Ekonomi

“ÇALIŞMAK ZORUNDA KALAN EMEKLİ CEZALANDIRILDI”

“Çalışmak zorunda kalan emekli adeta cezalandırıldı” sözleri ile devam eden Kasımoğlu, “Türkiye’de son dönemlerde hızla artan enflasyon emeklilerin alım gücünü sarstı.

DİSK Emekli-Sen Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu,

“ÇALIŞMAK ZORUNDA KALAN EMEKLİ CEZALANDIRILDI”

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu sendika binasında üyeleri bilgilendirme ve yeni üye kayıtlarının yapıldığı toplantıda yaptığı açıklamada, “Emeklilerin bir kısmına verilecek sadaka gibi ikramiye bir çözüm olamaz” dedi.

“ÇALIŞMAK ZORUNDA KALAN EMEKLİ CEZALANDIRILDI”
“ÇALIŞMAK ZORUNDA KALAN EMEKLİ CEZALANDIRILDI”

Başkan Kasımoğlu açıklamasında, ’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışmayan emeklilere tek seferlik 5.000 lira ödeneceğini açıkladı. Dul ve yetim maaşı alanlar da hak ediş oranına göre ödemeden yararlanacak” dedi. Açıklamasına “Çalışmak zorunda kalan emekli adeta cezalandırıldı” sözleri ile devam eden Kasımoğlu, “Türkiye’de son dönemlerde hızla artan enflasyon emeklilerin alım gücünü sarstı. Maaşlar enflasyon karşısında eridi, değer kaybetti. Bu durum karşısında siyasi iktidar namerde muhtaç bırakılan emeklilere sadaka babında çalışmayan emekliklere bir kereliğine 5000 lira verilmesini kararlaştırdı. Çalışmak zorunda kalan emekli adeta cezalandırıldı” ifadelerine yer verdi.

DİSK Emekli-Sen Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu, “Bilindiği üzere sadaka dilenciye verilen para, dinsel inanışta yoksullara yardım olarak yapılan şeydir. Bu anlamda emeklilere dilenci muamelesi yapılmaktadır. Bunu emeklilerin temsilcileri olarak kabul etmiyor, siyasi iktidardan emeklilere haklarını vermelerini talep ediyoruz. Ücretler hızla erirken, asgari ücret de açlık sınırı altında kaldı. Sendikalaşma ise çok düşük ve emeklilerin sendikaları siyasi iktidarca tanınmak istenmiyor. Çalışırken enflasyonun altında ezilen emekçi, emekliliğinde yoksullukta eşitlenmiş durumda. Emekçinin 2022 yılı itibariyle milli gelirden aldığı pay yüzde 26’lara gerilerken, bu yılın sonunda bu oran çalışanlar aleyhine daha da kötüleşti. Çare emeklilere verilen sadaka olamaz. Çözüm en kısa sürede İntibak Yasasının çıkarılmasında yatıyor. Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın DİSK, yaşasın Emekli-Sen” diyerek açıklamalarını tamamladı.

19

20

21

İlgili Makaleler