Spor

Biraz da spor…

Şehir halkının sevgiyle takip edip desteklediği Kocaelispor’umuz lig daha tamamlamadan şampiyonluğunu ilan ederek 1. Lige yükseldi ve tüm şehri sevince boğdu.

Biraz da spor…

Sevgili okurlarım bugünkü yazımda sizlere spordan bahsetmek istiyorum.

Futbolda sezon tamamlandı. Bu sezon 2. Lig’de mücadele eden kentimizin ortak paydası, şehir halkının sevgiyle takip edip desteklediği Kocaelispor’umuz lig daha tamamlamadan şampiyonluğunu ilan ederek 1. Lige yükseldi ve tüm şehri sevince boğdu.

Kulüp başkanından yöneticisine, teknik heyetinden futbulcusuna, kulüp çalışanından malzemecisine, tribünleri doldurup takımını destekleyen, iç sahada maçlarındaki desteklerin yanında deplasmanlara da giderek takımı yalnız bırakmayan taraftarlara kadar emeği geçen herkesi kutluyorum.

Kocalispor bu şehrin ortak paydası ama tüm ülke çapında da adeta bir markadır. Buna şöyle bir örnek verirsem daha iyi anlaşılır. Kocaelispor Bölgesel Amatör Lige (BAL) düşüp başka şehirlerin haritada adını bulamayacağımız kasaba takımları ile maçlar yaptığı 2015 yılında biz kendi sahamızda 13 bin seyirciyle oynuyorduk. Aynı hafta İstanbul’da oynanan Başakşehir-Kasımpaşa maçını 4.500 seyirci izliyordu. TRT’deki spor programında bile amatör ligdeki bu taraftar kitlesi konuşulmuştu.

Bu sene 1. Lig’e yükselen takımımızın önce iyi bir hoca ile anlaşıp, daha sonra da o hocanın tavsiyelerine uygun futbolcuları transfer ederek tekrar layık olduğu yere, Süper Lig’e yükselmesi tüm taraftarların, tüm şehrin beklentisidir. Kocaeli şehri Süper Ligi hak ediyor.

///

19

Bu haftaki ikinci sevincimiz Derincespor ile geldi. 18 Aralık 2022 tarihinden bu yana oynadığı 17 maçta yenilgi yüzü görmeyen 3. Lig 1. Grup’taki temsilcimiz ligi şampiyon olan Mersin İdmanyurdu’nun ardından ikinci sırada bitirerek Play-Off’ta final oynama şansını yakaladı. Bu sezon Derincespor en uzun galibiyet serisi, en farklı galibiyeti, en az gol yeme gibi ilkleri de yaşadı. Ankara’da oynanan Derincespor-Orduspor maçını televizyondan nefesimi tutarak izledim. İmkansızlık içinde geçirdikleri sezonu büyük bir başarıyla taçlandıran Belediye Derincespor play-off finalinde normal süresi 1-1 biten maçın sonunda penaltı atışlarını 5-4 kazanarak rakibini mağlup ederek 2.Lig’e yükselme başarısını yakaladı.  Derincespor’un da kulüp yöneticilerini, teknik heyetini ve tüm futbolcularını yürekten kutluyorum. Özellikle maçta iki penaltı kurtaran kaleci harika bir oyun çıkararak takımının galibiyetinde çok önemli bir rol oynadığı için ayrı bir tebriği hak ediyor.

20

Maç sonunda takımın hocası Hamza Mutlu“Belediye Derincespor’un BAL’dan çıktığı dönem burada futbolcuydum. O sene play-off oynamıştık. Şimdi antrenör olarak bana nasip oldu. Bu açıdan çok gururluyum. Futbolculuk dönemimde farklı nedenlerden çok fazla katkı veremesem de antrenörlük dönemimdeki ilk senemde şampiyonluğu yakalamaktan çok mutluyum” dedi.

21

/////

Bu sezonki üçüncü mutluluğumuz, sevincimizi de potanın perileri ile yaşadık. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden İzmit Belediyespor, sezonu şampiyon olarak tamamladı. Önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele edecek.

Bu sevinçlerin yanında benim şahsen gönül verdiğim Gölcükspor düştüğü BAL liginden halen 3. Lige yükselemedi. Derincespor’un rol model olarak alınması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl ki birkaç yıl önceki kendi futbolcusuna güvenip ona takımı emanet eden Derincespor başarıyı yakaladıysa, Gölcükspor da ilçemizden, ilçemizden olmazsa ilimizden kendi şehrimizin evlatlarından birisine takımı emanet edip, alt yapıya da önem vererek başarıyı yakalamalıdır. Gelecek sezonda yeni başkanı ve yönetimiyle Gölcükspor’umuzun amatör kümede şampiyon olup, 3. Lige yükselmesini temenni ediyorum.

Bir hayal kırıklığım da gönülden taraftarı olduğum Değirmenderespor’da yaşadım bu sezon. Uzun süre mücadele ettiği Kocaeli Süper Amatör Küme’de Bölgesel Amatör Lig (BAL)’ne yükselmişti. Bazı yakın deplasmanlarına da gittiğim, iç saha maçlarını kaçırmadığım Değirmenderespor bu sezon güzel bir kadro kurmuştu. Zevkle izliyorduk taraftarı olduğumuz takımı. Yeni yönetim ne gibi bir nedeni var bilemiyorum en beğenilen, takımı sırtlayarak galibiyetler getiren iki futbolcusunu sezonun ortasında sattı ve bu sezonda küme düştü. Değirmenderespor’dan da şampiyonluk bekliyorum önümüzdeki sezonda.

Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

İlgili Makaleler