verici

Ödül töreninde konuşan Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu, Bilişim Vadisi’nin bir mobilite ağı oluşturmasını önemsediklerini belirterek “FEV Türkiye ile ekosistemi geliştirmek için üniversite takımlarıyla birlikte yaptığımız bu çalışmalar bizim için hem gurur verici hem de ‘doğru yerdeyiz’ dedirten bir durum.” dedi.

Daha da büyüyecek

26 takımla başlayan yarışma sürecinden 7 finalist çıktığını kaydeden Genel Müdür İbrahimcioğlu, programın sonraki yıllarda daha da büyüyeceğini kaydetti. İbrahimcioğlu, ödül alan takımların bir girişim şirketi haline dönüşmesinin önemine işaret ederek şunları söyledi:

Daha büyük bir ekosistem: Bu girişim şirketlerinin bugün FEV Türkiye ile ortaklaşa kendi kurduğu ekosistemle daha büyük bir ekosistem oluşturmasına katkı sunması, bazı arkadaşlarımızın da bu çalışmalarda proje yöneticisi olabilecek yapıların içerisinde olması, en büyük arzumuz. Bilişim Vadisi olarak aslında görevimiz bu ve bu görevi sizinle birlikte yerine getirmeye çalışıyoruz.

Türkiye’nin en yetenekli gençleri

FEV Grup Başkan ve CEO’su Prof. Stefan Pischinger, törende öğrencilere ödüllerini takdim ederken, “FEV Grup olarak mobilite ekosisteminin ve hızla gelişen teknolojilerin yeni mimarlarının gençler olduğuna inanıyoruz. Yeni dünyanın değişen kurallarını yazma yolunda onları desteklemeye ve birlikte harika işler üretmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler