Diplomasi

BM Genel Sekreter Yardımcısı Emine Muhammed Çin’de

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, BM Genel Sekreter Yardımcısı Emine Muhammed’in Çin ziyareti hakkında bilgi verdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında sözcünün BM Genel Sekreter Yardımcısı Emine Muhammed’in şu an devam ettiği Çin ziyareti hakkında bilgi vermesi istendi.

Sözcü Mao, Çin’in daveti üzerine Emine Muhammed’in dün itibarıyla Çin’i ziyaret etmeye başladığını aktardı. Sözcü, iki tarafın Çin ile BM arasındaki işbirliği, sürdürülebilir kalkınma, gelişme bütçesinin toplanması ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi konularda fikir alışverişinde bulunacağına işaret etti. Sözcü, Emine Muhammed’in Beijing’in dışında Shanghai kenti, Zhejiang eyaleti ve İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ni ziyaret ederek Çin’in ekonomik ve toplumsal gelişmesindeki başarılar ve BM’le işbirliğindeki ilerlemeler hakkında bilgi edineceğini dile getirdi.

Sözcü Mao, BM davasının kararlı bir destekçisi ve önemli katkı sağlayanı olarak Çin’in bu ziyaretle BM ile arasındaki işbirliğini pekiştirmek ve derinleştirmek istediğini belirtti. Sözcü, BM ile birlikte el ele vererek dünya barışını korumak, ortak gelişmeyi hızlandırmak, Küresel Gelişme İnisiyatifi’ni yerine getirmek ve BM Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri’ne kavuşmak için daha büyük katkıda bulunmaya hazır olduklarına dikkat çekti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler