Yerel

Büyük Zafer’in 101’inci yılı Şişli’de coşkuyla kutlandı

Şişli Belediyesi, Türkiye’nin bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı. 30 Ağustos Çarşamba günü kutlamaların buluşma adresi; kurtuluş meşalesinin yakıldığı Halaskargazi Caddesi’ndeki Şişli Atatürk Evi Müzesi’nin önü oldu. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde düzenlenen törene binlerce İstanbullu katıldı.

20.00’de Başkan Muammer Keskin’in de en önde eşlik ettiği 30 Ağustos Korteji, ellerinde meşalelerle Maçka Demokrasi Parkı’na kadar yürüdü. Yol boyunca Şişlililer de evlerinden bayraklarıyla korteje destek verdi.

Tören alanında İstanbulluların ve Şişlililerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Başkan Muammer Keskin, sözlerine Cumhuriyetin ilk adımı olan büyük zaferin kahramanları; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve özlemlerini sunarak başladı. Kurtuluş meşalesinin yakıldığı Şişli’nin bu büyük zaferi ayrı bir onurla kutladığını belirterek Başkan Keskin, bu zaferin emperyalist güçlere karşı kazanılmış bir ulusun destanı olduğunu söyledi.

Başkan Keskin konuşmasında, 100. yılını kutladığımız Lozan Barış Antlaşması konusunda yaptıkları çalışmalara da değindi. Lozan’ın Türkiye’nin tapu senedi olduğunu belirten Muammer Keskin, Şişli’de açılan Sonsuz Barış adını taşıyan serginin Lozan’a taşınarak bütün dünyaya Lozan’ın önemini bir kez daha hatırlatacaklarına vurgu yaptı.

Her yaştan binlerce İstanbullunun ilgi gösterdiği kutlamalar, Başkan Muammer Keskin’in konuşmasının ardından sahne alan Oğuzhan Koç’un şarkılarıyla şenliğe dönüştü.

19

Hibya Haber Ajansı

20

21

İlgili Makaleler